YETİMLER İFTAR SOFRASINDA

Muş Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı Muş Şubesi tarafından Muş Öğretmenevi´nden “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla iftar programı düzenlendi. “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla gelenek haline getirilen iftar programının bu yıl üçüncüsü düzenledi. İslam İşbirliği Teşkilatı´nın aldığı kararla ramazan ayının 15. gününün “Dünya Yetimler Günü” olarak kabul edilmesi münasebetiyle, çocuk evlerinde ve koruyucu ailelerin yanında yaklaşık 300 çocuğa iftar yemeği verildi. Düzenlenen iftar yemeğine; Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü (MŞÜ) Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Kur´an-i Kerim tilavetiyle başlayan programda Muş Belediyesi´nin tanıtım filmi gösterime sunuldu. Programın açılış konuşması İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, tarafından yapıldı. Konuşuk, vakıflarının Türkiye´nin 81 ilinde yetimlere sahip çıkıldığını ve her zaman yetimlerin yanında yer aldıklarını söyledi. Konuşuk: “İslam dünyası 2014 yılından itibaren İHH İnsani Yardım Vakfı´mızın teklifiyle 15 Ramazan da farkındalık oluşturulacak şekilde Dünya Yetimler Günü´nü olarak kutlanmasına karar verdi.  Yeryüzünün yetim, öksüz ve terk edilmiş çocukları için IHH İnsani Yardım Vakfı´nın teklifiyle İslam dünyası, yetim çocuklar için el ele verdi. 15 Ramazan İlk olarak 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü bağlattığımız “Dünya Yetim Günü” etkinliklerimiz bu sene de yapacağımız etkinliklerle devam edecektir. Bizde Muş İHH olarak Muş Belediyesi ile beraber bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz iftarımızla bugün 300 yetim çocuğumuzla beraber olduk. Etkinliğimize bütün gönlünde iyiliğe ve yetimlere yer açmış olanlara ve davete icabet edenlere teşekkür ederiz” dedi.

 

“Bu Geleneğimizi Sürdürmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, 2014 yılından beri Ramazan ayının 15. günü ‘Dünya Yetimler Günü´ olarak kutlanmakta olduğunu söyledi. Başkan Asya, konuşmasında: “İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı´nın (İHH) önerisiyle İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı kararla 2014 yılından beri Ramazan ayının 15. günü ‘Dünya Yetimler Günü´ olarak kutlanmaktadır. Göreve başladığımız yıl uygulanan bu günü kardeşlerimizle beraber geçirdik. Allah´a şükürler olsun ki üçüncü yılımızda da bu geleneğimizi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile bugünkü iftar soframıza teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

 

“Yetimler Bizim Baş Tacımızdır”

Yetimlerin kendilerinin baş tacı olduğunu hatırlatan Başkan Asya: “Yetimler bizim baş tacımızdır. Çünkü bizler yetim bir peygamberin ümmeti olmaktan hep şeref duyduk. Onun buyurduğu şekilde sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Bugün bir Belediye Başkanı olmanın yanı sıra bir insan olarak, özellikle bir Müslüman olarak sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sizlerle beraber olmak bizim boynumuzun borcudur. Sizler Allah´ın emanetisiniz. Bu emanete sahip çıkmak da bizim görevimizdir. Sadece bir gün hatırlanmadığınızı ve kimsesiz olmadığınızı belirtmek istiyorum. Siz isteyin biz size abi olalım, siz isteyin biz size kardeş olalım, siz isteyin biz size yoldaş olalım. Yeter ki mutlu olun. Sizler için her şeyi yapmaya hazırız. Yetim bir peygamberin ümmeti olarak, dinimizin yetime ayrı bir önem vermesi hasebiyle bu kardeşlerimizin anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstererek, onları şefkat ve merhametten mahrum bırakmamaya toplum olarak dikkat etmeliyiz. Çeşitli sebeplerle yetim kalan kardeşlerimizi sahiplenerek geleceklerine ışık tutmalıyız. Özellikle içinde bulunduğumuz manevi iklimin verdiği hoşgörü ile yetimlere gereken önemi vermeliyiz. Öyle ki yetim başı okşamanın, onları biraz da olsa tebessüm ettirmenin sevabının büyük olduğu bir inancın mensuplarıyız. Bu vesileyle dünyanın tüm çocuklarının anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir yer olmasını Yüce Allah´tan niyaz eder, yetim yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını temenni ederim. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘Dünya Yetimler Günü´ iftar programına katılarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere de teşekkür ederim” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından iftar programı sona erdi.