ESKİ HASTANE KENT MEYDANI OLSUN

 

Vatandaşlar, eski hastane yerinin başka bir alanda değerlendirilmesini istemiyor. Vatandaşlar, 2 yıldan fazla bir süredir atıl durumda olan ve Muş´un ana merkezinde yer alan eski hastane yerinin kent merkezi olarak değerlendirilmesinden yana.  Ancak bu şekilde Muş´un modern bir görünüme kavuşacağını belirten vatandaşlar, gazetemize değerlendirmelerde bulunarak görüş ve önerilerini sundular.

“Üstü Kent Meydanı, Altı Kapalı Çarşı Olsun”

Eski hastanenin yerinin nasıl değerlendirilsin konusunda fikir beyan eden esnaflardan Nurettin Yüce, eski hastane yerinin üstünün kent meydanı, altının ise kapalı çarşı olacak şekilde değerlendirilmesini istedi. Yüce, eski hastanenin yeri ile ilgili şunları aktardı: “İlimizin en görkemli yerinde şehrin merkezinde olan eski Muş Devlete Hastanesinin yeri şuanda atıl durumda bulunmaktadır. Kent meydanı olma konusunda söylentiler var bu görüşe katılıyorum kesinlikle kent meydanı olması gerekir. Çünkü bizim kent merkezine ihtiyacımız var aynı zamanda kent merkezinin altına kapalı bir çarşının yapılması hem ilimiz hem de kent merkezimiz cazibeli bir alış veriş merkezine kavuşmuş olur. Eski hastanenin yeri için en sağlıklı çözümün bu olacağını düşünüyorum.”

“Pis İşlerin Döndüğü Atıl Bir Yer”

Atıl durumda olan eski hastanede Muş´un pis işlerinin döndüğünü söyleyen Mahsum Demir adlı vatandaş eski hastanenin bu durumdan bir an önce kurtulması gerektiğini ifade etti. Demir konuşmasında şunları vurguladı: “Eski hastanenin yeri ne olması konusundan ziyade eski hastanenin şuan ki durumudur. Gençlerin mekânı haline gelmiş durumda bir nevi pis işlerin döndüğü yerdir. Ne olması konusunda bir fikrim yok benim derdim hastanenin şuan ki konumundan kurtulmasıdır. Devlet ile olabilir özel sektör eli ile de olabilir. Eski hastanenin bu atıl durumdan bir an önce kurtulması gerekir.”

“Muş´ta Oturabileceğimiz Bir Meydanımız Yok”

Muş´ta oturabilecekleri bir alanın olmadığını ifade eden Selim Turan, kent meydanı yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Turan, “Eski hastanenin yeri kesinlikle kent merkezi olmalı Muş´ta hangi vatandaşa sorarsanız sorun burayı kent merkezi olarak istiyor. İnsanların işe ihtiyacı olduğu kadar yaşamaya da ihtiyacı var. Muş´ta oturabileceğimiz bir meydanımız yok akşama kadar yukarı gidip aşağı geliyoruz. Buraya hastanenin birkaç birimini taşımak istiyorlar sanki Muş devlet hastanesi yetersizmiş gibi önce binanın hakkını verelim donanımlı doktorlar getirtelim neymiş esnafımız iki tane bisküvi satacak diye gül gibi binayı bırakıp hastaneyi buraya taşıyacaklar bana çok mantıklı gelmiyor” diye konuştu.

“Muşta İkinci Plandayız”

Ortak akıl ile sosyal yaşam alanlarını genişletmek gerektiğinin altını çizen Adem Güner, vatandaşın Muş´ta arka plana atıldığını söyledi. Güner, şu ifadelere yer verdi: “Eski hastanen yeri yaklaşık olarak iki yıldır polemik ediliyor. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu´nun 30 Nisan Muş ziyaretinde eski hastanenin yeri kent merkezi olarak değerlendirilmesi konusunda söz vermişti. Biz vatandaşlar bu binan yıkılıp yerine kent meydanının kurulmasından yanayız Muş artık bir üniversite kentidir bizim beraber çalışarak ortak akıl ile sosyal yaşam alanlarımızı genişletmemiz gerekir. Muşlular olarak bize iş lazım diyoruz ekonomi yükselsin diyoruz ama öte yandan kocaman ovamızı boş bırakıp bir hastane binasına bağımlı kalıyoruz. Şunu da söylemek istiyorum biz vatandaşlar ne yazık ki muşta ikinci plandayız isteklerimiz ikinci plana atılmış durumda.”