KARŞIYAKA´YA MAHALLESİ´NE YENİ KÖPRÜ YAPILIYOR

Daha önce 5 metre genişliğinde olan Karşıyaka Köprüsü´nün yerine 12 metre genişliğinde bir köprü yapılıyor. Eski köprünün yıkımına başlayan yüklenici firma, yeni köprüyü sözleşmede belirtilen süre içerisinde teslim edecek. Karşıyaka sakinleri yeni köprünün yapımı süresince Muş-Kulp karayolu güzergâhını kullanabilecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Başlattığımız geniş kapsamlı çalışmalarla Sunay Mahallesi Karşıyaka mevkisini modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl kanalizasyon ve doğalgaz hattı döşendiği Karşıyaka da bu yıl da içme suyu hattı yenilenmesi ile ilgili önemli sorunları giderdik.  Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı ve resmen bir mahalle konumuna gelen Karşıyaka mevkisinin alt ve üstyapı gibi eksik hizmetlerini tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız. 2002 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Karşıyaka mevkiinde ciddi eksiklikler yaşanıyordu. Biz bu sorunları gidereceğimize dair halkımıza söz verdik. Allah´a şükürler olsun ki bugün taahhüt ettiklerimizi gerçekleştiriyoruz. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgede kanalizasyon sorunu yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıl 400´lük borularla 5 kilometrelik bir kanalizasyon hattı döşemesi yaptık. Bu çalışmamızla Karşıyaka sakinleri uzun yıllardır maruz kaldığı kötü koku ve görünümden kurtulmuş oldu. Bu çalışma ile birlikte doğalgaz hattı da döşendi” dedi.

“Çalışmalarımızı Kısa Sürede Tamamlayacağız”

Konuşmasının devamında en kısa sürede çalışmaları tamamlayarak halkın hizmetine sunacaklarını söyleyen Asya, şunları vurguladı: “Daha önceden döşenen su şebekesi, ihtiyaca cevap vermiyordu. Vatandaşlar su konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda Karşıyaka´nın bütün su hattını da yeniledik. Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir sorun yaşamamasını umut ediyoruz. Buradaki alt yapı çalışmalarının ardından yol ve kaldırım çalışmalarımıza başlayacağız. Bunları en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye belirtti.

“Köprü Kısa Süre İçerisinde Bitecek”

Yeni köprünün kısa bir süre içerisinde mahalle sakinlerinin hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Asya, şunları ifade etti: “Uzun yıllar önce yapılan köprü bugün ihtiyaca cevap vermiyordu. Özellikle kışın çok ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Yapılaşmanın da artması ile buradaki köprünün yenilenmesi gerektiğini düşündük. Ona göre hazırlığımızı yaptık.  Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprüyü 12 metre yaparak giriş ve çıkışların sorunsuz olmasını sağlayacağız. Yüklenici firma çalışmalarına başladı. Allah´ın izniyle yeni köprü kısa bir süre içerisinde mahalle sakinlerimizin hizmetinde olacak. İnşaat çalışmaları süresince söz konusu yol trafiğe kapalı olacak. Köprü tamamlanana kadar vatandaşlarımız Muş-Kulp karayolu güzergâhını kullanabilecek” ifadelerini kullandı.