MOLLABABA KÖYÜ GSM ŞEBEKESİ İSTİYOR

 Korkut ilçesine bağlı Mollababa köyünde GSM şebekelerinin çekmediğini belirten köy muhtarı Sami Aktaş, dört yıldır GSM operatörlerine müracaat ettiğini ve olumlu bir sonuç almadığını söyledi.

50 hane ve 400 nüfusa sahip köyde özellikle kış mevsiminde tepelere çıkmanın tehlikeli olduğunu belirten Köy muhtarı Sami Aktaş, yaptığı açıklamada; “Köyümüz 50 haneye yakın ve 400 nüfusumuz var, şebekelerimiz çekmiyor. Bir yere ulaşmak için tepelere çıkıp ancak iletişim kurabiliyoruz. Bir hastamız olduğunda, bir ambulans istediğimizde veya herhangi bir sağlık birimine ulaşabilmemiz için tepelere çıkıp o şekilde ulaşabiliyoruz” dedi.

Özellikle bayanların tepelere çıkamadığı için uzaktaki yakınlarıyla iletişim kuramadığını belirten köy muhtarı Aktaş; “Bayanlarımız yakınları ve okuyan çocuklarıyla görüşemiyor. Asker olan çocuklarımız var, uzakta olan yakınlarımız var ancak bayanlarımız bir türlü bunlarla görüşemiyorlar. Sadece biz erkekler tepelere çıkıp ulaşabiliyoruz. Bir hastamız olduğu zaman da ben muhtar olarak bu tepelere çıkıp sağlık birimlerine haber veriyorum, bu da hastanın tedavisinde gecikmeye neden oluyor. Yaşlılar da kendi çocuklarıyla veya kendi akrabalarıyla görüşmek istiyorlar, bizde yaşlı amcalarımızı araçlarla tepelere getirip telefonla görüşmelerini sağlıyoruz. 4 yıldır sürekli müracaatta bulunuyorum, ekip gelip baktı, operatörün kurulacağını söyledi, ancak 4-5 yıldır bizi bugüne kadar getirttiler” ifadelerini kullandı.

6 aydır nişanlı olduğunu söyleyen Mehmet Can Aktaş ise nişanlısıyla görüşmek için tepelere çıktığını söyledi. Mehmet Can Aktaş yaptığı açıklamada; “6 aydır nişanlıyım, nişanlımda İstanbul da oturuyor, köyde şebeke çekmiyor bu yüzden köyden 2 km uzaklıktaki tepelere çıkıp telefonla görüşebiliyoruz. Kış mevsiminde bu bölge de Kurt oluyor, şimdi de Yılan oluyor, telefonla görüşmek için bu tür hayvanların tehlikelerine de maruz kalıyoruz” dedi.

Köyde ailesinin ikamet ettiğini söyleyen Kader Yener isimli vatandaş ise dışarıda iken ailesiyle görüşemediğini, köye gelince de arkadaşlarıyla görüşmek için tepelere çıkarak iletişim kurduğunu söyledi. Yener, yaptığı açıklamada; “Başka yerde görev yapıyorum ailem bu köyde oturuyor. Bende köye geldiğim zaman arkadaşlarımla görüşmek için tepelere çıkıp görüşebiliyorum. Köyümüze telefon şebekesinin kurulmasını istiyorum” dedi.

Köyde Kış mevsiminde bir kişinin hasta olduğunu belirten Bahadır Özen, dağlara çıkmalarına rağmen şebekenin çekmediği için sağlık birimlerine haber veremediklerini ve hastayı kaybettiklerini söyledi. Bahadır Özen, yaptığı açıklamada; “Kış mevsiminde köyümüzde bir kişi hastaydı, şebeke çekmediği için biz dağlara kadar çıktık, şebeke olmadığı için kimseye haber veremedik ve hasta olan köylümüz hayatını kaybetti. Geçen günlerde de yine köyümüzde bir kadın hastaydı, biz tepelere çıkana kadar o kadın da hayatını kaybetti. Devletimden rica ediyorum köyümüze bir verici kursunlar” dedi.

Almanya da oturan kızı ve şehir dışında olan çocuklarıyla görüşemediğini söyleyen Sıdıka Aktaş isimli vatandaş ise 45 gün Hacda kaldığını ve bu süre zarfında köyde ki çocuklarıyla görüşemediğini söyledi. Sıdıka Aktaş yaptığı açıklamada; “Ben 1,5 ay Hacca gittim ve hacda olduğum süre içerisinde köydeki oğlum ve kızımla görüşme hasreti çektim. Almanya da ve şehir dışında kızım ve çocuklarım var bende tepelere çıkamadığım için onlarla görüşemiyorum. Köyümüze GSM vericisinin yapılmasını istiyorum” dedi.