“GENÇLERDEN ECDADA MEKTUP” YARIŞMASI BAŞLADI

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı “Gençlerden Ecdada Mektup- 15 Temmuz Şehitlerine” yarışması başvuruları 15 Ekim 2016´da başladı ve başvurular 15 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  

Ödüllü yarışmaya 14 – 29 yaş aralığındaki gençlerin başvuru yapabileceği belirtildi. Muş İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nden yapılan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen “Gençlerden Ecdada Mektup” projesi kapsamında 14-29 yaşları arasında gençlerimizin başvurabileceği 15 Temmuz Şehitlerine mektup yarışması düzenlendi.

Yapılan açıklamada, “Darbe girişiminde milli iradesine sahip çıkan ve darbecileri çok kısa bir sürede püskürterek bağımsızlık mücadelesini kazanan milletimizin gösterdiği eşsiz kahramanlık örneği, yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek. Yazıya dökülerek de gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan bu eşsiz kahramanlık örneğinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizin anısına ecdada mektup yarışması düzenlenecektir” denildi.

3 Kategoride Yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü´ne ulaşacak mektupların 3 kategoride değerlendirileceği belirtildi. Yarışmanın 1. kategorisi ortaokul-lise,  2. kategori üniversite ve 3. kategori okumayan 14-29 yaş arası gençlerden oluşacağı vurgulandı.  Her 3 kategoride dereceye girenlere verilecek ödülleri ise, yarışmada birinci olana tablet bilgisayar ile bakanlık kitap seti, ikinciye,  akıllı telefon ile bakanlık kitap seti ve üçüncüye ise bakanlık kitap seti ödül olarak verileceği açıklandı.