VARTO´DA YEMEKLER DENETLENDİ

 

Varto Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner, Şube Müdürü Ömer Faruk Tunç ile birlikte Kaynarca Köyü İlköğretim Okulunu ziyarete ederek, yemeklerle ilgili öğretmenlerden bilgi aldı.

Daha sonra öğrencilere yemek dağıtarak şikayetlerinin olup olmadığını soran Yetkiner, 2016-2017 eğitim öğretim yılında firmalar tarafından öğrencilere verilen yemeklerin yetersiz olduğu yönünde bazı duyumlar aldıklarını kaydetti.

Yetkiner, “Bu duyumlar üzerine daha önceden Hamurpet Okulumuzda gerekli tespitleri yaptık. Yetkili firmanın daha güzel ve standartlara uygun yemek vermesi konusunda kendilerini uyardık. Taşıma merkezli okullarımızı bu hafta denetledik. Hamurpet Okulumuz ilçe merkezine 60 kilometre mesafededir. Burada aksaklıkları gördük. Yemekler taşıma sistemi ile yapıldığından dolayı pek sağlıklı olmuyor. Yemekler 60 kilometre gittiğinde sarsıntıdan dolayı patates yemeği çorbaya dönüyor. Eğer pidesi varsa, pidesi soğuyor. Çok kötü koşullarda yemeğin verildiğini tespit ettik. Tutanaklarımızı tuttuk. Kaynaca köyümüzde yaptığımız denetimde ise yeteri kadar yemek var. Ama 30-40 kilometre yemek gittiği zaman yemek taşımasında sorun çıkıyor. Yemeğin özelliği kayboluyor. Bu konuda 2016-2017 eğitim öğretim yılında biz tedbirler geliştirdik. Ya yolda bozulmayacak şekilde yemek menüsü yapacağız ya da öğrenci sayısı fazla olan yerde mutfak kuracağız. Şimdilik hiç soğumadan direk öğrencilerimizin masalarına yemekleri gelmektedir. Yapılan tespitlerimizle yetersizlikleri yeterli hale getirmeye çalışacağız. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamımıza huzurlarınızda teşekkür ederim” diye konuştu.