‘İSTİHDAMA DÖNÜK YATIRIMLARI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ´

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğince düzenlenen “ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı”na katılarak, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Binali Yıldırım´ın Diyarbakır ziyaretinde yatırım ve destek hamleleri müjdesini verdiğini ifade eden Yılmaz, bölgede yatırımların devam edeceğini söyledi. Öte yandan bölgede devam eden terör örgütüyle mücadelenin devam edeceğini de belirten Yılmaz, mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğine dikkat çekti. Terör örgütünün hiçbir kutsalının olmadığını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: “Başbakanımız Binali Yıldırım´ın Diyarbakır´da ilan ettiği bu yatırım ve destek hamlesi ile birlikte inşallah daha hızlı bir ekonomik gelişme ve özellikle istihdama dönük yatırımları hep birlikte göreceğiz. Bir yandan bu kalkınma çabalarımızı sürdürürken diğer taraftan da terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz.”

‘Terörün Hiçbir Kutsalı Yok´

Terör örgütü mensuplarının yuvalandığı ve daha önce girilemeyen bölgelere askerin girildiğini belirten Yılmaz, teröristlerin gelip saldırmasını beklemediklerini söyledi. Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Daha önce girilemeyen yerlere giriliyor. Yani teröristlerin gelip saldırmasını beklemiyoruz. Onların yuvalandığı yerler nerelerse, bu vatandaşlarımızın huzurunu kaçırdıkları, yuvalandıkları alanlar nerelerse her türlü riskini de hesaplayarak oralara giriyoruz. Vatandaşımızın huzuru için, güveni için gerekli olan tüm gayreti sarf ediyoruz. Bundan sonrada sarf etmeye devam edeceğiz. Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan en küçük bir eksilme olmayacak. Tabi ki hepimiz temenni ederiz ki burada hiçbir vatandaşımız zarar görmesin, ama maalesef bu tür mücadelelerde şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Ben bu vesileyle şehitlerimize tekrar Allah´tan rahmet diliyorum. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, sivil vatandaşlarımız tabi maalesef bu süreçte zarar görebiliyor. Geçtiğimiz bayramda da gördük terörün hiçbir kutsalı yok. Mezarlıklara bomba döşeyebiliyor, sivil halkın içinde bombalar patlatılabiliyor. Her türlü insanlık dışı eylem maalesef yapılabiliyor. Bunlardan dolayı elbette acımız büyük ama bir taraftan da mücadeleyi devam ettireceğiz”

‘Terör Örgütlerini Gündemden Çıkaracağız´

Terör örgütünün hiçbir zaman başaramayacağını ve kazanamayacağının altını çizen Yılmaz, son olarak şunları dile getirdi: “Terör hiçbir zaman başaramayacak, kazanamayacak. İnşallah Türkiye nasıl bu FETÖ terör örgütünü püskürttüyse, 15 Temmuz´da milli iradesine sahip çıktıysa, diğer terör örgütlerini de birer birer inşallah gündemimizden çıkaracağız. Gerek FETÖ, gerek PKK, gerek DEAŞ dediğimiz yapılar belli kavramları kullanarak kendilerini maskeleyen, aslında uluslararası güç odaklarına hizmet eden, bu bölgeye, bu topraklara ait olmayan yapılar. Bunların tek yaptığı bu topraklar üzerinde yaşayan insanların huzurunu kaçırma, ekonomisine zarar vermek, özgürlüklerin yaşanmasına engel olmak. Terörün ortadan kalktığı bir ortamda özgürlüklerimizi de çok daha rahat bir ortamda yaşayacağız, ekonomik gelişmemizi de hızlandırarak devam ettireceğiz İnşallah.”

Yılmaz ve beraberindekiler, MŞÜ´de verilen öğlen yemeğinin ardından ilimizden ayrıldı.