EKMEK FİYATLARI 50 KURUŞA DÜŞTÜ

 

Malazgirt´te vatandaşlar, ekmek fiyatlarının yüksek olmasından dolayı birçok girişimde bulundu lakin sonuç alamadı. Bir süre 90 kuruştan satılan ekmekler, geçtiğimiz günlerde 50-60 kuruşa kadar düştü. Bir fırın personeli Muammer Karakuş, ekmek fiyatlarındaki olumsuz tabloyu görmeleri üzerine fiyatları düşürme kararı aldıklarını kaydetti.

´Ekmeği Tartıp Öyle Alsınlar´

Malazgirt´te ekmeğin daha önce 90 kuruş olduğunu hatırlatan Karakuş şunları ifade etti: “Belediye Başkanlığı´na, yetkililere söyleniyordu. Millet ekmek alamıyordu. Fiyatların düşmesi için çok kişiye başvuruldu ama bir çözüm alınamadı. Baktık olmuyor. Bizde halkımız adına, işçilik fiyatına ve başka yerde çalışacağımıza kendi işyerimizde halka hizmet sunuyoruz. Şuanda ekmeğimizi 50 kuruşa satıyoruz. Gramajımızda aynıdır. Şuanda bizimle birlikte ekmeğin fiyatını düşüren fırınlarda var. Onların ekmeğinden de ağırdır. Tartılabilir. Pişmiş gramı 250 gram. Yaklaşık 10 fırın bulunan Malazgirt´te ekmek fiyatları 90 kuruştu. Biraz daha uygun verenler de var, fırın artık nasıl satabildiyse 75 kuruşa, 60 kuruşa. Halkımız gerekirse ekmeğini tartıp öyle alsın. Ekonomik durumda göz önüne alınırsa bu Malazgirt için şarttı.”

‘İnşallah Böyle Devam Eder´

Vatandaşlardan Vedat Özdemir, ekmek fiyatlarının düşmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi. Özdemir, şöyle dedi: “Ekmek fiyatlarının düşmesi ilçede ciddi manada sevinç oluşturdu. Çünkü yöremizde ailelerin nüfusu bellidir. 8-10-12 kişilik aileler var. Böyle olunca da ekmek alamıyordu vatandaşlar. Vatandaşların alım gücü yok. İnşallah böyle devam eder bu fiyatlar.”