2 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ TRİBÜNLERİNİN BETONU DÖKÜLDÜ

Muş Alparslan Üniversitesi açık spor tesisleri inşaat çalışmalarına devam ediyor. 30 bin metrekare olan tesislerin 2 bin seyirci kapasiteli tribünlerinin betonu döküldü. Muş Alparslan Üniversitesi´nden yapılan açıklamada şunlar aktarıldı: “Üniversitemizin altyapı projelerinden biri olan Açık Spor Tesisleri inşaatı devam ediyor. Toplam inşaat alanı 30 bin metrekare olan tesislerin 2 bin seyirci kapasiteli tribünlerinin betonu döküldü. FIFA standartlarında sentetik çim futbol sahası ve atletizm pistinin yanı sıra cirit, uzun atlama, gülle ve disk atma gibi müsabakaların da yapılmasına elverişli şekilde tasarlanan açık spor tesislerinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerine yönelik teorik dersler için de sekiz derslik yer alıyor. Sporcu ve hakem soyunma odaları, tuvaletler, duşlar, revir ve idari ofislerin de bulunduğu tesis, engellilerin kullanımına uygun inşa edilecek. Saha altyapısı için gerekli hafriyat çalışmaları biten tesisin, istinat perdeleri ve stabilize dolgu imalatı da tamamlanmış durumda. Önümüzdeki yılın haziran ayında hizmete girmesi hedeflenen Açık Spor Tesisleri, sahip olduğu güçlü aydınlatma sistemi ile çok sayıda sportif faaliyetin gece yapılabilmesine de imkân sağlayacak” ifadeleri kullanıldı.

“En Çok Yatırım Alan Üniversite Muş Alparslan Üniversitesidir”

Akranları arasında 2018´de bölgemizde en çok yatırım alan üniversite Muş Alparslan Üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Polat, “Bir üniversitenin gelişmişlik düzeyini ölçmek için fiziki mekân, akademisyen sayısı, öğrenci sayısı, bilimsel araştırma düzeyi, sosyo-kültürel etkinlikler ve idari personel sayısı gibi farklı pek çok kriteri gündeme getirebilirsiniz. Bu kriterlerin her biri de kendi içinde farklı değerlendirmelere konu olabilir. Fiziki mekân itibarıyla göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl artan oranda bir yatırım bütçesini şehrimize kazandırdığımızı ifade etmeliyim. Akranları arasında 2018´de bölgemizde en çok yatırım alan üniversite Muş Alparslan Üniversitesidir. Yapımı devam eden birçok projemiz olduğu gibi hayata geçirdiğimiz projeler de var. Reklamı seven bir yapımız yok, o sebeple bitirdiğimiz projelerin hiçbirinin görkemli açılışlarına şahit olmamışsınızdır. Biz devlet terbiyesi almış insanlarız; verilen görevleri sessiz sedasız, vazife bilinciyle yerine getirmenin kaygısını taşıyoruz. Sanıyorum 2019 yılı sonunda fiziki mekân açısından ihtiyacımız olan yapıların tamamına yakınını bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Muş´ta Öğretim Üyesini Tutmak, Kolay Değildir”

Bunun için öğrenci sayısını stabit tutup öğretim üyesi sayısını arttırmaya çalıştıklarını söyleyen Rektör Polat, “Öğrenci sayılarındaki artış ya da azalış, yalnızca sayısal bir değerlendirme üzerinden anlamlı görülürse büyük hata olur. Öğrenci sayısında önemli olan, kaliteli öğrenci sayısının çokluğu ve hem fiziki mekânlar hem de akademisyenler itibarıyla almış olduğunuz öğrencileri eğitime uygun ortamlarda ve kalitesi yüksek akademik süreçlerde eğitip mezun edebilmenizdir. Göreve geldiğimizde eğitim-öğretimin kalitesini yükseltme adına aldığımız ilk tedbir, ikinci öğretimi kaldırmak oldu. Bu sayede eğitimin daha disiplinli bir ortamda yapılması için önemli bir tasarrufta bulunmuş olduk. Ardından en büyük hedef olarak öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını aşağı çekmeye çalıştık. Bunun için öğrenci sayısını stabil tutup öğretim üyesi sayısını arttırmaya çalıştık. Bundan 4 yıl önce öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı 170 ile en fazla bizde iken, şu an bu oran 45-50 öğrenciye düşmüştür. Çünkü 4 yıl önce 70 öğretim üyemiz varken bugün sayımız 200´e yaklaşmıştır. Bu sayıdaki öğretim üyesini Muş´a çekmek ve Muş´ta tutmak, kolay değildir” şeklinde konuştu.

“Bölgenin En İddialı Üniversitesi Muş Alparslan´dır”

Bölgenin en iddialı üniversitesinin Muş Alparslan Üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Polat, “Bölümler ve programlar konusunda sanıyorum bölgenin en iddialı üniversitesi Muş Alparslan´dır. Çok değil son iki yıl içerisinde, ikisi 4 yıllık, üçü de 2 yıllık olmak üzere 5 okul açtık. Fakülteleri oturmuş, yüksekokul ve meslek yüksekokulları mevcut bir üniversite için bu, rekor sayılır. Açtığımız bölümler Muş için hayati önemi haiz okullardır. Örneğin Bitkisel ve Hayvansal Üretim bölümleri ile bir anlamda Ziraat Fakültesi hüviyetindeki ve mezunları da Ziraat Fakültesi mezunları ile aynı haklara sahip Uygulamalı Bilimler Fakültesinin kurulması, Muş için milattır. Bir yıl bile dolmadan okul açılmış, hocaları alınmış, öğrenci kontenjanları, tamamı burslu olmak üzere verilmiştir. Yine bir yıl gibi bir sürede Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) açılmış, bölümleri tamamlanmış, hocaları ikmâl edilmiş, öğrenci kontenjanı verilmiştir. Yüksek lisans programına da öğrenci alan BESYO´da Bedensel Engelliler Öğretmenliği bölümü de açılmıştır ki Türkiye´de sadece iki vilayette vardır. Bunlar hep milattır” sözlerini kullandı.

“Meslek Yüksekokullarının Kurulması Yılların Hayali İdi”

İlçelere yüksekokullarının kurulmasının yılların hayali olduğunu hatırlatan Rektör Polat, “Varto´ya ve Bulanık´a meslek yüksekokullarının kurulması yılların hayali idi. Birkaç ay içinde açıldı, hepsinin de bölümleri tamamlandı, hocaları alındı ve bu yıl için öğrenci kontenjanı koparıldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz da yeni lisansüstü programlarımız da kısa sürede öğrenci almaya başlamıştır. Doğrusu tüm bunların ancak uzun yıllar içinde tamamlanabilecek büyük hamleler olduğunu konuyu bilenler yakından idrak edecektir. Elhamdülillah, Muş´un ve üniversitemizin Ankara´da itibarı var. Hangi büyüğümüze gittiysek bize kolaylık göstermiştir. YÖK´te bulunan daire başkanlıkları, YÖK üyeleri ve YÖK Başkanımız her zaman bize pozitif yaklaşmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza 4 yıllık bölümler arz edildiğinde hep kolaylaştırıcı olmuşlardır. Bundan sonraki en önemli hedefim öncelikle Hasköy için söz verdiğimiz meslek yüksekokulunu açmak, ardından BESYO´nun fakülte olması için gerekli çalışmaları yürütmek, ardından veteriner fakültesini kurmaktır. Rabbim imkân verir de Muş´a bir tıp fakültesi kazandırabilirsek, herhalde hemşerilerimize en büyük yatırımı getirmiş oluruz” dedi.