Muş Organize Sanayi Bölgesi´nde hayata geçirilen Bilim Teknik Koleji´nde inşaat yapım çalışmaları sürüyor. Son aşamaya gelinen kolejde incelemeler yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve beraberinde bulunan heyet, bitme aşamasına gelinen kolejde incelemelerde bulundular. Doğu Anadolu Bölgesi´nde ilk ve tek proje olduğuna vurgu yapılan kolejde, öğrenciler için önemli çalışmalar yapılıyor. Ayrıca, devlet destekli ücretsiz Özel Bilim Teknik Koleji olduğu da belirtildi. 8. ve 9. sınıfta okuyanlar için başvuruların başladığı kaydedilerek, kontenjanlarında sınırlı olduğunun altı çizildi. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan okulun kurucusu Beşir Işık, okulun teknik bir okul olduğunu ve Doğu Anadolu bölgesinde ilk ve tek proje olduğuna vurgu Yapan Işık, okulun bin 500 öğrencilik, 32 derslik olduğuna vurgu yaparak, 12 atölyeden oluştuğunu açıkladı. Bu sene bölüm olarak elektrik, elektronik, kimya ve gıda bölümlerinin açık olduğunu dile getiren Işık: “Okulumuz teknik bir okul. Doğu Anadolu bölgesinde ilk ve tek projedir. Bin 500 öğrenciliktir. 32 derslik 12 atölyeden oluşuyor. Bölüm olarak elektrik, elektronik, kimya, gıda bölümleri bu sene açıktır. Birinci ve ikinci sınıflara geçenlerin kayıtlarını alabiliyoruz. Fiziki olarak okulumuzun her şeyi tamamdır. Bir eksiğimiz yoktur. Açılışa hazırdır. Takdir Milli Eğitim Müdürlüğü´nde” dedi.
GİDERLER DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENİYOR
Öğrencilerin dört yıllık eğitim giderlerinin tamamen devlet tarafından desteklenmekte olduğunu belirten Işık açıklamasının devamında: “Okulumuz destek kapsamı olduğu için Muş Organize Sanayi Bölgesi´nde yapma zorunluluğu vardı. Öğrencilerin dört yıllık eğitim giderleri tamamen devlet tarafından desteklenmektedir. Velilerden her hangi bir talep olmayacaktır. Okulumuzda 600 kişilik yemekhane kafeteryası, bir açık birde kapalı spor salonu mevcuttur” sözlerini kullandı. Okula gelmek isteyen öğrencilerin, bu sene nakil ile gelmek zorunda olduğunu dile getiren Işık: “Bize gelmek isteyen öğrenciler, bu sene nakil ile gelmek zorundadır. Çünkü biz kayıtlarda görünmüyoruz. Bu sene nakil ile gelecektir. Bir dahaki yıl inşallah kendisi tercihi ile gelecektir. Ama 14 Eylül´e kadar öğrenci kendisi bulunduğu okuldan nakil ile bu okula kaydını yaptırabilecek” diye konuştu.
“İŞ İMKÂNI YÜZDE 70 CİVARINDADIR”
Projenin Sanayi Teknolojik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı´nın ortaklaşa bir projesi olduğuna vurgu yapan Işık, okulun özelliklerinden bahsetti. Okuldan mezun olan öğrencilerde iş imkânının yüzde 70 civarında olduğunu ve yurt dışında iş bulma imkânı var olduğunu açıklayan Işık, okuldan mezun olan öğrencilerin iki yıllık üniversite eğitim hakları ve sınavsız geçiş hakları olduğunu da dile getirdi. Işık: “Sanayi Teknolojik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı´nın ortaklaşa bir projesidir. Burada esas olan teknolojik bir ara eleman yetiştirmedir. Bu okulun özelliği budur. Bu okuldan mezun olan öğrencilerde iş imkânı yüzde 70 civarındadır. Yurt dışında iş bulma imkânı vardır. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin iki yıllık üniversite eğitim hakları, sınavsız geçiş hakları vardır. Biraz özellikli okullardır. Mevcut hükümetin programında vardır. Başbakan geçen seçim döneminde mitinglerinin hemen hemen yüzde 70´inde Organize Sanayi Bölgesi´ndeki okulları geliştireceklerini, destek vereceklerini belirtmişti. Hatta buralara yatılı pansiyonda yapacaklarını ifade etmişti” dedi. Açıklamasının devamında, okulun merkeze olan uzaklığı hakkında açıklamalarda bulunan Işık: “Okulumuzun merkeze uzaklığı 20 kilometre olup, yaklaşık 17-18 dakika sürüyor. Merkezdeki okullarda taşıma sistemi ile öğrenci götürüp getiriyorlar. Bizlere de taşıma sistemi ile öğrenciler gelip gidecek” sözlerini kullandı.
ARSLAN OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Yapımı gerçekleştirilen ve kısa zamanda hayat geçirilecek olan okulda fiziki anlamda gezen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, bir değerlendirmede bulundu. Arslan, ilimizde yapılacak olan Muş Organize Sanayi Bölgesi Bilim Teknik Koleji´nin çok önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Arslan: “Muş ilimizde yapılacak olan Muş Organize Sanayi Bölgesi Bilim Teknik Koleji çok önemli gerçekten arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Okulumuzu fiziki anlamada gezdik, düzel bir proje. Doğu Anadolu´da böyle ilk bir okul olması çok önemli” diye konuştu. Konuşmasının devamında, dünyada özel öğretimin en az olduğu ülkelerden birisi olduğumuza vurgu yapan Arslan: “Bildiğiniz gibi son yıllarda bakanlığımız özel okullara özel önem vermektedir. Çünkü dünyada özel öğretimin en az olduğu ülkelerden birisiyiz. Bu anlamda son on yıldır bu kapsama bakanlığımız güzel teşvikler vermektedir. Organize Sanayi Bölgesi´nde de açılan meslek liselerine de bakanlığımız tarafından teşvik verilmektedir. Öğrencilerin bütün masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. İlimiz adına gerçekten sevindirici bir proje, inşallah güzel hizmetler ve güzel eğitimler sağlanılacaktır” şeklinde konuştu.