ERGÜN: “TEKRAR SEÇİME GİDİYORUZ”

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Muş il Başkanlığı, parti binasında Ağustos ayı il danışma toplantısını düzenlendi. Düzenlenen toplantının başkanlığını AK Parti Muş İl Başkanı Namı Ergün yaptı. Gerçekleştirilen toplantıya; parti üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Ergün, toplantıda bir konuşma yaparak katılımcılara hitap etti. Ergün, son zamanlarda gündemde olan konulara değindi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu´da yaşanan olaylar nedeniyle üzüntülü olduklarını vurgulayan Ergün, huzursuzluğu isteyen tarafın AK Parti olmadığının altını çizdi. Kan ve gözyaşı üzerine siyaset yapmadıkları bundan sonrada AK Parti olarak bu huzursuzluğun olmasını asla istemediklerini belirten Ergün: “Sözlerime il danışma toplantımızın hayırlı olmasını dileyerek başlıyorum. Saygıdeğer katılımcılar, ülkemizin bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere birçok alanında asayişi etkileyen, huzuru kaçıran, insanımızın moralini bozan olaylar yaşanmaktadır. Her gün şehit cenazeleri kaldırılmaktadır. Her gün evlere ateş düşmektedir. Öncelikle şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet olsun. Başta kederli aileleri olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun. Şunu açıkça söylüyorum bizler kan ve gözyaşı üzerine siyaset yapmadık bundan sonrada AK Parti olarak bizler bu huzursuzluğun olmasını asla istemedik. Ancak birileri huzursuzluktan nemalanıyor. Gelin hep beraber bir dua edelim. İnsan öldürmekten, kan akıtmaktan ve huzursuzluk çıkararak kandan ve gözyaşından geçinmek isteyenlerin Rabbim hesabını alt-üst eylesin.

Rabbim ülkemize özelde bölgemize huzuru, barışı, kardeşliği nasip eylesin. AK Parti Muş İl Başkanı olarak söylüyorum. Hiç bir Kürt kardeşimin, Türk kardeşimin, Alevi ya da Sünni kardeşimin, Çerkez, Laz, Gürcü ya da diğer etnik yapıda olan kardeşimin kanının akıtılmasını istemiyorum. Partimde istemiyor. AK Parti´yi yönetenlerde istemiyor” dedi.

 

“DEV YATIRIMLAR YAPILDI”

 

Konuşmasının devamında AK Parti´nin iktidara geldiği günden bu yana birçok icraat gerçekleştirdiğini belirten Ergün: “Kardeşlerim, AK Parti iktidara geldiğinde hepimizin şahit olduğu hizmetleri yaptı. Hepimizin insanca yaşamasını zorlaştıran, sosyal hayatımızı engelleyen; OHAL´i kaldırdı, İşkenceyi bitirdi, Köye dönüş ve zararların giderilmesini gerçekleştirdi. Doğu ve Güneydoğu dev yatırımlar yapıldı. Bütün illerimize havaalanı, üniversiteler yapıldı. TRT Kurdi ve üniversitelerde kürdoloji bölümü kuruldu, Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda dev yatırımlar yapıldı. Sonunda da Barış Sürecini hayata geçirdi. Bunu inkar etmek mümkün mü? Bu çalışmayı başarıyla yapan AK Parti´yi ve kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanımızı Kürt düşmanı ilan etmek mümkün mü? Ehli insaf insanlar bu iddialara gülüp geçer” sözlerini kullandı.

 

“BERABERLİĞİMİZ İÇİN ADRES BELLİDİR”

 

