ADLİYE PERSONELİ KAN VERDİ

Muş Kızılay kan bağış merkezi tarafından Adliye Sarayına kurulan kan bağış standında adliye çalışanları kan bağışında bulundu.

Ülke genelinde Kan stoklarının 20 binin altına düştüğünü belirten Kızılay Muş Şubesi Dr. Kenan Şeker, kan bağışçılarının yüzde 14´ünün kadın olduğunu belirtti. Kan bağışçı sayısında ciddi bir eksilme olduğunu belirten Dr. Şeker, kadınların topluma yön verdiğini belirterek, bütün kadınları kan vermeye davet etti. Kan stoklarına ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Şeker, vatandaşların düzenli kan verme talebinde bulundu. 2016 yılında 223 kök hücre bekleyen vatandaşa şifa verildiğini belirten Şeker, erkeklerin yılda 3 veya 4 kez kan verebileceğini belirtti.

“Bazı Vatandaşlarımızdan Kan Alamıyoruz”

Vatandaşları kan vermeye davet eden Kızılay Muş Şubesi Kan Bağış Merkezi Dr. Kenan Şeker, bölgemizde kan ihtiyacının yüzde 98´ini karşıladıklarını belirtti. Dr. Şeker, açıklamasında; “Kan bağışında eksikliklerimizin yanı sıra kadın bağışçı sayısında eksiklik var. Ülke genelinde kan bağışçıların yüzde 14´ü kadın bağışçı. Kadınlarımız sorumluk alan, topluma yön veren insanlarımız, bütün kadınlarımızı kan vermeye bekliyoruz. 2016 yılında 223 kök hücre bekleyen vatandaşımıza şifa olduk.  Bu sene kan stoklarımız 20 binin altına düşmüştü. Çağrılarla düzelme oldu, ama yine ihtiyacımız var. Bizim açımızdan önemli olan şey düzenli bağış yapmak. Bir erkek yılda 3-4 kez kan verebilirken kadınlarda yılda 3 defa bağışta bulunabilirler. Vatandaşlarımızı kan vermeye, kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Ülke genelinde ihtiyaçların yüzde 92´si bölgemizde ise yüzde 98´ini karşılayabildik. Bağışçılarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bölgemizde kan değerleri de yüksek olduğu için bazı vatandaşlarımızdan kan alamıyoruz. Buna vesile olan tüm kamu ve özel kuruluşları arkadaşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.