“HEM” FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açmış olduğu kurslar ile eğitimlerine devam ediyor. Birçok vatandaşın eğitim gördüğü HEM bu yıl da kurs sayısını ve kursiyer sayısını arttırmayı başardı. Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Vedat Bayazduman, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte HEM´de şuana kadar 465 kursun açıldığı ve açılan bu kurslara 9 bin 500 kursiyerin kayıt yaparak eğitim gördüğünü söyledi. 7´den 70´e herkese ücretsiz kurs açtıklarını söyleyen Beyazduman, merkez bünyesinde ve işbirliği yaptıkları kurumlarda verdikleri kurslara gün geçtikçe öğrenci sayılarının artmakta olduğunu vurguladı. Birçok kursa yoğun ilginin olduğunu söyleyen Beyazduman, kursların yanı sıra; dikiş nakış kursu, el sanatları, giyim, Arapça, İngilizce, hijyen eğitimi, aile eğitimi, elifba, folklor, spor faaliyetleri, bağlama, halı-kilim, ebru, satranç, aşçılık, diksiyon ve diğer kursların tamamı ücretsiz olarak verilmekte olduğunu belirtti. Müdür Beyazduman: “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak okulların takvimini baz alıyoruz. Takvimini baz almamızın temelinde de bizim çalışanlarımız ve kursiyerlerimiz genelde yetişkinler. Dolayısıyla okul takvimiyle beraber yürüyoruz. Çünkü gelen kursiyerler çocuğu olabiliyor, evde bırakacak kimse olmadığı için çocuğu okula bırakıp öyle kurslarımıza geliyor. Dolayısıyla 1 Eylül itibariyle biz Halk Eğitim Merkezi olarak faaliyetlerimize başladık. Halk Eğitim Merkezi olarak faaliyetlerimiz çok çeşitlidir. Yani e-yaygın sistemi üzerinden 3 bine yakın kurs başlığımız var. İlimizde biz bunların hepsini uygulayabiliyor muyuz? Uygulayamıyoruz. Yani imkânlar çerçevesinde usta öğretici ile talepler doğrultusunda, Muş ilinde vatandaşlarımızın talep ettiği kurslara cevap vermek istiyoruz.  Yeni oluşturduğumuz bir sistemimiz var. Vatandaş evinde otururken internet sayfamıza girip kurslarımızı inceleyebiliyor ve hangi kursa gelmek istiyorsa orada kişisel bilgilerini girip kurs başvurusunu yapabilir.  Biz usta öğreticiler ile kursu açtığımız vakit bu kişilere mesaj sistemiyle dönüyoruz. Kurs takvimini, kurs saatini belirliyoruz. Dolayısıyla kişiler gelip burada bize başvurularını yapıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“465 TANE KURS AÇMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Gün itibariyle 465 tane kurs açtıklarını hatırlatan Beyazduman, yaklaşık 9 bin 500 vatandaşa ulaştıklarının altını çizdi. Beyazduman: “Bugün itibariyle 465 tane kurs açmış bulunmaktayız. Yaklaşık 9 bin 500 vatandaşımıza ulaşmışız. Bu kurslarımız çok çeşitli, baktığımız vakit en çok açtığımız kurslar hangileridir diye soracak olursanız, özellikle bu 2016 yılın KPSS sınavından dolayı bilgisayar kurslarımız yoğun bir talep görmektedir. Şuana kadar 24 tane kurs açmışız, 511 vatandaşımıza belge vermişiz. Kurumlarımıza iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanları atandı buradaki çalışanlara yönelik şimdiye kadar 10 tane kurs açtık, 647 vatandaşlarımıza ulaştık. Hepsine iş sağlığı ve iş güvenliği sertifikasını verdik. Sağlıklı ortamda çalışırken kendi iş güvenliklerine sağlıklarına dikkat edecekler bu noktada biz eğitim verdik” dedi.

