AKP ADAYLARI TANITILDI

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı dün saat 10.00’da Şehir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara’dan hava yolu ile Muş’a gelen Milletvekili Adayları Mehmet Emin Şimşek, Abdulselam Er ve Halis Saltık, Muş Havaalanı’nda Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, AK Parti Muş Merkez İlçe Başkanı Halil Subaşı, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, AK Parti’nin bazı milletvekili aday adayları, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşlar tarafından karşılandı. Daha sonra düzenlenen şehir turunun ardından, Şehir Kapalı Spor Salonu’nda ki tanıtım toplantısına geçildi. AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, 7 Haziran seçimlerinde Muş’ta milletvekili listesinde yer alan adayların tanıtımı ile il genelinde seçim çalışmalarının startını vereceklerini belirterek, asıl çalışmaların yeni başladığını söyledi. AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün burada yaptığı konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür etti. Ergün: “Doğrunun, iyinin, güzelin, hakkın ve adaletin tesisi için gece gündüz çalışan yiğit insanlar. Malazgirt’im, Bulanık’ım, Vartom, Hasköy’üm Korkut’um hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Komşu illerden gelen çok değerli yiğit kardeşlerim, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Hepinizi selamların en güzeliyle selamlıyor, Cenab-ı Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin bizlerle beraber olmasını diliyorum. Rabbim bu Aday Tanıtım toplantımızı, Muş`umuzun ülkemizin, İslam âleminin ve bütün İnsanlığın kurtuluşuna vesile kılsın İnşallah. “Yaşanabilir Bir Türkiye’yi”, “Yeni Türkiye’yi” inşa edecek Partimizin Kıymetli adaylarını yine Aziz Milletimizle buluşuyor. Sizler bu toprakların hem geçmişini hem de geleceğini temsil ediyorsunuz Bu yüzden bu salona bakınca, emin olun İçim İçime sığmıyor. Çünkü ben bu salonda Büyük Türkiye’yi Yeni Türkiye’yi görüyorum. Ben bu salonda, emanete sahip çıkanları, sözünde duranları görüyorum. Her seçim önemlidir. Ancak, bu seçim, çok ama çok daha önemlidir, çünkü bu seçim tarihi bîr seçimdir. Vereceğiniz her bir oyla, Türkiye’nin yolunu da, yönünü de belirleyeceksiniz. Sadece şehirlerimizin değil, bir bütün olarak, Türkiye`nin geleceğine karar vereceksiniz. Biz, hepimiz, tarihin en şerefli en şanlı milletinin evlatlarıyız. Bu ülke hepimizindir. Bizler Geniş bir ailenin fertleriyiz. Bizler, kardeşiz. Bu ülkenin Alimi de, Arifi de bizimdir. Adaylarımızın Muş’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

 

ASYA: “AK PARTİ’YE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”

 

AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün konuşmasının ardından bir konuşma yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş milletvekili adayları ile beraber çalmadık kapı bırakmayarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Başkan Asya: “Milletvekili adaylarımızın tanıtımının bizim için önemli bir yeri olan Kutlu Doğum Haftası’na denk geldiği için mutluyuz. Bu anlamda herkesin Kutlu Doğum Haftası’nı da tebrik ediyorum. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimde başarılı bir sonuç almak adına Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde dediği gibi her türlü ırkçılığı ayaklar altına alarak AK Parti’ye yakışır bir şekilde mücadelemizi vereceğiz. AK Parti Muş milletvekili adaylarımızla beraber çalmadık kapı bırakmayarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Daha sonra aday tanıtımına geçildiği programda ilk konuşmayı AK Parti’nin 3’üncü sıra adayı Halis Saltık yaptı. Saltık: “Bir süreci 65 aday adayı kardeşimizle beraber geçirdik. Bu süre içerisinde genel merkezimiz tarafından birçok araştırma yapıldı. Netice itibariyle 3 kardeşinize adaylık verildi. Bu ailenin fertleriysek görev nasıl tevdi edilirse öyle de kabul edilmelidir. Görev verilmediği zaman da hiçbir bahaneyi kabul etmeyiz. Bize verilen görevi yerine getirmek için de elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda sizlerin bize göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki seçimde başarılı bir sonuç almak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle bizlere vereceğiniz desteklerin sonucunda kazanan Muş olacak” şeklinde konuştu.

 

AK Parti’nin 2’inci sıra adayı Abdulselam Er ise Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde selamlama yaparak konuşmasına başladı. Er konuşmasında: “Böyle bir günde karşınıza milletvekili adayı olarak çıkmak benim için büyük bir onurdur. Rabbim girmiş olduğumuz bu yolda bizleri size ve memlekete mahcup etmesin. Şerefli bir görev bize nasip oldu. Allah’ın izniyle biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Muş’taki çiftçilerimize 2002 yılında 31 milyon destek verilirken 2014 yılında 250 milyon destek verildi. Baskı ve tehditlerden dolayı evini, köyünü terk etmiş Muşlu kardeşlerim, hükümetimizin köye geri dönüş projesiyle evlerine geri döndüler. 2003 yılında Sosyal yardımlaşmadan Muşlu kardeşlerime 3 milyon destek verilirken, 2014 yılında 112 milyon verildi. Daha saymakla bitmeyen çalışmalar hükümetimiz döneminde hayata geçirildi. Onun için böyle bir partide milletvekili adayı olmak onurdur. Dolayısıyla bu memleketi daha ileri seviyelere çıkarmak için mücadelemizi vereceğiz. Allah’ın izniyle Muş Ovası’nı bereket ovası yapacağız. Bunları birlikte, omuz omuza yapacağız. Aşiretçilik, adamcılık ve ırkçılık yapmadan bu memlekete hizmetkâr olmaya söz veriyoruz. Allah’ın izniyle 7 Haziran’da sizlerin de desteği ile bu memlekete hizmetkâr olacağız” ifadelerini kullandı. Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Muş 1’inci sıra milletvekili adayı Mehmet Emin Şimşek ise: “7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerinin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah bu seçim bu ülkede artık kardeşkanının akmamasına vesile olur. Artık anaların ağlamamasını umut ediyoruz. Allah’ın izniyle biz üç kardeşiniz, sizlerin desteği ile Muş’u kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.