BİRİNCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci ve ikinci dönem sınavlarında dereceye giren ve Türkiye genelinde birinciler arasında yer alan öğrenciler ödüllendirildi. Vali Seddar Yavuz, TEOG sınavında 120 sorunun tamamına doğru cevap veren birincilerden 2071 Melikşah Ortaokulu öğrencileri Bahar Erbey ve Ali Kemal Sipahi ile Varto Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencisi Ezgi Beytaş ile ortalama derecesinde birinci olan Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Zeynep Er´i makamına kabul etti. Düzenlenen ödül töreninde başarılı öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul idarecileri ve öğrenci aileleri eşlik etti. TEOG sınavında birincilik başarısı gösteren öğrencileri tebrik eden Vali Yavuz, Muş´un TEOG sınavında büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, emeği geçen herkesi kutlayıp, teşekkür etti. Vali Seddar Yavuz: “TEOG sınavında ilimiz büyük bir başarı elde etmiştir. Kardeşlerimizi bugün yanımıza çağırdık ve onları bir kez daha tebrik etmek istedik. Daha önce kendileriyle görüştüm, kendilerini tebrik ettim. Kardeşlerimiz, kendileri büyük bir iş başarmıştır. Daha da önemlisi yaşıtlarına ve kendinden küçük kardeşlerine örnek olmuştur. Bir kez daha özellikle okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ama en başta anne, babaları, emek veren kardeşlerimizi, çocuklarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.

 

“Genç ve Dinamik Bir Eğitim Kadrosuna Sahibiz”

Genç ve dinamik bir eğitim kadrosuna sahip olduklarının altını çizen Vali Yavuz: “Her geçen gün iyi bir noktaya geldiğimizi, her fırsatta biliyorsunuz ki ifade ediyorum. Çünkü fiziki mekan sorununu çözdüğümüzde daha öncede ifade etmiştim, sınıf mevcutlarımız 26´ya düştü. Bu elbette giderek bundan sonraki akademik başarıyı da beraberinde getirecek. Çünkü genç ve dinamik bir eğitim kadrosuna sahibiz. Bu her ne kadar kimilerine göre dezavantaj gibi görünse de, bana göre avantajdır. Yeter ki okul yöneticilerimiz, milli eğitim teşkilatı bu dinaminizimden yeteri kadar istifade etmeyi başara bilmiş olsun. O yüzden genç öğretmen kardeşlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü öğretmenlerimizin büyük bir bölümü, yüzde yetmişe yakını genç, dinamik bir kadroya sahibiz. Bu vesileyle emeği geçen milli eğitim teşkilatımıza, her kademedeki yöneticimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizleri de tebrik ediyorum, kutluyorum. Muş her geçen gün daha güzel güzelliklerle anılacak inşallah” diye konuştu.

 

“Muş´u Huzur Kenti Olarak Tarif Ediyoruz”

Muş´u huzur kenti olarak tarif ettiklerini söyleyen Vali Yavuz: “Hepinizin bildiği gibi biz Muş´u huzur kenti olarak tarif ediyoruz. Huzur kelimesi herhalde hem insan için, hem toplumlar için olmasa olmaz, vazgeçilmez sözlerden bir tanesidir. Ne kadar zengin olursanız olun, ne kadar makam mevki sahibi olursanız olun eğer huzurunuz yoksa hiç birinin kıymeti yoktur. O yüzden Muşlu kardeşlerimiz huzur kelimesinin anlamını tam anlamıyla biliyorlar. O yüzden bu şehrin huzuruna her biri ayrı bir katkı sunuyor. Gördünüz, pırıl pırıl gençlerimiz, çocuklarımız bunlar yarının valileri, bunlar yarının doktorları, yarının basın mensupları olsunlar. Bilimde sanatta bu ülkeyi temsil etsinler. Hem kendilerine, hem de ailelerine, hem de ülkemize hizmet olmuş olsunlar. Bizim amacımız, hedefimiz budur. Muşlu kardeşlerimizde bunun bilincinde ve şuurundadır. Bu vesileyle aracılığınızla Muşlu kardeşlerimize en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bize göstermiş oldukları sevgi, ilgi ve güven dolayısıyla o yüzden bu şehirde her geçen gün bütün gösteriler iyiye gidiyor. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı ve hassas olmaları bekliyoruz” diye konuştu.

