İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ

 

Muş Alparslan Üniversitesi öğrenci topluluklarından “Hayırda Buluşanlar Topluluğu” üyeleri, anlamlı bir davranış sergilediler.Öğrenciler Muş merkezde bulunan Murat Paşa Mahallesi, Zafer Mahallesi ve Saray Mahallesi´nde ihtiyaç sahibi ailelere yardım malzemesi dağıttı.

Topluluğun akademik danışmanı Okutman Hatip Erdoğmuş, bu tür faaliyetleri belirli periyotlarla sürdürmeyi planladıklarını belirterek şunları söyledi: “Topluluk üyelerimizin ve yardım çalışmasına gönüllü olarak katılan hayırseverlerin çalışması ile farklı mahallelerde yaşayan yardıma muhtaç aileler tespit edildi. Bu aileler için giysi, kışlık polar battaniyeler ve gıda malzemeleri temin edildi. Paketlenen bu ihtiyaç malzemeleri, Muş Alparslan Üniversitesi´nin tahsis ettiği araçlarla ailelere dağıtıldı. Bu tür faaliyetlerimizi belirli periyotlarla sürdürmeyi planlıyoruz. Bu yardımlarından dolayı hayırseverlerimize ve hayırların ulaşmasını sağlayan üyelerimize teşekkür ederim. Özellikle yaptığımız çalışmalarda sürekli desteğini aldığımız, daima yanımızda olan, bize imkânlarını sunan, toplumsal sorunlara duyarlı Üniversitemize de ayrıca teşekkür ediyoruz.”

“Zor Hayatların Da Var Olduğunu Görüyoruz”

Söz konusu etkinliğe katılan öğrencilerden Nurhan Eğin, “Muş´ta bu derece ihtiyaç sahibi insanlar var. Fiilen görmenin toplumsal sorunlara çözüm üretme çabaları daha da artmış durumda. kampüs dışında yaşanan, katlanılması zor hayatların da var olduğunu görüyoruz. Bu sebeple toplum hizmeti üretmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.