“HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALSIN”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Ankara´da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Eğitim-Bir-Sen olarak saldırıyı kınadıkları açıklamasında, terörün en acımasız yüzünü Ankara´da bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Barışan: “Terör en acımasız yüzünü Ankara´da bir kez daha göstermiştir. Ankara´daki bu menfur, hain saldırıyı ülkemizin geleceğine, ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan menfur saldırıyı Eğitim-Bir-Sen olarak kınıyoruz” dedi.

Yapmış olduğu açıklamasının devamında, saldırı da hayatı kaybedenlere Allah´tan rahmet dileyen Barışan, terör ve şer odaklarının ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarının altını çizdi. Barışan: “Menfur saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Terör ve şer odakları ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar. Ülkemiz bölgede parlayan bir yıldız gibi ekonomide, siyasette ve diğer bütün alanlarda lider vasfını görmekte ve taşımaktadır. Dış güçlerin en büyük hedefi parlayan bu yıldızı söndürmek, içerideki mihraklarla beraber ülkemizin birliğine ve geleceğine kast etmektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu birliği ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Çünkü biz bu birliğin temelini Malazgirt İlçesi´nde attık, harcını Çanakkale´de kırdık, bu binayı da kurtuluş savaşında hep beraber omuz omuza vererek üstlendik. Asla bu binanın çökmesine fırsat vermeyeceğiz. Geleceğimizin terör odaklarının elinde heba olmasına asla izin vermeyeceğiz” sözlerini kullandı.

 

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Açıklamasının son kısmında, sağ duyula hareket edilmesi gerektiğinin ifade eden Barışan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Barışan: “Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Sağ duyula hareket etmeliyiz. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesi gerekir. Yekvücut olmalıyız, bütün siyasi partiler, bütün STK´lar, hep beraber aynı İspanya´daki gibi İngiltere´deki gibi terörü lanetleyen mitingler tertiplemeliyiz ki bu kötü emeli olan terör ve terör yandaşlarının hevesleri kursaklarında kalsın” şeklinde konuştu.