“KAHROLSUN PKK DEYİN”

Vali Seddar Yavuz, kent merkezindeki vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbetlerde bulundu. Kentteki vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Yavuz, ayrıca vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Halk tarafından sıcak karşılanan Vali Yavuz, cadde üzerinde vatandaşlarla sohbet de bulunarak: “Birazda siz görev alın, tamam mı? Haykırın, kahrolsun PKK deyin. Bak kahrolsun PKK deyin. Bu bölgenin insanına görev düşüyor. Ben Eskişehirliyim, Eskişehir´de 40-50 bin tane Kürt yaşıyor. Eskişehir´in şuanda fiberoptik kablosunu Muşlu bir müteahhit aldı. Muş´ta bugün, Hakkari´de bugün batılı bir adam ihale alabilir mi? alsa yapabilir mi? yapamaz. Ama bu ülkenin en büyük müteahhitleri Kürtler. Hani biz ayrımcılık yapıyorduk madem, değil demek, ayrımcılık yapmıyoruz demek ki, bu ülkenin en büyük müteahhitleri Kürtlerse sorun yok demek ki, bu ülkenin en büyük zenginleri Kürtlerse sorun yok demek ki. Varto´dan vali varsa, demek ki devletin Kürt sorunu yok. Bulanık´tan vali varsa bu şehirde demek ki sorun yok.

 

“Herkes Diyecek Ki, Bu Alçaklar Vatandaşı Katlediyor”

Konuşmasının devamında, sert bir şekilde PKK terör örgütünü eleştiren Vali Yavuz: “Bakın sizler görev alacaksınız, bu bölgede yaşayan insanların hepsi sorumluluk alacak tamam mı? Herkes diyecek ki, bu alçaklar vatandaşı katlediyor, vatandaşa zulüm ediyor. Adama diyor ki evin kapısını kapatmayacaksın ben geleceğim diyor. Ulan alçak, benim kızım var, karım var sen benim evimin de içindesin” dedi.

 

“Burada Hiçbir Şekilde Dışlanma Yok”

Vali Yavuz´un, “Sur´dan kaçanlar nereye gidiyor?” sorusuna “batıya” şeklinde cevap veren vatandaşa yönelik konuşan Vali Yavuz: “Madem batıda insanlar sizi barındırmıyorsa batıya niye gidiyorlar? Alakasız yok bunların, doğru şeyler söyleyin. Burada hiçbir şekilde dışlanma yok” sözlerini kullandı.

 

“Bunlar Şehit Olabilir Mi?”

Konuşmasının devamında, askeri, polisi ve vatandaşı katledenlerin şehit olamayacağını dile getiren Vali Yavuz: “Biz devlet olarak herkesi kucaklıyoruz. Biz insanlara Kürt, Türk, Arap diye bakmıyoruz. Biz 79 milyon vatan evladına aynı gözle görüyoruz. Burada konu şu; sen PKK terör örgütü leşi buraya geldiğinde şehit var diye törene gidersen, tabi insanlar rahatsız olur burada. Bu insanlar benim polisimi, askerimi, vatandaşımı katleden insanların sen cenazelerine şehit dersen, bunlar şehit olabilir mi? Ne diyor Kur´an-ı Kerim; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler. Bu adamlar Allah yolunda mı ölüyor? Kur´an yolunda mı ölüyor? Neyin yolunda ölüyor bu insanlar? Bu insanlar bu ülkenin bin yıllık kardeşliğine kast ediyorlar. Bin yıllık ülkenin kardeşliğine kast edenler şehit falan olamaz. Bila cehenneme zümerra olur” diye konuştu.

 

“Biz Ayrımcılığa Karşıyız”

Ayrımcılığa karşı olduklarının altını çizen Vali Yavuz: “Bakın ben bunları her yerde söylüyorum, söylemeye de sonuna kadar devam edeceğim. Biz ayrımcılığa karşıyız. Biz 79 milyon vatan evladıyla biriz, beraberiz. Biz kimsenin Kürt olmasından, Arap olmasından, Çerkez olmasından rahatsız değiliz. Ben o yüzden diyorum ki, Kürt kadar Kürdüm ben, Arap kadar Arap´ım, Çerkez kadar Çerkez´im, Boşnak kadar Boşnak´ım. Çünkü biz, müminler ancak kardeşliğe inanırız. Bizim ölçümüz müminliktir. Başka bir ölçümüz yok bizim. Biz Arakhan´daki Müslüman´ı da kardeşimiz olarak görüyoruz. Gazze´de patlayan her bomba da orada ölen her Arap´ın biz çilesini içimizde hissediyoruz, biz öyle bir devletiz” şeklinde konuştu.