KIZILAY, HER GÜN ÜÇ ÖĞÜN YEMEK DAĞITIYOR

Fırat Kalkanı operasyonunun ardından Cerablus´taki sivillere yardım götüren ilk uluslararası yardım kuruluş olan Türk Kızılayı, bölgede sıcak yemek dağıtımına devam ediyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, operasyonun başladığı andan itibaren Kızılay ekiplerinin Karkamış´a intikal ettiğini belirterek: “Cerablus´a dönen eski sakinlerine gıda paketleri dağıtmaya başlayacağız. Bayramdan önce ise yardımlarımızı daha da artırarak, kıyafet yardımı da yapacağız. Orada ilk etapta ihtiyaç duyulabilecek acil insani yardımla ilgili destek yaptık. Şu anda da 20 kişilik bir ekiple Cerablus´ta insanlara 3 öğün yemek veriliyor. Bölgedeki ihtiyaç devam ettikçe yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Günlük 5 Bin Kişiye Üç Öğün Yemek

Sınır bölgesindeki faaliyetlerini Gaziantep´ teki koordinasyon merkezinden yürüttüğünü belirten Dr. Kınık: “Sürekli o bölgedeyiz. Sınır hattındaki bütün şehirlerde varız. Kızılay´ın hem Türkiye içerisindeki mültecilere yönelik hem de Suriye´ye yönelik 2 boyutlu insani yardımları var. Bütün dünyanın Suriye´ ye yönlendirdiği yardımlar Kızılay işbirliği ile içeri aktarılıyor. Günlük 5 bin kişiye 3 öğün yemek çıkartıyoruz. Arka tarafta lojistiğini sağlayan depolar, araçlarımız da var. AFAD ve Sağlık Bakanlığı´ndan UMKE bize destek veriyor. Şu anda Cerablus´taki tüm insanlara yetecek acil insani desteği sağlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı

Her Gün 20 Tır İnsani Yardım

Suriye´ye yardımlarının devam ettiğini de hatırlatan Dr. Kınık, şunları kaydetti: “Bu konuda çok sayıda yardım da geliyor. Kızılay bunları sadece Cerablus´ta değil, Halep içersinde de kullanıyor. Cumhurbaşkanımız ve Putin´in yapmış olduğu bir görüşme ve ön antlaşma çerçevesinde Halep´e yoğun bir insani yardım olacak. Deraya bölgesi antlaşmalı olarak tahliye edildi. Bunların 3 bin, 3 bin 500 kadarı kuzey hattına doğru indi. Onlara içerde bir mülteci kampı kurulmaya çalışıyor. Darkuş bölgesine yakın, sınır hattına yakın bir yerde olacak büyük ihtimalle. Laskiye kırsalı ve doğu hattına doğru insani yardım devam ediyor. Her gün 20 TIR insani yardım takviyesine devam ediyoruz”  diye belirtti.