HAVALARIN SOĞUMASI AKTARLARA YARADI

 

Bitki karışımın faydaları hakkında bilgi veren ve uzun yıllardan beri Aktarlık yapan Yasin Oflaz, Bitki çayı olarak hazırladıkları ve yaklaşık 7-8 yıldır yaptıkları özel bir karışımın, kışın soğuk algınlığı, öksürük, balgam söktürücü olarak kullanıldığını ve metabolizmayı güçlendirdiğini ifade etti.

Soğuk havaya yakalanan vatandaşların, doktora gitmeyip kendilerine geldiklerini ifade eden Yasin Oflaz, bu mevsimde gribal enfeksiyonlara sıkça rastlandığını belirti. Müşterilerine sattıkları bitkisel ürünlerin kullanımıyla ilgili bilgi veren Oflaz, ürün satışını yaptığı müşterilerine kullanım şeklini de anlattığını söyledi. Oflaz, yaptığı açıklamada; “Bölgede ve ilimizde havaların soğumasıyla birlikte bitkisel ürünlere olan talep artıyor. Bizde soğuk havalara karşı vatandaşlarımıza antibiyotik yerine bitkisel destek sunmak için özel karışımlar hazırlıyoruz. Hazırladığımız karışımlar soğuk algınlığı, grip, nezle, üst solunum yolu, farenjit, boğaz ve bademcik iltihapları ile kuru öksürüğe iyi geliyor. Bitkisel çayları bu mevsimde vatandaşlarımıza öneriyoruz.7-8 yıldır bitki çayı olarak hazırladığımız özel bir karışım var. Kışın soğuk algınlığı, öksürük, balgam söktürücü olarak kullanılır ve metabolizmayı güçlendiren bitkilerle hazırlanan nadide bir çay karışımı. Genelde soğuk algınlığı, astım, bronşit, vücudun direncini arttırmaya yönelik ve öksürüğü kesici diye adlandırabiliriz” dedi.

“Fiyatları Oldukça Uygun”

Bitkisel çayların yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerinde olduğunu söyleyen Oflaz, Karışımlı bitki çaylarının fiyatlarının uygun olduğunu ve her yaşta insanın tüketebileceği doğal antibiyotikleri olduğunu söyledi. Oflaz devam ettiği açıklamasında; ”Fiyatları da oldukça uygun olan bitki çaylarını her yaştan insan kullanabilir. Bitkisel çaylarının yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı direncimizi güçlendirmek için çeşitli bitkisel takviyelerde yapılabilir” dedi.

“20 Dakika Dinlendirildikten Sonra Kullanın”

Vatandaşların,  bitkileri kullanmakta dikkatli olması konusunda uyaran ve müşterilerine sattıkları bitkisel ürünlerin kullanımıyla ilgili bilgiler veren Oflaz: “Bitkisel ürün kullanıma vatandaşlarımız dikkat etmelidir. Biz ürün satışını yaptığımız zaman vatandaşlara kullanım şeklini anlatıyoruz. Bitkisel ürünleri önerdiğimiz kullanım dışında tüketilmesini tavsiye etmiyoruz. Kök ve bitkilerin genelde kısık ateşte kaynadıktan sonra 20 dakika dinlendirildikten sonra kullanımını tavsiye ediyoruz. Sadece bitkisel çay ise kaynatıldıktan sonra içilebilir. Ihlamur, ada çayı, kakule, gül, papatya, hatmi, ekinezya, kuşburnu karışımlarımız oluyor. Bunlara ek olarak zencefil, zerdeçal, havlıcan, karanfil ve tarçın köklerini de kullanıyoruz. Bunların yanında zencefil ve propolisli macun da öneriyoruz. Her çeşit bitkinin dilinden anlıyorum. Tüm bitki çeşitlerimiz var. Havaların soğumasıyla birlikte en çok ıhlamur ve kök karışımları rağbet görüyor” ifadelerine yer verdi.

“Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor”

Hastalanmamak için ıhlamur mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyleyen  Oflaz: “Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yaşanan mevsimsel değişiklikler, insan vücudu üzerinde farklı etkiler bırakıyor. Yorgunluk ve halsizlik şikayetleri olanların uğrak yerleri haline geldik. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya ile kuşburnunun da kullanılması gerekir. En fazla tüketilen doğal bitkiler arasında Tarçın ve Kök, Zencefil, Ihlamur, Nar Çiçeği ve Adaçayına rağbet var. Bunlar soğuk algınlığına birebirdir. Nar çiçeği şeker hastalığına iyi gelir. Ayrıca nane, limon Kars´lılar da soğuk algınlığı için vazgeçilmezdir” dedi.

“Antibiyotik Yerine, Doğal Bitki Ürünleri Almayı Tercih Ettim”

Şifalı bitkileri büyük bir nimet olarak gördüğünü söyleyen Muştehir Özmen, “Doktora gittiğimde bana antibiyotik veriyor. Bende antibiyotik kullanmak yerine aktarlarda satılan doğal bitki ürünlerini almayı tercih ettim. Her yıl aktarlarda şifalı doğal ürünleri alıyorum ve faydasını da görüyorum” diye konuştu.