HAYVAN PAZARINDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

 

Beklenen Kurban Bayramına kısa bir süre kalması ile beraber hayvan pazarında canlılık oluştu. Muş- Bingöl karayolu üzerinde bulunan belediye hayvan pazarında da kurbanlık hayvanlar gösterilmeye başlandı. Hayvan pazarında satışa çıkarılan büyükbaş kurbanlıkların 3,5 ila 6 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunulduğu ve küçükbaş hayvanların tanesi ise 500 ila 600 TL´den satışa sunulduğu kaydedildi. Hayvan sahipleri yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinden sabahın erken saatlerinde çıkıp, hayvanlarını hayvan pazarına getirdi. 8-9 aya yakın süredir besledikleri hayvanlarını satmak için büyük bir uğraş veren hayvan sahipleri, hayvan alımına gelen vatandaşlar ile sıkı bir pazarlık içerisine giriyor. Bayram dolayısıyla yoğun bir kabalık sergileyen hayvan pazarında, hayvan satıcıları fiyatların yüksek olmasından dolayı alıcı bulamamaktan, alıcılar ise pahalılıktan dolayı şikâyetçi olduklarını belirttiler. Ayrıca, hayvan satıcıları son zamanlarda meydana gelen olaylardan ötürü satışların da olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, satışların şuan istedikleri gibi olmadığını açıkladılar. Hayvan pazarında Büyükbaş kurban satışı yapan Salih Ekelik, satışlar hakkında açıklamalarda bulundu. Ekelik: “Kurban fiyatları geçmiş yıllara oranla bu yıl çok pahalı. Ben kurbanlıkları hayvan pazarına getirdim, satışa çıkardım. 30 tane küçükbaş hayvan kurbanlık hayvanım var. Bayrama kadar bunları satmayı düşünüyorum. Fiyatlarımız 500 ila 600 TL arasında değişiyor. Hayvanlarım kilolu. Hayvanlarımı yaklaşık 2 ay içeride besledim. Yem fiyatları çok yüksek. Bizim de masraflarımız çok oldu. Satışlarımız yeni başlamasına rağmen iyi” sözlerini kullandı.

 

“HAYVAN SATIŞLARI BU YIL DAHA İYİ”

 

Geçtiğimiz yıla göre kurbanlık hayvan satışlarının bu yıl daha iyi olduğunu belirten hayvan satıcısı Hacı Yusuf Karakaya ise, fiyatların hayvanın kilosuna göre değişmekte olduğunu vurguladı. Bayrama bir hafta kala satışların iyi olduğunu ifade eden Karakaya: “Geçen yıla göre kurbanlık hayvan satışları bu yıl daha iyi. Fiyatlarımız büyükbaş hayvanlar 3,5 TL´den başlayıp 5-6 bin TL´ye kadar çıkmaktadır. Fiyatlarımız hayvanın kilosuna göre değişmektedir. Satışların bu sene iyi olmasını bekliyoruz. Ben bu yıl 7 tane büyükbaş, 15 tane de küçükbaş hayvanı pazara getirdim, satışa sundum. Daha bayrama bir hafta kala satışlarımız şuan iyi. Bayrama bir iki gün veya arife gününde satışlarımız daha da iyi olur. Ne kadar da hayvan fiyatları yüksek olsa da yine de vatandaşlarımız kurbanlık almaya geliyor. Bayrama kadar elimdeki hayvanları satmayı düşünüyorum. Satamadıklarımızı tekrardan eve götürüp besleyip daha sonra kasaplara satarız” diye konuştu.  

 

“KURBAN KESİM VE SATIM YERLERİ BELİRLENDİ”

 

Kurban satış ve kesim yerleri de açıklandı. İlimiz ve ilçelerde kurban satış yerleri; Muş merkez; Muş-Erzurum karayolu üzeri demiryolu altında bulunan Belediye hayvan pazarı, Bulanık İlçesi´nde Muş yolu üzeri Belediye Hayvan Pazarı, Korkut da Özkan Petrol Ofisi arkası, Hasköy İlçesi´nde Merkez Mal Meydanı, Varto´da Gümgüm Mahallesi´nde bulunan Hayvan Satış Pazarı alanında, Malazgirt´te ise, Belediye Hayvan Pazarı şeklinde belirtildi. Merkez ve ilçelerde kurban kesim yerleri ise; Muş merkez; Erzurum Yolu Üzeri Karasu Köprüsü Yanı´nda bulunan Dursun Catering Hayvancılık Ltd Şti., Bulanık´ da ise, Muş yolu üzeri Belediye Mezbahanesi, Korkut da Özkan Petrol Ofisi arkası, Hasköy Belediye tahsis alanı, Malazgirt´te Belediye Mezbahanesi ve Varto´da ise, Muş Yolu Üzeri TOKİ konutları karşısında bulunan Belediye Kesimhanesi´nde yapılacağı kaydedildi.