KÖY OKULU YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

 

Muş Öğretmenevi bahçesinde köy okulu yararına Özel Muş Uğur Lisesi tarafından “Uğurlu Yaz Kermesi” düzenlendi. Lise öğrencileri, evde hazırladıkları ürünleri getirip sergide satışa sundu. Muş Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Belediye Başkanı Feyat Asya´nın eşi Suna Asya ve Türk Kızılayı Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa´nın yanı sıra birçok davetli ile vatandaş kermese katıldı. Kermeste elde edilen gelir ile Üçevler Köyü´nde bulunan köy okuluna yardım yapılacağı kaydedildi. Öğrencilerin hazırladığı, birçok yiyecek ve içeceğin yer aldığı kermes hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğrencilerin evde yapıp getirdikleri ürünleri kermeste sattıktan sonra, elde ettikleri gelir ile Üçevler Köyü´nde bulunan köy okuluna yardım yapılacağını söyledi. Müdür Arslan: “Özel Muş Uğur Lisesi´nin yapmış olduğu kermesimizin açılışındayız. Bu tür sosyal projeler okullarımızın uyguladığı projelerdir. Bu tür projelerle çocuklarımıza sosyal hayatın gerçekleriyle tanıştırmak, toplumumuzun değerlerini benimsetmek ve uygulamak amaçlı yapılmaktadır. Çocuklarımız burada evde yapmış olduğu ürünleri satıp belirli bir gelir elde edecekler. Öğrencilerimiz burada elde ettikleri bu gelirle Üçevler Köyümüzün okulunun hem onarımını yapacaklar, boya, badana hem de oradaki öğrencilerimize kırtasiye desteği sağlayacaklar” diye konuştu.

 

“Öğrencilerimiz Burada Üretimi Yapmış Olacaklar”

Konuşmasının devamında, yoğun bir ilginin gösterildiği kermesin hazırlanmasında emeği geçen herkesi ve özellikle öğrencileri kutlayarak, tebrik eden Müdür Arslan, başarılar dileğinde bulundu. Müdür Arslan: “Dolayısıyla öğrencilerimiz burada üretimi yapmış olacaklar. Üretimin pazarlaması, satılması ve daha sonrada bu elde edilen gelirin sosyal bir alanda kullanılması, yani yardımlaşmayı, yardım yapmayı, kendisinden daha iyi durumda olmayan kişilere yardım yapma duyguları gelişecek öğrencilerde. Bu zaten bakanlığımızın okullarda uyguladığı değerler eğitimi çerçevesinde yapılmaktadır aynı zamanda. Çünkü çocuklarımız akademik başarı elde edecekler. Ancak bunun yanında sosyal alanlarda da değerlerimizi, kişiliklerini geliştirmesi anlamında değerleri benimsemesi ve onu özümsemesi gerekmektedir. Bu kermesin hazırlanmasında emeği geçen okulumuzu, yönetimin, idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyorum, tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Gülsarı, Teşekkürlerini Dile Getirdi

Arslan´ın konuşmasının sonrasında konuşan Özel Muş Uğur Lisesi Müdürü Bekir Gülsarı ise: “Bu kermes ile öğrencilere yardımlaşma bilincini aşılamaya çalıştık. Düzenlenen kermes sayesinde elde edilen gelir ile bir köy okulunda eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarına destek olacağız. Ayrıca, okulun boya, badana ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi. Ayrıca Gülsarı, kermeste emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Düzenlenen kermes etkinliği öğrencilerin doyasıya eğlendikleri halay ile sona erdi.