|
Haberler
» Güncel » TOPLADIĞI EKMEK KIRINTILARIYLA SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR
TOPLADIĞI EKMEK KIRINTILARIYLA SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR
Zorlu kış şartlarının yaşandığı ilimizde kimi vatandaşlar, insanlarla aynı ortamı paylaşan diğer canlılar için ellerinden geleni ardına koymuyor.
Tarih: 25.2.2020 08:24:22/ okunma / yorum
Oldukça etkili geçen kış mevsiminde diğer canlıların yaşam koşullarına katkıda bulunmak için temin ettikleri yemleri ulaşılabilir yerlere bırakarak, hayvanların yaşamasına olanak sağlıyorlar. Muş Merkezde yaşayan Muhammed Asım Bek evde biriktirdiği veya lokantalardan fırınlardan arta kalan yiyecekleri toplayarak kuşlar için erişilebilir yerlere bırakıyor. Bu şekilde kuşların ya da diğer canlıların beslenmesine katkıda bulunduğu hissinin kendini çok mutlu ettiğini belirten Bed açıklamalarında “ Evde ya da diğer gıda yerlerinden temin ettiğim artık malzemeleri getirip hayvanların erişebileceği yerlere koyuyorum. Bazen sokak köpekleri, kedileri gelip besleniyorlar. Bazen serçeler, güvercinler gelip besleniyorlar. Zor bir şey değil ki, hem cebimden de para çıkmıyor. Bunu yapınca kendimi çok mutlu hissediyorum. Hem belki onlarında bazılarının ölmesine engel olmuş olurum. Bu şekilde vicdanım da huzurla doluyor. Ben kırıntıları ya da yiyecek artıklarını serdikten sbir süre sonra kuşlar, ya da kedi, köpekler geliyor. O yiyeceklerin hepsini silip süpürüyorlar. İsraf ta olmamış oluyor.” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları (0 yorum)
POLAT, ETKİLEYECİ BELAGATİ İLE MEST ETTİ
Muş İl Müftülüğü´nün Mevlit Kandili dolayısıyla hazırlamış olduğu, ‘Peygamberimiz Ve Çocuk´ temalı canlı yayının konuğu, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat oldu.
VALİ GÜNDÜZÖZ´DEN, DIŞ MİHRAKLARA TARİHİ AYAR!
Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz´ün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, hükümet konağı önünde ki konuşmasında, vatan hainlerine ve dış mihraklara vermiş olduğu ayar, etkinliklere damga vurdu.
TARİHİ MEKANDA, SANAT ZİYAFETİ
Muş´un tarihi mekanlarından olan Yıldızlı Han´da, düzenlenen ´Muşlu Geçmiş Zaman Fotoğraf ve Resim Sergisi´ ziyaretçilerin akınına uğradı.
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİĞİ
AK Parti Bulanık Gençlik Kolları Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında stant açtı.
MALAZGİRT´TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla tarihi ilçe Malazgirt´te kutlamalar düzenlendi. Düzenlenen kutlamalarda Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, konuşma gerçekleştirdi.
KIVANÇ, KAHRAMANLARI ANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yılı münasebetiyle Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, milli mücadeleye kan ve can veren kahramanları andı.
HASKÖY´DE CUMHURİYETİN 97. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü ekinlikleri Hasköy´de törenlerle kutlanıldı.
BULANIK´TAKİ ETKİNLİKLER, COŞKUYLA KUTLANDI
Bulanık Hükümet Konağı önündeki tören alanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 97. Yıl dönümü, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet İlidi öncülüğünde coşkuyla kutlandı.
AVCI´DAN, CUMHURİYET BAYRAMI DEĞERLENDİRMESİ
Cumhuriyet Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı değerlendirmelerde bulundu.
VALİ GÜNDÜZÖZ´DEN 29 EKİM MESAJI
Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, Cumhuriyet Bayramını kutladı.
İL MÜFTÜSÜ İMAMOĞLUNUN, MEVLİD-İ NEBİ AÇIKLAMALARI
Muş İl Müftüsü Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
MUŞ AÇSH´DEN ANLAMLI ZİYARET
Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
MŞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN ONLİNE TOPLANTI
Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2020-2021 yılı Akademik Kurul Toplantısını online olarak gerçekleştirdi.
KÖY MUHTARI TAZİYEEVİNİ SINIFA DÖNÜŞTÜRDÜ
Muş´un Varto ilçesine bağlı Onpınar köyünde, evlerinden Eğitim Bilişim Ağı´na (EBA TV) bağlanma imkanı olmayanlar için taziyeevini sınıfa dönüştüren muhtar Ali Akdeniz, böylece öğrencilerin uzaktan eğitim günlerinde derslerinden geri kalmamalarını sağlıyor.
KAYMAKAM YALÇIN´DAN KANDİL KUTLAMASI
Malazgirt İlçe Kaymakamı Emre Yalçın, Mevlid Kandili Münasebetiyle açıklamalarda bulunarak vatandaşların kandilini kutladı.
İLİDİ´DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI AÇIKLAMASI
Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu.
DEVLET DESTEĞİYLE, EVLER DAHA SICAK
Orman Genel Müdürlüğü tarafından "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında, Gelir Arttırıcı Ve Hayat Şartlarının İyileştirilmesine Yönelik Yatırımlar bünyesinde Muş´ta ki orman köylerindeki evlerin dış cephe izolasyonları yapılıyor.
AVCI´DAN MEVLİD KANDİLİ AÇIKLAMALARI
Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Peygamber Efendimizin (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
AKILLARDA SORU İŞARETLERİ BIRAKAN HIRSIZLIK VAKASI
Gece saatlerinde Muş Merkeze bağlı Sunay Mahallesinde beyaz eşya yetkilisinde gerçekleşen hırsızlık olayında, yaklaşık 6 bin lira maddi zarar ortaya çıktı.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANIYOR
Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
ŞEKER PANCARINDAN BEKLENTİ 450 MİLYON LİRA
Türkiye´nin şeker ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Muş´ta, tarlalardan sökülen pancarın fabrikada şekere dönüştürülmesiyle ekonomiye 450 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor
|
Muş için namaz vakitleri
İmsak |
Güneş |
Öğle |
İkindi |
Akşam |
Yatsi |
05:40 |
07:23 |
12:26 |
14:52 |
17:10 |
18:40 |
Daima iyiyi, güzeli, doğruyu öğrenebilmek için okuyunuz, okutunuz?
Hacı Bektaşı Veli
1713 |
Abdulgani Nablusi Hazretlerinin vefatı |
1920 |
Yeşilay`ın kuruluşu |
2006 |
Soğukların azalması |
|