MŞÜ´DEN MEZUN OLAN ÖĞRETMENLER AKADEMİSYENLERİYLE BULUŞTU

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcıları üniversiteden mezun olan öğretmenlerle bir araya geldi.

Caylan AVM´de yapılan programa, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullatif Tüzer, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Kenan Atılgan, Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanı Yrd. Doç Dr. Salih Özer, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mümtaz Aras, Özel Kalem Müdürü Şakir Çetin ve personeller katıldı.

“İnsan Olmanın Temel Şartı, Eğitimdir”

Üniversitede mezun olan öğrencilerin, toplumların mimarı olan, çocukların ve gençlerin geleceğe hazırlayan öğretmenler olarak görmekten mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Polat,  eğitimde merhamet duygusunun önemine değindi. Rektör Polat, konuşmasında; “İnsanlar eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarır. Bu yüzden insan olmanın temel şartı, eğitimdir. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür” dedi.

“Emek Veren Tüm Akademisyenlere Teşekkür Ederiz”

Rektör Polat´ın konuşmasından sonra görev yaptıkları okullardaki anılarını paylaşan öğretmenler ise eğitim aldıkları süre boyunca özellikle hocaların bilgi ve birikiminden faydalandıklarını belirterek, gelecek nesilleri bu bilgi ve birikimi aktardıklarını söylediler. Üniversite de eğitim süresince edindikleri birikimleri temel alarak başta Rektör Polat olmak üzere kendilerine emek veren tüm akademisyenlere teşekkür ettiler.

Programda daha sonra Rektör Prof. Dr. Polat´a personeller tarafından Öğretmenler Günü hediyesi takdim edilmesiyle sona erdi.