 

“OKUMA YAZMA KURSU ÇOK YOĞUN TALEP GÖREN KURSLARIMIZDIR”

Okuma yazma kursunun çok yoğun talep gören kurslar arasında olduğunu belirten Beyazduman, şimdiye kadar 16 tane girişimcilik kursu açtıklarını da söyledi. Beyazduman: “Açtığımız 16 tane girişimcilik kursuna katılan 278 vatandaşımıza ulaşmışız, gençlerimize yönelik açtığımız bağlama, gitar kurslarımız var. Okuma yazma kursu çok yoğun talep gören kurslarımızdır. Kalorifer ateşçiliği kursu özellikle yine burada çok yoğun bir talep var. Şimdiye kadar 15 kurs açtık 336 tane vatandaşımıza belge verdik. Sayın Valimizin eylem planında belirtmiş olduğu bağımlılık ile mücadele konusunda, gençlere yönelik bizlerde bu konuyu sene başından beri ele alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Okullardaki öğrencilerimize şimdiye kadar, eylül ayı itibariyle 42 tane kurs açtık ve bin 10 tane öğrencimize ulaştık. Bu da ciddi bir rakam ve bu sayımız sene sonuna doğruda artacak. Biz, okul müdürlerimiz ile okullarımızda görev alan rehber öğretmenlerimiz ile işbirliği içerisinde çocuklarımıza bağımlılıkla mücadele eğitimini vermeye devam edeceğiz. Özellikle bizim iş birliği içerisinde çalışmış olduğumuz kurumlar var. Okullarımızda, yer bulabildiğimiz her yer kurs açmaya çalışıyoruz. Gençlik Merkezi´nde açmış olduğumu kurslar genellikle gençlere yönelik. Gençlik Merkezi´nde gençlere yönelik halk oyunları kursları, bilgisayar kursu, bağlama, gitar, satranç, ahşap boyama gibi kurslarımıza gelenler genellikle üniversite gençleridir” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANIYOR

320 tane öğrenciyi üniversite sınavına hazırladıklarını hatırlatan Beyazduman, konuyu da çok önemsediklerini söyledi. Konuşmasının son kısmında, Beyazduman: “Kursların dışında özellikle yönetmenliğin değişmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı´nın mezun öğrencilere yönelik bu görevi Halk Eğitim Merkezlerine verdi. Şuanda 320 tane öğrencimizi üniversite sınavına hazırlıyoruz. Bu konuyu biz çok önemsiyoruz. Bu noktada başta Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Belediye Başkanımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 320 tane öğrencimizi üniversiteye hazırlıyoruz.  İki haftadır sürekli deneme yaptırıyoruz. Denemelerimizin büyük bir kısmınızda belediye başkanımız karşıladı. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Çocuklar için haftaya da bir seminer düzenlemeyi düşünüyoruz, sınava girecekleri için streslerini yenme noktasında. Bu çocuklarımızı sınava iyi bir şekilde hazırladığımızı düşünüyoruz.  Yine bizim bu sene açtığımız kurslarımızın başında E-KPSS engelli gençlerimize yönelik 24 Nisan´da sınavı yapılacak. Bu gençlerimize biz kurs açtık, onlarda şuanda ciddi bir şekilde hazırlanıyorlar. Her türlü kaynak ihtiyaçlarını da karşıladık. Onlarda 24 Nisan da sınava girecekler inşallah oradan da iyi bir sonuç elde edeceğiz. Öte yandan Cezaevi Müdürlüğümüzle yaptığımız işbirliği ile cezaevindeki mahkûmlarımıza yönelik ortaokul ve liseyi açıktan devam eden mahkûmları da unutmayarak kurs açtık. Onları sınavlara hazırlamak adına destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Şuanda Matematik, Türkçe, Tarih, Fen Bilgisi branşlarında eğitim veriyoruz. Onları hem ortaokula hem de liseye hazırlıyoruz. Bu tür kursları önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, HEM bünyesinde şuan 110 çalışanın olduğunu ve çalışanların canla başla hizmet etmekte olduğunu ifade eden Beyazduman, gerek işbirliği yaptıkları kurum müdürlerine ve çalışanlarına ve gerekse HEM bünyesinde çalışan eğiticilere yaptıkları hizmetlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.