[ÖZEL HABER] – LİSE ÖĞRENCİSİNE DARP

İddiaya göre; Hasköy İlçesi´ndeki Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapan E.A.´nın, bir öğrenciyi ders esnasında yapmış olduğu konuşmasından ötürü darp ettiği belirtildi. Demirerkuş ailesi, 16 yaşındaki lise öğrencisi olan çocukları Can Demirerkuş´un, öğretmeni tarafından ders esnasında yapmış olduğu konuşması nedeniyle darp edilerek, kaşının patlattığını iddia etti. Çocuklarının darp edildiğini iddia eden Demirerkuş ailesi tepkilerini dile getirdi. Öğretmeni tarafından darp edilen ve kaşına 7 tane dikiş atılan 16 yaşındaki öğrenci Demirerkuş, yaşanan olayı gazetemize anlattı. Olayı anlatan Demirerkuş: “Biz sınıftayken öğretmenimiz sevdiğimiz bir arkadaşımızı başka bir sınıftan bizim sınıfa konu anlatması için çağırdı. O anda ben öğrencinin ismini söylediğim de öğretmen benim üzerime gelerek, ‘öğrencinin ismini niye söylüyorsun´ dedi ve tepki gösterdi. Bende o anda tepki göstermedim. Beni alıp, ‘idareye gidelim´ dedi. Bende o anda tamam hocam gidelim dedim. Koridora çıktığımızda benim haberim olmadan kolumu tutup kafa vurdu. Benim o anda başım dönmüş orada birisi beni alıp idareye götürmüş, kimin olduğunu da bilmiyorum. Orada bir beş dakika sonra ellerim uyuşmuştu, ellerimi açamıyordum. Bir arkadaş benim amcama benim böyle bir hale geldiğimi söylemiş” dedi. Darp alan kaşına 7 tane dikiş atıldığını, olayın mahkemeye itikâl ettiğini belirten Can, şikâyetçi olduğunu da belirtti. 

 

SINIF ARKADAŞI OLAYI ANLATTI

Can Demirerkuş´un sınıf ve sıra arkadaşı olan Muhammed Demir de, yaşanan olayı dile getirerek, şu iddiada bulundu: “Hoca sınıfa geldiği gibi kalkmamızı ve oturmamızı söyledi. Dedi ki, ‘ben bugün çok sinirliyim, birinizi çok fena döveceğim´ diye tehdit etti. Ondan sonra dersin konusunda geçtik. Konuyu hiç kimse bilmediği için başka bir sınıftan Hamza adlı bir öğrenciyi çağırdı, konuyu anlatması için. Geldiği gibi alkışladık, çok sevdiğimiz için. Can´da onun ismini söyledi dedi, ‘Hamza hadi konuya başlayalım´ demesiyle hoca dedi ki, ‘niye söylüyorsun onun ismini´ Can´da dedi ki, ‘arkadaşımdır ismini söylüyorum´ ondan sonra da hoca dedi ki, ‘kes sesini otur yerine´ ardından Can dedi ki, hakkım var arkadaşımdır. Hoca sonrasından tuttu kolundan dedi ki, gidiyoruz idareye, herkes zannetti ki gidiyorlar. Kapıdan bende izledim ondan sonra giderken koridorda Can´ın kolunu çekiyordu. Can diyor ki bırak. Birden biri Can´ın omzunu tutup çekerek, kafa vurup uzaklaştı oradan. İdarecilerde alıp Can´ı idare odasına götürüp hastaneye götürmediler. Bende orada direk Can´ın amcasını arayıp dedim ki, Can´ın kaşı patlamış gelin hastaneye götürün. Olay böyle olmuştur” şeklinde konuştu.

 

BABA DEMİRERKUŞ, TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

Darp edilen öğrencinin babası Raif Demirerkuş da: “4 tane kızım var 2 tane de oğlum var. Onları hep okutmaya çalıştım ve okutuyorum. Can´ın kaşına 7 tane dikiş attılar. Ben onu gördüm yine hiç seslenmedim. Ben devletime inanıyorum, devletime bıraktım bu işi. Gerekeni yapmasını istiyorum. Ben hak neyse haktan çıkmıyorum. Öğretmen hakkında şikâyetçi oldum ve olacağım” diye konuştu.

 

ÖĞRETMEN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay ile ilgilini açıklamalarda bulunan Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yunus Yalçın da: “İstemediğimiz bir olay yaşandı. Öğretmen olayı kabullenmiyor. Öğretmen, öğrenciyle yaşanan tartışmada çarpışma sonucu kaza olduğunu söylüyor. Öğrencimiz, müdür yardımcısının aracıyla hastaneye ulaştırılıp, gerekli tedavisinin yapılmasının ardından ailesine teslim edildi” diye konuştur. Ayrıca Müdür Yalçın, öğretmen ile ilgili idari soruşturmanın başlatıldığını da vurguladı.