KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Muş Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, köy okullarına yönelik başlattıkları kitap toplama kampanyalarında 49 bin kitap toplamayı hedeflediklerini belirttiler. Dernek üyeleri, kitap toplama kampanyasının yanı sıra köy okullarında eğitim gören dar gelirli öğrenciler için de çalışmalar yaptıklarını söylediler. Çalışmalarına aktif bir şekilde devam eden dernek, bugüne kadar Muş merkeze bağlı 4 okul ve 5 köy okuluna kütüphane kurdu. Derneği çalışmaları hakkında bir bilgi verenDernek Başkanı Sabahattin Akış, başlattıkları köy okullarına 49 bin kitap kampanyasına destek beklediklerini söyledi. Kampanyaya ciddi bir desteğin olduğunu kaydeden Akış, Avusturalya´dan bile kampanyaya destek geldiğini ifade etti.  Akış, kampanyayla ilgili olarak şunları söyledi: “Yaklaşık 3 ay önce kurulan derneğimiz aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İlk etapta köy okulları için başlattığımız kütüphane çalışmamızı il geneline yaymaya karar verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile çalışmalarımıza daha kararlı bir şekilde bakmaya başladık. Çünkü ilimizin nüfusunun neredeyse yüzde 60´ı kırsalda kalıyor. Bu okullarımıza aynı anda yetişmek mümkün olmuyor. Okullara ulaşmak için mutlaka kurumların desteğine ihtiyaç var. Bunun için çalışmalarımıza destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür´e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalarımızı Gayretle Sürdüreceğiz”

Dernek olarak tüm gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Akış, dernek üyelerinin ilk olarak köy okullarını ziyaret ettiğini ve bu ziyaret esnasında gerek okulun ve gerekse öğrencilerin eksiklikleri tespit ettiğini söyledi. Tespit edilen eksikliklere göre çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Akış: “Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği olarak üyelerimize her şeyden önce yardımlaşmayı ve toplumsal faaliyetlerin önemini aşılıyoruz. Çünkü hepimiz tek yürek olarak çalışmak zorundayız. Muş´un en ücra köşesinde maddi durumu düşük ve eğitimine devam edemeyen bir kardeşimiz varsa toplum olarak hepimiz bundan sorumluyuz. Biz derneğimizi bu felsefe ile kurduk ve çok şükür çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir menfaat bekleyen ve bu yardımlaşmaya gönül vermiş tüm üyelerimizle çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz” dedi.

“Kampanyamız Geniş Bir Kitleye Yayıldı”

Asıl hedeflerinin köy okullarına kütüphane kurmak ve kitap kampanyası başlatmak olduğunu ifade eden Akış, başlattıkları kitap toplama kampanyasına düzenli bir şekilde geniş bir kitleye yayıldığını belirtti. Dernek üyelerinin köy okulları ziyaretinde karşılaştıkları en önemli konunun ise, çok sayıda maddi durumu düşük öğrencilerin tespiti olduğunu söyleyen Akış, son olarak şunları dile getirdi: “Köy okulları ziyaretimizde maddi durumu düşük çok sayıda öğrenci kardeşimizin olduğunu gördük. Bu vesile ile özellikle ilimizde yaşanan çetin kış mevsimi dolayısıyla bot, mont ve çeşitli giyim yardımlarında bulunduk. Tabi bu konuda ciddi bir destek gerekiyor. Bunun için gelecek yardımları kardeşlerimize ulaştıracağız. Yapılan bu yardımların dışında asıl hedefimiz olan köy okullarına kütüphane ve kitap kampanyamız düzenli bir şekilde geniş bir kitleye yayıldı. Avusturalya, Almanya ve Hollanda´dan arayarak çalışmalarımıza katkıda bulunmak isteyen gurbetçilerimiz var. Gurbette ki vatandaşlarımızın bizi araması gerek yerelde gerekse ülke genelinde katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm gayret ve çalışmalar yarınımız olan genç kardeşlerimiz içindir. Herkesi yardım kampanyalarımıza destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.