MŞÜ´ye Çiçeği Burnunda 2 Bin 487 Öğrenci Alınacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklamasının sonrasında, üniversiteler öğrenci kontenjanlarını açıkladı. Bu kapsamda Muş Alparslan Üniversitesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 56 akademik birimle, 2 bin 487 öğrenciye kapılarını açacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Alparslan Üniversitesi´nin yeni eğitim öğretim yılında 56 akademik birimle, hem mevcut öğrencilerine hem de üniversiteye yeni kayıt yaptıracak 2 bin 487 öğrenciye eğitim vermeye hazırlandığını söyledi. MŞÜ´nün 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 2 bin 487 yeni öğrenciyle merhaba demeye hazırlandığını söyleyen Polat, “Muş Alparslan Üniversitesi, 26 dört yıllık ve 30 iki yıllık bölümüne bu eğitim-öğretim yılında, 2 bin 487 öğrenci kabul edecek. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercihte bulunacak öğrencileri, iki yıllık eğitim veren 6 meslek yüksekokulundaki 30; dört yıllık eğitim veren 2 yüksekokulundaki 6 programının yanı sıra 6 fakültesindeki 20 bölümünde eğitim görmeye davet ediyor. Üniversitemiz nitelikli eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma imkânlarını sunarak yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayan, ürettiği bilgi ve yetiştirdiği insan gücü ile tercih edilen bir üniversite olma misyonu doğrultusunda, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 2 bin 487 yeni öğrenciyle merhaba demeye hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

Üniversite bünyesindeki bölüm ve programların kontenjanları hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Polat, “Dört yıllık eğitim veren Eğitim Fakültesi 300, Fen Edebiyat Fakültesi 355, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 140, İslami İlimler Fakültesi 180, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 20, Sağlık Yüksekokulu 170, Uygulamalı Bilimler Fakültesi 40 ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bu yıl 160 öğrenci alacak. İki yıllık eğitim veren Sosyal Bilimler MYO 315, Teknik Bilimler MYO 205, Sağlık Hizmetleri MYO 200, Malazgirt MYO 180, Bulanık MYO 90 ve Varto MYO 60 kontenjana sahip. Muş Alparslan Üniversitesinin bu sene ilk kez öğrenci alacağı toplam 7 adet dört yıllık bölümü bulunuyor. Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci alacak Eğitim Fakültesi bünyesindeki ‘Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık´ bölümünün 60 kontenjanı var. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan ve sayısal puan türünden öğrenci alacak ‘Moleküler Biyoloji ve Genetik´ bölümünün 15 kontenjanı bulunuyorken aynı puan türünden öğrenci alacak Sağlık Yüksekokuluna bağlı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği´ bölümü 50 öğrenci kabul edecek” dedi.

Rektör Polat, konuşmasının son kısmında, “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri ile ‘Hayvansal Üretim ve Teknolojileri´ bölümleriyle sayısal puan türünden bu sene ilk 40 öğrencisini alacak Uygulamalı Bilimler Fakültemiz, öğrencilerini Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (MUŞVAK) tarafından verilen karşılıksız burslardan yararlandıracak. BESYO´nun özel yetenek sınavıyla bu sene toplam 100 kontenjanı olan iki yeni bölümünden ‘Antrenörlük Eğitimi´ 60, ‘Spor Yöneticiliği´ ise 40 öğrenci kabul edecek. Sanayi, ticaret, hizmet ve bilişim sektörlerindeki kalifiye aranan insan gücü ihtiyacını karşılamak üzere kurulan meslek yüksekokulları (MYO) konusunda da önemli atılımlar gerçekleştiren Muş Alparslan Üniversitesi, bu sene iki yeni MYO ve toplam altı yeni önlisans programına öğrenci alacak. Bulanık MYO bünyesinde açılan ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı´, ‘Çocuk Gelişimi´ ve ‘Sosyal Hizmetler´ programları toplam 90 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacak. Varto MYO´nun ‘Optisyenlik´ ve ‘Spor Yönetimi´ programları ise 30´ar öğrenci kabul edecek” sözlerini kullandı. Z.Arman