DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

 

Muş Özgür-Der´de, Muş Alparslan Üniversitesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Kayacan, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi. Kayacan, Ergenekon, Balyoz davalarında yaşanan birtakım yanlışların hızla giderildiğini, ancak 28 Şubat´ın brifingli hukukçuları tarafından, bazı İslami çevrelere mensup kişiler hakkında verilen adli kararlar için aynı şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

15 Temmuz´da darbeciler tarafından şehit edilen Uhud Işık adlı gencin ailesinin metanetli tavrına dikkat çeken Kayacan, darbe girişimi sırasında eşini kaybeden Kâmile Pala´nın dokunaklı cümlelerinden de aktarımda bulundu. Bu bağlamda Kevser Çakır Demir´in hazırladığı “Derdest” adlı belgesel hakkında bilgi veren Kayacan, bu tür sanatsal etkinliklerin hukuksuzluklara karşı “tarihe bir not düşmek” anlamı taşıdığını ifade etti.

15 Temmuz 2016´da yaşanan darbe girişimi sonrası çelişkilere değinen Kayacan, şunları aktardı: “Medyada Gülen çevresinin yanlış inanç ve uygulamalarına haklı olarak işaret edilmekte ancak bu, Kemalizm aklamasına dönüşmemelidir. Zira Mustafa Kemal´i ilahlık derecesine yükselten şiir ve yazılar kayıt altında bulunmaktadır”

İstanbul´da düzenlenen Seyyid Kutub sempozyumunda konuşan Kayacan, Haksöz Dergisinde yer alan Seyyid Kutub´un arınma süreci ve onun kimlik algısına dair iki yazı bağlamında onun örnek kişiliğine ve tefsirciliğine işaret etti. Programa katılan dinleyicilerin katkıları, sorular bölümü ve haftaya aynı gün ve saatte Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya´nın, “İslami Şahsiyetin İnşası” adlı kitabın değerlendirileceğinin duyurulmasının ardından program sona erdi.