“ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ” NDE DUYGU DOLU ANLAR!

2 Temmuz 2020 tarihinden bu yana 81 ilde 7´den 77´ye Çanakkale ruhunun yeniden yaşatılması için yollarda olan “Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” Muş Belediyesinin önüne park etti. Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de yer aldığı “Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” ne, Muş´lu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mobil Müzeyi ziyaret eden bazı vatandaşlar ise gördükleri objeler karşısında, duygu dolu anlar yaşadı.

“Bir Müslümanın yapacağı en önemli şey, devletine bayrağına sahip çıkmasıdır”

Muş Merkeze bağlı Karakuyu köyünden mobil müzeyi ziyarete gelen, Hasan Altun Çanakkale Savaşına ait objeleri, figürleri ve materyalleri görünce çok duygulandığını belirtti. Altun açıklamalarında “Bunları görünce gerçekten çok duygulandım.  Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim için, bu topraklar için, canlarını feda ettiler. Bizler de bu müze ile onların nasıl bir ortamda mücadele ettiklerini  kısmen de olsa anlamış olduk. Vicdanı, merhameti olan biri, vatanına, milletine sahip çıkmalıdır. Mobil müzede gördüklerimiz karşısında çok derin duygular içerisinde, o yaşanan tarihi süreç canlanmış oldu.  Görüyoruz Avrupa ülkeleri, Arap ülkelerinin bazıları, Yahudi kesimler Türkiye´ye karşı bir cephe almış durumda. Devletimiz bir yandan PKK terör örgütü ile uğraşırken, diğer yandan tüm cephelerde düşmanlarla uğraşıyor. Bunların tek amacı var, o da Türkiye Cumhuriyeti´ni ortadan kaldırmak. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Bu hususta bir Müslümanın yapacağı en önemli şey devletine bayrağına sahip çıkmasıdır. Şu an çok duygu dolu anlar yaşıyorum. Bu tarihi müzeyi de görünce üzülmemek elde değil açıkçası. Müzedeki bu objeleri internetten ya da televizyonlardan gördüğümde bu kadar etkilenmemiştim.  Şu anda içerisinde bulunduğum duyguları size anlatamıyorum. Allah şehitlerimize rahmet etsin” ifadelerini kullandı.

“Kardeşi, kardeşe kırdırıyorlar”

Alaniçi köyünden mobil müzeyi ziyarete gelen Mehmet Özdemir, aklıma o zamanın şartlarında yaşanılan ızdıraplar geldi dedi. Özdemir açıklamalarının devamında “ O dönemin şartları gereği maddi açıdan insanlarımızın yoksulluk içerisinde yaşamaları, buna rağmen canlarından geçerek yaptıkları askeri mücadeleyi, daha iyi anlamaya başladık.   Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Topraklarımızı korumak bizlerin görevi. O zamanlarda da, yine topraklarımıza göz dikenlere karşı kahramanca çarpışan askerlerimiz dil din ırk ayrımı yapmadan, bu vatanın birliğini korumak için canlarını feda ettiler. O zorlu süreçte askerlerimiz vatanlarını korumak için mücadele ettiler. Şimdilerde ise çağın getirdiği modern modanın peşine düşmüş insanlar.  Farklı emeller peşinde koşuyorlar. Kardeşi kardeşe kırdırıp bu vatan toprağını bölmeye çalışıyorlar.  Müslümanlar unutmamalı ki Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Bu yüzden biz Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu vatan toprağımızın bir karışını bile kimselere vermeyiz” şeklinde konuştu.