“10 PEYGAMBERİN 10 SIKINTIDAN KURTULDUĞU GÜNDÜR”

 

Muharrem ayı nedeniyle halka aşure dağıtan VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü´nün etkinliği, halkla ilişkiler şefliği tarafından organize edildi. Aşure etkinliğine; VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum idareci ve personelleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada kısa bir açıklamada bulunan VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, Muharrem ayının Ramazan ayı kadar mübarek olduğunu ifade ederek, aşure dağıtım etkinliğinin 4 ilde değişik günlerde yapılacağını söyledi.

Şentürk, “Değerli katılımcılar, öncellikle katılımlarınızdan dolayı hepinize kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim.  Şirketimizin yönetim kurulu aldığı karar gereğince aşure günü dolayısıyla 4 ilimizde değişik günlerde aşure günleri etkinliği yapıyoruz. Bu etkinlikte katkısı olan başta yönetim kurulu başkanımız Kadir Türker olmak üzere şirket yönetimlerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Biliyorsunuz ki aşure günü Allah (c.c) 10 peygamberini 10 sıkıntıda kurtardığı gündür. Dolayısıyla kurtuluşumuza vesile bir gündür. Bizde bugünün anlam ve önemine binaen halkımızın içinde bulunduğu, vatandaşlarımızın içinde bulunduğu, özellikle Ortadoğu´nun içinde bulunduğu sıkıntılarımızdan arınmak, barışa ve sevgiye katkıda bulunmak amacı ile bu etkinliği düzenledik. Bu etkinliğe yaklaşık bin kişiye aşure dağıtımını yapıyoruz. Bizim asıl amacımız asıl görevimiz elektrik dağıtmaktır. Bugünde aşure dağıtarak insanlarımızı bu güzel mübarek günde bir sosyal etkinlik çerçevesinde buluşturmayı hedefledik. Ve bugünün düzenlemesinde katkısı olan herkese ve özellikle Halkla İlişkiler Şefliğimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Dayanışmanın Simgesi Haline Gelmiştir”

“Bu günde dağıtılan Aşure yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi haline gelmiştir” diyen Şentürk şunları söyledi: “Aşureye anlamını veren olay inananların Hz. Nuh´un gemisine binerek Nuh Tufanından helak olmaktan kurtulmalarıdır. Gemideki kişilerin yiyeceklerinin bitmesiyle yanlarında getirdikleri 10 çeşit erzakı kullanarak hazırladıkları aşure, inananların kurtuluşuna vesile olmuştur. Bu günde dağıtılan Aşure yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi haline gelmiştir. Aşure gününde toplum olarak birbirimize daha da kenetlenir, birlik ve beraberlik, sevgi ve saygı duygularımızı pekiştiririz. Biz de şirket olarak bu anlamlı günün manasıyla aşurenin halkımıza barış, kardeşlik ve huzur getirmesi diler, hepinize saygılar sunarım”

Şentürk ayrıca; Muharrem ayının barış, huzur ve sevgi getirmesi temennisinde bulunarak etkinlik kapsamında yaklaşık bin kişiye aşure dağıtımı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

“Kültürümüz Açısından Çok Önemli”

Belediye Başkanı Feyat Asya, VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü´nün düzenlediği aşure dağıtım etkinliğine katıldı. Burada aşurenin kültürümüz ve tarihimiz içerisindeki önemine değinen Başkan Asya, şunları aktardı:“Aşure günü ile ilgili VEDAŞ İl Müdürlüğümüzün düzenlediği aşure dağıtımına katıldık. Bizim kültürümüzde ve inancımızda aşurenin çok özel bir yeri var. Aşurenin asıl mantığı; Hz. Nuh´un tufanından sonra Cudi´ye gemi inerken yiyecek, içecek bir şey bulunmuyordu. Kim ne bulduysa bir tencerede karıştırıp yemek haline getirmesi ile oldu. Biz onun hatırasını yaşatmak için aşure günlerinde aşureyi, evlerimizde yapıp komşularımıza dağıtıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları da bu anlamda hayırlı işler yapıyorlar.  Bizlerde VEDAŞ İl Müdürlüğümüzün aşure ikramına katıldık. Öte yandan aşurenin bizim tarihimizdeki bir diğer önemi ise Hz. Hüseyin´in şahadet günüdür. Kerbela olaylarının yaşandığı gündür. Hz. Musa´nın kurtuluşu, Hz. Eyüp´ün şifa bulduğu gündür. Dolayısıyla birçok anlamlı vakayı kendi içerisinde barındıran 10 muharrem vesilesi ile milletimiz bunu bir haftaya yaymıştır. Umarım bu aşure günü; Ortadoğu´da kanın akmadığı herkesin dostça kardeşçe yaşayacağı coğrafya haline gelmesine vesile olur.”