AK PARTİ SEÇMENLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

AK Parti İl binasında parti teşkilatı tarafından seçmenlere yönelik teşekkür toplantısı düzenlendi. Ak Parti İl Başkanlığı hizmet binasında düzenlenen toplantıya Milletvekili seçilen Mehmet Emin Şimşek, 2. sıra Adayı Abduselam Er ve 3. sıra adayı Halis Saltık, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, İl Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan AK Parti 2. sıra Adayı Abduselam Er, milletvekili olma peşinde olmadıklarını belirtti. Bugün geldikleri sonucun üzüntü verdiklerini ifade eden Er, şahsı adına kesinlikle üzülmediğini vurguladı. Er: “Bu sizinle beraber yürüdüğümüz yolun ne kadar kutsal bir yol olduğunu hepiniz anlamışsınız. Bizler milletvekili olma peşinde değildik. Bizler dünya zalimlerinin karşısında duran kitlenin gerekli olan bir yere varması için gayret gösterdik. Bugün geldiğimiz sonuç üzüntü verici. Şahsım adına kesinlikle üzülmüyorum. Beni tanıyan tanımayan herkes, iki ağabeyim ile beraber bize destek verip bizimle yürümek istediler. Ama arkadaşlar bir afat vardı sizler bu afatın karşısında dik durdunuz. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

 

“SİZLER VE BİZLER İSRAİL İLE BİRLİKTE SEVİLEN KİTLENİN İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”

 

Er konuşmasının devamında, dünyadaki bütün Müslümanların bu seçimi beklediklerini belirtti. Er, kendilerinin İsrail ile birlikte sevilen kitlenin içerisinde olmadıklarını ve bunun kendilerine büyük bir kazanç verdiğini vurguladı. Er: “Dünyadaki bütün Müslümanlar bu seçimi bekliyordu. Dünyadaki bütün zalimler bu seçimi bekliyordu. Çünkü bugün Allah’a şükürler olsun, sizler ve bizler İsrail ile birlikte sevilen kitlenin içerisinde değiliz. Bu büyük bir kazanç verdi bize. Bugün biz İsrail ile Amerika ile Fransa ile birlikte sevinen tarafta olsaydık o zaman ah vah ederdik. O zaman yerimizin yanlış olduğunu bilirdik. Seçim bitmedi yeni başlıyor. Bu dava yarıda kalmayacak. Çünkü bu dava Allah rızası için Kur’anın hâkimiyeti için olan davadır. Bu davayı biz yalnız bırakmayacağız, sizlerde yalnız bırakmadınız. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu. Kendisinin AK Parti Muş Milletvekili olarak seçilen Mehmet Emin Şimşek’e güvendiğini ve 3 milletvekili kadar değil 13 milletvekili kadar çalışkan bir vekil olduğunu belirtti. Er: “Ben Emin ağabeyime o kadar güveniyorum ki, 3 milletvekili kadar değil 13 milletvekili kadar çalışkan bir milletvekilidir. Biz 50 gündür beraber çalışıyoruz. Allah ondan ve sizlerden razı olsun. Gece yatmadık gündüz yatmadık uğraştık didindik. Ama nasip böyleymiş” ifadelerini kullandı.

 

“SUNGU DA DEĞİL BİR KADINA BİR ERKEĞE YÜKSEK SES İLE ŞİDDET UYGULANMAMIŞTIR”

 

Konuşmasının devamında, kendisinin bu yaşına geldiğini ve Sungu da değil bir kadına bir erkeğe bile yüksek ses ile şiddetin uygulanmadığını vurgulayan Er, her tarafta silah başında açık oy kullanıldığını belirtti. Er konuşmasında: “Bu insanları zalimlerin eline bırakamayız. Arkadaşlar bütün Muş’ta her tarafta zülüm varken her tarafta şiddet varken her tarafta baskı varken her tarafta silâhaltında insanlar oy kullandırılmaya çalışılırken, tutturmuşlar bir Sungu bir Hasköy, Sungu da zülüm yapıldı. Ben bu yaşıma geldim, Sungu da değil bir kadına bir erkeğe yüksek ses ile şiddet uygulanmamıştır. Sungu da bir kadına silah doğrultulacak, yapmayın ya buna maymunlar bile güler. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz? Hiç mi vicdanınız yoktur? Her tarafta silah başında tak, tak, tak, açık oy kullanılırken, tutturmuşlar Sungu, Karaağaç, Hasköy’ü nedir ki bu insanları bir birine düşürecekler. Ama düşüremeyecekler. Biz sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, biz inancımızı kaybetmeyeceğiz, biz imanımızı kaybetmeyeceğiz. Biz Emin ağabeyimiz ile beraber yürüyeceğiz, bu sonuna kadar devam edecek. Hiç kimse bizi bir birimize düşüremeyecek, hiç kimse aramıza ayrı gayrı koyamayacaktır, hiç kimse aramıza nifak koyamayacaktır. Emin ağabeyimiz hepimizin milletvekilidir. Biz AK Parti’nin neferleriyiz. AK Parti’nin çaycısı da milletvekili kadar, başbakanı kadar kıymetlidir bunu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

