“BERABER HAREKET EDİYORLAR”

Varto ilçesine bağlı Kolan Köyü Ahmet ve Sekizyayla Deresi bölgesinde terör örgütüne yönelik Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından operasyonel çalışmalar yürütüldü. Yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, içerisine patlayıcı düzeneği yerleştirilmiş 11 adet El Yapımı Patlatıcı (EYP) ve 27 adet boş piknik tüpü bulan jandarma ekipleri, buldukları EYP´leri kontrollü bir şekilde imha etti.

Konuyla ilgili Muş Valiliği´nden yapılan yazılı açıklamada şunlar aktarıldı:“Muş İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekipler tarafından Varto İlçesi Kolan Köyü Ahmet Deresi ve Sekizyayla Deresi bölgesinde operasyonel çalışma yapılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde yapılan çalışmalarda PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından ağaç, çalı ve kaya altlarına yerleştirilmiş;  11 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı) düzeneği,  (6 adet piknik tüpü, 5 adet 12 kg´lık mutfak tüpü patlamaya hazır halde), Ayrıca EYP düzeneği hazırlanmak üzere 27 adet boş piknik tüpü, 6 adet 12 kg´lık mutfak tüpü, ateşleme sisteminde kullanılmak üzere hazırlanan 1 adet 4´lü pil bloğu tespit edilmiştir. Tespit edilen EYP´ler Muş İl Jandarma Komutanlığı PAMİT ekiplerince kontrollü bir şekilde imha edilmiştir. İlimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

“El Ele İş Birliği Yaptıkları Anlaşılıyor”

“ByLock” kullandığı tespit edilen terör örgütü PKK mensubu ile ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Adli makamlar olayların detaylarını şu anda inceleyip araştırıyor. Önümüzdeki günlerde daha net açıklama yapmam mümkün olur” ifadelerine yer vererek

Türkiye Cumhuriyeti Devletine kast eden terör örgütlerinin birlikte hareket ettiğini belirtti. PKK terör örgütü ile FETÖ´nün el ele işbirliği yaptığını ifade eden Vali Yavuz şöyle dedi: “Muş ilinde PKK terör örgütü ile FETÖ´nün el ele iş birliği yaptığı anlaşılıyor. Yine bu gözaltına aldığımız şu an tutuklanan şahıs 7 Haziran tarihinde şehrimizde bir tonluk bomba yüklü patlayıcıyla şehir merkezine gelmiş ve şahsımı ve Vali Konağını hedef almıştır. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde emellerine ulaşamamışlardı. Bu aile zaten dağda dağ kadrosunun militanları olan bir aile. Bunlarda çok sayıda tutuklu ve hükümlü var. Dolaysıyla tesadüf, sıradan bir olay gibi görünmüyor. Adli makamlar olayların detaylarını şu anda inceleyip araştırıyor. Önümüzdeki günlerde daha net açıklama yapmam mümkün olur.”