Bir diğer gündemlerinin daha var olduğunu belirten Ergün, konuşmasının devamında gündemlerinin genel seçimlerin tekrarlanması olduğunu belirtti. Ergün: “Bir diğer gündemimiz daha var. O da genel seçimlerin tekrarlanmasıdır. Malumunuz Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, koalisyon hükümetinin kurulması için üç partinin; CHP, MHP VE HDP´nin kapısını çaldı, uzun görüşmeler yaptı. Bazı partiler daha baştan kapıyı kapattı, bazıları da art niyetli yaklaşımlara girdiler. Hele MHP Genel Başkanı evlere şenlik bir görünüm sergiledi. Ne söylersen tam tersini yaptı. Hepimiz şahit olduk, bu parti liderle ne dediler; ‘Kırmızı çizgilerimiz vardır.´ Sanki bu partiler Ülke sevdalıları Ak Parti ise bu hassasiyetleri dikkate almayan bir parti. Ben bu kürsüden sesleniyor, koalisyonun oluşmasını istemeyen ey MHP, ey CHP ve ey HDP, sizler kendi çıkarımızı düşünürken bizler AK Parti olarak kelle koltukta ve kefeni arka cebinde çalışmalar yaptık. Bir kere sizin bizi eleştirmeniz için ülke için icraatlarınızı ortaya koymanız gerekir. Şuraya bakın ülke yönetimine talip olan MHP Genel Başkanı ‘Sıkı Yönetimden´ bahsediyor. Kardeşlerim ülkemizin selameti için birlik beraberliğimiz için adres bellidir. O da AK Parti´dir. Yoksa yıllarca bu ülkede Ezanı yasaklatarak, camileri kapatarak inançlı insanlara işkenceler yapan CHP ülkemizi yönetemez. Türk ırkçılığı yapan MHP ve Kürt ırkçılığı yapan HDP bu ülkeyi yönetemez. Bunlar yönetmeye kalksa ülke kaosa girer. Nitekim bugün ülkenin bu durumda olmasının temel nedeni bunlar değil mi?” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLİKTE TEK YÜREK GİBİ ÇALIŞACAĞIZ”

 

Sonuç olarak tekrardan seçime gideceklerini ifade eden Ergün, yeniden ülkenin imarı ve inşası için sandıklardan çok güçlü çıkacaklarını belirtti. Güçlerini olumsuz etkileyecek tüm davranışlardan uzak duracaklarının da altını çizen Ergün: “Saygıdeğer katılımcılar ve AK Parti´ye gönül veren kardeşlerim. Sonuç olarak şunu diyorum; Tekrar seçime gidiyoruz. Yeniden ülkenin imarı ve inşası için sandıklardan çok güçlü çıkacağız inşallah. Bu gücümüzü olumsuz etkileyecek tüm davranışlardan uzak duracağız. Şunu çok açık ve net söylüyorum bütünlüğümüze zarar verecek hiçbir girişime müsaade etmeyeceğim. Burada ya da Ankara´da Teşkilatın bütünlüğüne zarar verenler hakkında ne gerekiyorsa yapacağımızı buradan ilan ediyorum. Sizler bütün AK Partili idareciler, benim kardeşlerimsiniz, bacılarımsınız. Hepinizi Allah için seviyorum. Ak partinin birliği için bütünlüğü için çalışanlar bu teşkilatta takdir edileceklerdir. Başkanlığım süresince sonuna kadar sizleri destekleyeceğim, ancak huzuru bozmaya çalışanlarında gerekli karşılığını alması için gerekeni yapacağım. Bizler birbirimizi Allah için seveceğiz. Bizler AK Parti´yi ilimizde tekrar birinci parti yapmak için, Belediye Başkanlarımız ile il, ilçe, belde yöneticilerimizle, kadın kolları, gençlik kolları yöneticilerimizle birlikte tek yürek gibi çalışacağız. Bu bütünlüğü bozmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşlerim, biz bu bilinçle büyük ihtimalle Kasım ayında yapılacak seçime gideceğiz. Milletvekili adaylarımız kim olacak, mevcutlarla mı devam edilecek, yoksa değişiklik olacak mı, nasıl bir yol izlenecek onları şu durumda bilmemiz mümkün değil. Onun kararını AK Parti yöneticileri verecektir. Şimdiden kafaları karıştırmak doğru değildir. Genel Merkezin vereceği karara dün olduğu gibi yarında saygı göstereceğiz ve çalışacağız. AK Partimizin değerli yöneticileri, bize düşen görev teşkilatımızı eksiksiz hazır hale getirmektir. Biz inşallah teşkilatımız içindeki eksikleri de gidereceğiz. Mazeretsiz seçim startı vereceğiz. Şimdiden söylüyorum, tekrarlanacak seçimin ülkemize, birliğimize, kardeşliğimize, huzurumuza ve tekrar büyük Türkiye´nin inşasına vesile olmasını, Cenab´ı Allah´tan niyaz ediyorum. Evet, bugünden itibaren seçim çalışmalarımızı başlatıyoruz. Allah bizi mahcup etmesin. Allah bizlere hayırlı hizmetler yapmak üzere tekrar güçlü iktidar imkânı nasip eylesin. Konuşmalarıma son verirken tekrar hepinizi hürmetle selamlıyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.