 

“Eğitim Kalitemiz Yükselir”

Kentte huzur olduğu vakit, refah olduğunu, zenginleştiğini ve eğitim kalitesinin yükseldiğini söyleyen Vali Yavuz, toplumun huzurunu bozmak isteyenlerin ise çocukların geleceğini karartmak isteyenler olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, konuşmasında: “Eğer bu şehirde huzur olursa, refah olur, zenginleşir, eğitim kalitemiz yükselir. Tabi ki bu toplumun huzurunu bozmak isteyenler ise bu çocukların geleceğini karartmak isteyenlerdir. Zaten bunu hepimiz biliyoruz. Bu şehrin göbeğine bomba getirenler, bu şehre ne getirebilir ki? Bu şehre ne vat edebilir ki? Bu şehirde okuyan 130 bin çocuğun hangi sorununa çare üretebilir ki? O yüzden biz diyoruz ki gelin bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. Muş´u daha iyi bir noktaya taşıyalım. Çocuklarımızı daha iyi eğitelim, daha zengin ve huzur ortamında yaşayalım. Herkesin bir birine saygısı olduğu, bir birinin gözüne şefkatle baktığı, sevgiyle baktığı ülke yaratalım. Bizim bütün gayemiz, amacımız o” şeklinde konuştu.

 

“412 Bin Kişiyi Kendi Evladımızdan, Çocuğumuzdan Asla Ayrıt Etmiyoruz”

Muş´ta yaşayan 412 bin kişiyi kendi evlatlarından ve çocuklarından ayırt etmediklerini ifade eden Vali Yavuz: “Biz Muş´taki 412 bin kişiyi kendi evladımızdan, çocuğumuzdan asla ayrıt etmiyoruz ve her birini aynı sıcaklıkla kucaklıyoruz. O yüzden tekrar söylüyorum, ben Kürt kadar Kürt´üm, Arap kadar Arap´ım, Boşnak kadar Boşnak´ım. Bu ırkçılık illetinden biran önce herkes kurtulsun. Bu hastalığa yakalananlar varsa, gitsinler tedavi olsunlar. Sadece insanlar enfeksiyon kaptığında, virüs kaptığında tedavi olmazlar. İnsanlar ruhsal anlamda da tedavi olmalılar. Irkçılık hastalığına yakalanmış olanlar varsa, biran önce bakın bizim psikiyatri polikliniklerimiz onları bekliyor. Derhal gitsinler tedavi olsunlar” dedi.

 

“Sosyal Statü Değiştirmenin En Önemli Aracı Eğitimdir”

Başarının tarifine değinen Vali Seddar Yavuz, kırsalda yetişen, ekonomik zorluklar içerisinde bulunanlara seslenerek, sosyal statüyü değiştirmenin en önemli aracının eğitim olduğunu söyledi. Vali Yavuz: “Bürokrasi de, sanayi de ön plana çıkmış bir şehiriz biz. Hepinizin bildiği gibi ben başarıyı şöyle tarif ediyorum; başarı istikrarlı çalışmaktan geçer. Çalıştıktan sonra azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. O yüzden bütün gençlerimize çocuklarımıza bir hedefi olmalarını öneriyoruz ve asla vazgeçmesinler ve asla dönmeyi düşünmesinler. Hele hele kırsalda yetişen, ekonomik zorluklar içerisinde bulunan kardeşlerimize özellikle sesleniyorum. Sosyal statü değiştirmenin en önemli aracı eğitimdir. Eğitimden başka sosyal statü değişikliği yapabilecek bir araç yoktur” dedi.

 

“Devletimiz Tüm İmkânlarıyla Gençlerimizin, Çocuklarımızın Yanındadır”

Son olarak konuşmasında, devletin tüm imkanlarla gençlerin ve çocukların yanında olduğunu ifade eden Vali Yavuz: “O yüzden de devletimiz tüm imkânlarıyla gençlerimizin, çocuklarımızın yanındadır. Bugün 12 bin çocuğumuz yatılı olarak okutuluyor. İnşallah önümüzdeki sene 15 bin okutacağız. Bu sayıyı her geçen gün arttıracağız ve imkanlarımız müsait, bugün Malazgirt´te bile fen lisemiz var. Düşünün, Türkiye´nin hangi ilinde, ilçesinde böyle fen lisesi var. Bakın Türkiye´de ilçelerde bizim fen lisemiz yok ama Malazgirt´te fen lisemiz var. Okullaşma problemimiz yok bizim. O yüzden ne lazım çalışmak, çalışmak, çalışmak” şeklinde konuştu.