KIZ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEYİ GEZDİ

 

Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yerleşkesini gezdi. Başarılı öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve hedeflerindeki okulları tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen geziye yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Muş Alparslan Üniversitesi´ni ziyaret ederek kampus yaşamını görme, üniversite ile ilgili bilgi alma ve üniversiteyi yakından tanıma imkanı bulan öğrenciler kampus alanında, derslikleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi hakkında bilgiler aldılar. Ayrıca öğrenciler, kütüphaneyi de ziyaret ettiler. Öğrencilerin üniversite ile ilgili merak ettikleri konularla ilgili sordukları sorular akademisyenler tarafından cevaplandırıldı. Muş Alparslan Üniversitesi Kütüphane Şefi Agit Ateş, kütüphane hakkında gerekli bilgileri öğrencilere aktardı. İlk defa Muş Alparslan Üniversitesi´ne gelen öğrenciler güzel havayı da fırsat bilerek, kampus içerisinde fotoğraflar çektirdi. Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Resul Şimşek, okulun 12. sınıflarında eğitim gören öğrencilerin bakışlarında farkındalık yaratmak için bu geziyi düzenlediklerinin altını çizdi. Etkinlikte kendilerine yardımcı olan Fakülte Sekreteri Harun Demir´e ve Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş´a teşekkür eden Şimşek: “Okulumuzun 12. sınıflarında eğitim gören öğrencilerimizin bakışlarında farkındalık yaratmak için bu geziyi düzenledik. Okulumuzun; Çocuk Gelişimi, Gıda, Bilgisayar ve Giyim bölümündeki öğrencileri, Muş Alparslan Üniversitesi´ndeki eş değer bölümleri gezme ve tanıma imkânı buldu. Okulumuzun son sınıf öğrencileri buraları gördükten sonra, kendileri de üniversiteye gelebileceği duygusunu kazanacaklar. Okulumuz 12. sınıflarına yönelik düzenlenen bu gezinin tüm okullara ışık olmasını diliyorum. Bu etkinlikte bizlere yardımcı olan Fakülte Sekreteri Harun Demir´e ve Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş´a teşekkür ederiz” dedi.

 

“KIZLARIMIZIN BURAYA GELMESİNİ ÇOK ÇOK İSTİYORUZ”

 

Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Güntürkün ise, son sınıfta eğitim gören kız öğrencilerin, üniversitede eğitim görmek için çaba harcamaları gerektiğini anlamaları gerektiğini dile getirdi. Son sınıf kız öğrencilerinin de Muş Alparlan Üniversitesi´ne gelmesini çok istediklerinin altını çizen Güntürkün: “Muş Alparslan Üniversitesi´ne geldik bugün. Buradaki derslikleri, sınıfları, kütüphaneyi gezdik. Kızlarımızın burada eğitim görmek için çaba harcamaları gerektiğini anlamaları lazımdı. Bu açıdan böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Gayet başarılı bir çalışmaydı. İnşallah bu sene kızlarımızın buraya gelmesini çok çok istiyoruz. Başarılı olacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

 

KIZ ÖĞRENCİLERDEN, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

 

Muş Alparslan Üniversitesi´ni çok sevdiklerini ve çok güzel bir yer olduğunu dile getiren son sınıf öğrencileri, kendilerine bu imkânı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Son sınıf öğrenciler: “Bugün okulumuz tarafınca organize edilen Muş Alparslan Üniversitesi gezisine katıldık. Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafınca tahsis edilen araçlar ile okulumuzdan Muş Alparslan Üniversitesi´ne getirildik. Okul öğretmenleri ve müdür yardımlarımızın eşliğinde üniversiteyi yakından görüp, gezdik. Üniversitenin çeşitli bölümlerinde incelemelerde bulunduk. Üniversiteyi çok sevdik, çok güzel bir yer. İnşallah bizlerde büyük çabalar sarf ederek üniversiteye gelme imkânı elde ederiz. Bizlere bu imkânı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler. Öğrenciler son olarak yaptıkları çeşitli ziyaretler sonrasında, Muş Alparslan Üniversitesi´nden ayrıldılar.