MHP ALANDAN ÇEKİLDİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanı Şükrü Demir, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizi ziyaret eden Demir, 15 Temmuz gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında hep alanlarda olduklarını belirterek, meydanlara demokrasi nöbetini tutmaya gelenlerin AK Parti sloganlarını attığı gerekçesiyle artık alanlara inmeyeceklerini belirtti. 15 Temmuz´da Fethullahçı Terör Örgütü´ne mensup bir grup askerin yapmış olduğu darbe girişimini kınadıklarını ve lanetlediklerini de sözlerinde belirten Demir, darbe girişimi sonrasında MHP olarak hep meydanlarda olduklarının altını çizdi. Demir: “15 Temmuz da Türk milletine karşı yapılan darbe girişimini sadece bir kalkışma değil aynı zamanda Türk milletine, Türk devletine, ordusuna, polise ve kısacası topyekûn değerlerimize yapılan bir terör saldırısıdır.  Bu terör saldırısının kökü Pensilvanya da, dalları Avrupa da, İsrail´de ve topyekûn Amerika´dadır diyoruz. Zira yıllardır bu olayların müsebbibi olan dinler arası diyalog medeniyetler buluşması gibi safsatalarla yüce Türk milletine kuyu kazan Fethullah Gülen, Amerika´dan adeta beslenmekte, palazlanmakta ve Türk milletine saldırmaktadır. Yüce Türk milletine ve ilimize birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının dorukta olması gerektiği günlerdeyiz. Başbuğumuzun dediği gibi, en kötü demokrasi en iyi ihtilaldan iyidir diyor bu terörü şiddetle lanetliyoruz” diye konuştu.

 

“Erdoğan Sloganlarıyla Yapılan Bir Protestoya Katılamayız”

MHP olarak alanlardan çekildiklerini belirten Demir, son zamanlarda protestoların AK Parti´nin şovuna dönüştüğü için artık protestolara katılmadıklarını ifade etti. Demir: “AKP´nin türküleriyle özellikle seçim şarkıları ile ve Recep Tayyip Erdoğan sloganlarıyla yapılan bir protestoya katılamayız. Katılmamamız darbeye karşı yumuşadığımız anlamına gelmez. İlk gün ne kadar tepkili isek bugünde yine aynı şekilde tepkiliyiz. Bu tepkimiz halen devam etmektedir. Nasıl ki liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ilk günde nasıl tepki gösterdi ise, bugün yine aynı şekilde tepkiliyiz ve tepki göstermeye devam edeceğiz. Rahmetli başbuğ Alparslan Türkeş´in dediği gibi en kötü demokrasi en iyi ihtilalden iyidir sözünün doğrultusunda hareketimize devam edeceğiz. Zaman zaman provokatör çıkıp emir eri olan 20 yaşındaki askerleri linç etmeye kalkışmaları da bizi derinden üzmüştür. Bir gurubun içinde sözde bozkurt işareti yaparak poz veren bir genç vardı. Liderimiz bu gencin bulunup acilen hak ettiği cezaya çaptırılmasını istiyor. Genel merkezimizin kararı; hükümetimizin ve devletimizin yanında olduğumuz yönünde ama artık bu eylemlere katılmayacağız. Katılmamız birilerinin değirmenine su taşımak olarak algıladık biz yine her türlü ihtilallara karşıyız. Ancak AKP´nin seçim şarkılarıyla yapılan protestolar bizim görüşlerimize meziyetlerimize uymuyor” sözlerini kullandı.

 

“Olursa Çok Hayırlı Olur”

Milli Güvenlik Kurulu´ndan olağanüstü halin çıkmasının hayırlı olacağını düşündüğü de sözlerinde belirten Demir: “Bütün basın yayın organlarının dünden beri önemli açıklamalar yapılacak demesinin arkasında ne olabilir diye kendi aramızda tartıştık. Ne hikmetse daha bu açıklamalar yapılmadan olağanüstü halin ilan edilmesi olarak düşünmüştüm. Olursa çok hayırlı olur. Liderimiz yıllardır bu ülkenin terör belasından kurtulması için olağanüstü halin ilan edilmesi şart olduğunu söylüyor. Bizim çizgimize gelmişlerse bu bizim için çok. Özellikle belirtmek istediğim bir şey var; yıllardır bir PKK ile baş edemiyoruz. Güneydoğuda koskoca ordu nasıl olurda PKK ile baş edemiyor. Aklımın bir köşesin de hep soru işareti olarak kalmıştır. Bugün bunların başında bulunan Tümgeneraller, Tuğgeneraller var. Pareler yapıdan dolayı içeri alınıyor. Şimdi daha iyi anlıyorum ki yeterince mücadele edilmemiştir ya da vatana ihanet etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

“İdamın Kaldırılmaması Konusun Da Oy Kulandı”

Her türlü idam kararını parti olarak destekleyeceklerini son olarak belirten Demir: “Biz idam cezasının kaldırılması esnasın da 120 milletvekilimiz idamın kaldırılmaması konusun da oy kulandık. İdamın kaldırılmasına kesinlikle karşıydık. Bugün getirilecek idam cezası özellikle savaş, yakın savaş ve terör için getirilecek her türlü idam kararını destekliyoruz” diye konuştu.