 

ŞİMŞEK: “MUŞ’UMUZDA KAZASIZ BELASIZ BİR SEÇİM OLDU”

 

Abdulselam Er’in konuşmasının sona ermesi ile bir konuşma yapan AK Parti Muş yeni Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş’ta kazasız belasız bir seçimin olduğuna sevindiklerini belirtti. Üç gündür hayatının en mutsuz gününü yaşadığını belirten Şimşek, bu sonucu beklemediğini vurguladı. Şimşek: “Bu seçimin önce bu cemaate, ilimize, bölgemize, ülkemize, İslam coğrafyasına inşallah hayırlara vesile olur. Seviniyoruz ki Muş’umuzda kazasız belasız bir seçim oldu. Bence bu çok önemli, biz şunu yapacağız; birlikte karar vereceğiz. Biz büyük bir aileyiz. İnsanların takdiri ne ise başımızın tacıdır. Ama şunu kendi adıma söyleyeyim; hakikatten ben üç gündür hayatımın en mutsuz gününü yaşıyorum. Ben topluyordum, bölüyordum, çarpıyordum doğrusu bu sonucu beklemiyordum. Muş ve bu teşkilat ve bu aile beklide bunu hak etmedi. Beklide çok daha güzel sonuçlar çıkabilirdi. Yinede toplamda baktığımız zaman bugün Muş’umuzda böyle bir tablo çıkmış inşallah hayırlara vesile olur. Ben buradan herkese başarılar diliyorum. 3 tane evladımız kardeşimiz milletvekili seçildi. İki tanesi HDP’den bir tanesi AK Parti’den Muş’a hayırlı olsun” sözlerini kullandı.

 

“GAYEMİZ MUŞ’SA, SÖZ HER ZAMAN GELİN BERABER ÇALIŞALIM”

 

Şimşek konuşmasının devamında HDP Muş yeni Milletvekili Av. Burcu Çelik ve Doç Dr. Ahmet Yıldırım’a seslenerek, gelin beraber çalışalım çağrısında bulundu. HDP Muş Milletvekillerine kapılarının ve yollarının açık olduğunu belirten Şimşek: “Ben buradan onlara da sesleniyorum. Diyorum ki; gayemiz Muş’sa, söz her zaman gelin beraber çalışalım. Kapımız da yolumuz da açıktır. Muş ile ilgili her türlü sorunu rahatlık ile paylaşa biliriz. Madem Muş için çıkmışız bu yola biz buna açığız. Zaten AK Parti’ninde temeli bu, diyor ki her zaman beraberlik güzeldir, danışmak güzeldir, tanışmak güzeldir. Ne olursa olsun diyor ki beraber karar verin. AK Parti ailesi her zaman son derece nazik, sağduyulu, fazlada patırtıya gürültüye müsaade etmeyen doğru dürüst karar verebilen, her zaman tercihini doğru yapabilen bir parti olmuştur” şeklinde konuştu.

 

“15 YILDIR BU ÜLKEDE KOALİSYON YOK”

 

Şimşek konuşmasının devamında, seçimin ikinci günü İsrail gazetelerinin bayram havası ile başlık attıklarını hatırlattı. 15 yıldır ülkede koalisyon’un yok olduğunu belirten Şimşek: “Seçimin ikinci günü, bilmiyorum izlediniz mi? İsrail gazeteleri bayram havası ile başlık atıyordular. Tayip Erdoğan’ın çöküşü diye. Ama bütün İslam coğrafyası da üzgündü. Çünkü duaları üzerimizdeydi inşallah da üzerimizde olacaktır. Bir hafta sonra seçim olsun AK Parti’nin oy oranı belki de yine 45 olur 50 olur. Çünkü niye maalesef şuan 30 yaş altı olan kardeşlerimiz, bacılarımızın hiç birisi koalisyon hükümetini görmediği için koalisyon hükümetini bilmiyor. Çünkü 15 yıldır bu ülkede koalisyon yok. Ama bugün bu tablo çıkmış. Vatandaşlar bunu tercih etmiş. Mutlaka partiler bunu değerlendireceklerdir. İnşallah güzel bir çözüm yolu bulunur” sözlerini kullandı. AK Parti’nin içerisinde olmadığı bir çözümün çözüm olamayacağını belirten Şimşek konuşmasının devamında: “AK Parti’nin içinde olmadığı biz çözüm, çözüm olmayacağı gibi görünüyor. AK Parti diyor ki bizim hedefimiz, bizim temelimiz, bizim gayemiz ülkeye hizmettir. Tekrar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü bu parti olmasa barış süreci olmaz, bu parti olmasa kardeşlik olmaz, bu parti olmasa Türkiye’nin sorunları çözülmez, bu parti olmasa Kürt kardeşlerimizin huzuru olmaz, bu parti olmasa biz ekonomiyi güçlendiremeyiz” şeklinde konuştu.