BERABERİNDE ACI GETİRDİ

Geçtiğimiz Cuma günü ilimiz Korkut İlçesi´nde öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış sonrası Karakelle ile Dereiçi köyleri arasında sel meydana geldi. Muş-Bulanık karayolunu ulaşıma kapatan sel felaketi, hareket halinde olan bir aracı önüne kaparak sürükledi. Otomobilin içinde bulunan araç sürücüsü Orhan Süngür, kızları Ela ve Canan Süngür ile Songül Demir, köylülerin yardımıyla kurtarılırken, azgın sulara kapılan sürücünün eşi Yasemin Süngür, oğlu Yusuf ve 4 aylık bebeği Yunus ise kayboldu. Meydana gelen sel sonrası bölgeye jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede AFAD ve UMKE ekipleri sele kapılan vatandaşları 112 ambulanslarına yetiştirdi. Yapılan arama çalışmalarında suya kapılan Orhan Süngür´ün eşi Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf´un cesetlerine ulaşılırken, sele kapılan 4 aylık Yunus bebeğin bulunması için ara çalışması başlatıldı.Ekipler, sel sularına kapılarak kaybolan 4 aylık çocuk için arama kurtarma çalışmalarına devam ettirdi. Korkut İlçe Kaymakamı Abdulgani Mağ ise, ekipler tarafından aramaların yapıldığı sel bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Sel faciasında kaybolan 4 aylık Yunus bebek için AFAD ekipleri ve Mehmetçik seferber oldu. Yaklaşık 30 kilometrelik alanda yapılan arama çalışmaları olayın olduğu günden beri devam etmekte. Ekipler alanda arama çalışmalarını sürdürürken, ekiplere köy korucuları ve vatandaşlar da desteklerini esirgemedi.

 

“Ekiplerimiz Arama Tarama İşlemlerini Sürdürdüler”

AFAD ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak konuşan Muş Afet Acil Durum Müdürü  (AFAD) İbrahim Tanış, sele kapılarak kaybolan 4 aylık Yunus bebeğin bulunması için tüm imkânlarını seferber ettiklerini belirtti. Tanış: “Hemen orada arkadaşlarımız müdahale ederek köylülerle birlikte 4 tane araçtan çıkarılıyor. İşte araçtan anne ve 2 ila 3 yaşlarında çocuğun sulara kapılarak vefat ettiklerini 3 ila 4 aylık bir bebeğimizin kaybolduğunun haberini aldık. Dünden beri işte iftar saatine kadar karanlık çökene kadar bizim ekiplerimiz arama tarama işlemlerini sürdürdüler. Maalesef bebeğimize ulaşamadık. Bugün sahurdan hemen sonra saat 5 gibi ekibimizle birlikte olay yerine intikal ettik. Burada Jandarmayla korucularla yakın köylerdeki korucu görevli arkadaşlarla birlikte yaklaşık 30 kilometre civarında bir arama tarama işlemlerine başladık. Şimdiye kadar halen bebeğimize ulaşamadık maalesef. Ama temennimiz o dur ki en kısa sürede bebeğimize ulaşarak hiç olmasa ailesine bir teselli olacak şekilde bu bebeğimizi bulup ailesine teslim etmektir” diye konuştu.

 

ANNE VE OĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Arama çalışmalarının yanı sıra meydana gelen sel olayında bulundukları otomobilin sel sularına kapılması sonucunda hayatını kaybeden anne Yasemin ve oğlu Yusuf Süngür, Bitlis´in Güroymak İlçesi´ne bağlı Yayladere Köyü´nde toprağa verildi.

 

Sel, Ev ve İşyerlerine Zarar Verdi

Meydana gelen sel nedeniyle Karakale Köyü´nde 35´e yakın ev ve işyerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği öğrenilirken, küçük ve büyükbaş hayvanların da telef olduğu belirtildi. Ayrıca, arı kovanlarının da sel sularına kapıldığı kaydedildi. Köylüler, ev ve işyerlerinin harabeye döndüğünü, birçok hayvanın ise telef olduğunu vurguladılar. Köylü vatandaşlardan Metin Yatkın, selin verdiği zarar nedeniyle perişan durumda olduklarını söyledi. Yatkın:  “50 tane arı kovanımız vardı. 50 taneden sadece bir tane kaldı. Bütün arılar öldü, bütün kovanları alıp götürdü. Heyelan geldi, çamurdur ondan sonra taştır, kumdur ne bileyim yani dağda ne varsa hepsini toplayıp getirdi. Perişanız, mağdur kaldık. Sel geldi çocukları içeri attım canımızı zor kurtardık” dedi. Sel sularına kapılarak kaybolan 4 aylık Yunus bebek için arama tarama faaliyetleri sürdüğü de belirtildi.