HALK OYUNLARI YARIŞMASI YAPILDI

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliğinde geçtiğimiz gün Atatürk Spor Salonu´nda Halk Oyunları yarışması yapıldı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından çeşitli illerden görevlendirilen hakem gözetiminde Okul Sporları ve Kulüp ekipleri kıyasıya yarıştı. Halk Oyunları yarışmasına; İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman ve vatandaşlar katıldı. Gerçekleştirilen yarışma hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yapılan yarışmaların kültürün gelişmesinde büyük katkı sağladığını dile getirdi. Arslan: “Yapılan bu tür etkinlikler kapsamında kültürümüzü gelecek nesillere aktarma anlamında önemli bir spor dalımızdır. Okullarımızda bu tür etkinlikleri ve yarışmaları akademik başarı alanında da çocuklarımızın fiziksel gelişmede önemli etki yapmaktadır. Bu açından özellikle sportif faaliyetlerimize devam edacağız” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartel ise: “Gerçekten Türk kültüründe ve tarihinde önemli yeri olan ve önemli rol oynayan halk oyunları halkımız tarafından benimsemekti. Yoğun bir ilgi var. Tabi burada önemli olan bu kültürümüzü yaşatmak ve bundan sonraki yıllarda da değerlendirmek. Uzun yıllardan sonra geçen yıl ilk kez yeniden bu kültürümüz olan halk oyunları yarışması düzenlendik. Bu yılda bu yarışlara başladık. Buda artık bir sportif faaliyet olarak devam edecektir” sözlerini kullandı. Konuşmasının devamında, düzenlenen yarışmaların hem okullara arası hem de kulüpler arası düzeyinde olduğunu belirten Kartal, il genelinde yapılan yarışmaya okullara arası yıldızlar kategorisinde 7 takım, kulüpler kategorisinde 7 takım olmak üzere toplam 14 takımın kalıtım sağladığını vurguladı. Ayrıca Kartal, yarışmada dereceye giren ekibin ileriki tarihlerde ilimizi diğer illerde temsil edeceğini söyledi.

 

“YARIŞMAYI BÜTÜN ZORLUKLARLA YAPTIK”

Yarışmayı bütün zorluklar içerisinde yaptıklarını dile getiren Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Muş İl Temsilcisi Selami Yurtlu, Halk Oyunları yarışmasını Muş´a sevdirmek adına yaptıklarını ifade etti. Yurtlu: “Bugün bu yarışmayı bütün zorluklarla yaptık. Halk oyunlarını Muş´a sevdirmek için yaptık. Muş´ta bu kültürü geliştirmek, gelecek kuşaklara yaymak adına çok büyük rol oynuyoruz şuan inşallah kurum müdürlerimiz, değerli büyüklerimiz bizlere destekleri ile güzel yarışma geçiriyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İNŞALLAH HER ZAMAN HALK OYUNLARI KAZANIR”

Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Antrenörü Ömer Özcan ise, kültürü geniş bir şekilde ileri zamana taşıyacaklarını belirtti. Özcan: “Bugün ilimizde Muş yöresi olan Halk Oyunları yarışmamız oldu. Bu yarışmaya katılanlar kendi arkadaşlarım, antrenörler, hepsi halk oyuncusu. Hepsinin okullarda ve Halk Eğitim ile Gençlik Merkezi´nde eğitip yetiştirdiği öğrencilerimizle burada halk oyunları yarışmasında bulundu. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. İnşallah her zaman halk oyunları kazanır. İnşallah her zaman yöremizi, kültürümüzü, geçmişteki büyüklerimizin bize emanet ettiği kültürümüzü geniş bir şekilde ileri zamana taşıyacağız” sözlerini kullandı.

 

HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLANLAR

Okular arasında yapılan Halk oyunları yarışmasında; 1. 100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu, 2. Korkut Kız YİBO, 3 Korkut 75. Yıl Merkez Ortaokulu oldu. Okul sporları gençler kategorisinde ise; 1. Muş Özel Uğur Lisesi, 2. Rekabet Kurumu Lisesi oldu. Gençlik spor kulüpleri yıldızlar arasında ise; 1. Halk Eğitim Merkezi Ve Aso Spor Kulübü, 2. Gençlik Merkezi Spor Kulübü oldu. Kulüpler arası spor kulübünde ise; 1. Gençlik Merkezi, 2. Halk Eğitim Merkezi Ve Aso Spor Kulübü oldu. Büyükler kategorisinde de; 1. Halk Eğitim Merkezi Ve Aso Spor Kulübü, 2. Gençlik Merkezi Spor Kulübü oldu. Spilize dalda ise, 1. Muş Folklor Kulübü Derneği oldu. Başarılı olan Spor Kulüplerine kupa ve madalya takdim edildi. Düzenlenen Halk Oyunları yarışması hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.