ÇOBANLIK YAPARAK OKUL MASRAFLARINI ÇIKARDI

 

Muş merkeze bağlı Karabey Köyü´nün Kamış Mezrasında yaşayan ve yaz tatilini köyde çobanlık yaparak geçiren, derslerinde de oldukça başarılı olan 8. sınıf öğrencisi Abuzer Güngör, çobanlık yaparak kazandığı para hem kendisinin hem de kardeşlerinin okul masraflarını karşıladı.

‘Tatili Köyde Boş Geçirmek İstemedim´

Yaklaşık 3 ay dağda çobanlık yapan Güngör, yaz tatilini değerlendirdiğini ve kendisiyle birlikte kardeşlerinin de okul masraflarını karşıladığını söyledi. Güngör, “Ben 13 yaşındayım Konukbekler YİBO´da okuyorum.  8. Sınıf öğrenciyim gelecekte ne olmak istediğimi sorarsan doktor, öğretmen olmak yerine vatanıma milletime faydalı olmak istiyorum meslek çok önemli değil. Genelleme yapmıyorum ama bazı savcıların bir kısmının bu ülkenin başına neler getirebileceğine hep beraber şahit olduk. Geçen yaz tatilini köyde boş geçirmek istemedim. Bunun yerine yapabileceğim işleri düşünürken en kolayı ve en basiti çobanlıktı.” dedi.

‘Kardeşlerimin İsteklerini Karşıladım´

Kardeşlerinin de kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Güngör şunları kaydetti: “Babamla konuştum başta kabul etmedi ben çok ısrar edince oda kabul etmek zorunda kaldı. Babamın durumu çok iyi değil hem ona yardımcı olmak hem de yaz tatilinin sonunda başlayacak olan okul için kendim ve kardeşlerimin masraflarını karşılayabilecek parayı kazanmaktı ve çok şükür bu parayı kazandım bu gün burada kardeşlerimin istediklerini aldım ayakkabı, pantolon defter, kalem kısacası bütün kırtasiye masraflarını çobanlık harçlığım ile karşıladım. Anneme de bir hediye almayı düşünüyorum. Çünkü anneler çok değerlidirler onların kıymetlerini bilmek lazım.”