MUŞ VALİLİĞİ´NİN AÇIKLAMASINA YILDIRIM´DAN CEVAP

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş´la birlikte HDP Grup Toplantı Salonu´nda basın toplantısı düzenledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezlekelerle ilgili ifade verilmesi gerektiği konusundaki daveti ve önceki gün Muş Valiliği´nden kendisine yönelik yapılan açıklamayla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından davet edildiğini, kendisi hakkındaki fezlekelerin, “Cumhurbaşkanı ve valiye hakaretten” olduğunu savundu. Yıldırım: “Valiliğin servis ettiği şeyler sanki fezlekede olan iddialarmış gibi sunulmaya çalışılıyor. Dün atılan iftiranın, fezlekelerle ilgisi olmadığını paylaşayım. 15 Haziran günü bir kontrol noktasında 45 dakika bekletilmem hukuksuzdur. Yapılanları telefonla kayıt altına aldım, suç duyurusunda bulunacaktım. Hazırlıkları tamamladığımız için valilik ve emniyet müdürlüğü suçunun üstünü kapatmak için böyle aşağılık iftira yöntemine başvurmuş oldular.  Emniyet müdürlüğü, üç ayrı kamera ile çekim yaptı. Ben oradan, dün internet sitesine yazdıkları iddiaları ispat etmeye devam ediyorum. Bana bir silah göstersinler. Personelimin bir silah verdiğinin kaydığını göstersinler” sözlerini kullandı.

 

“Parlamento Dışına Atmayı Önüne Hedef Olarak Koydu”

Yıldırım´ın konuşması sonrasında konuşan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise, milletvekillerinin telefon ile ifadeye çağrılması hukuk dışı olduğunu belirtti. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik kanunun sadece HDP´ye yönelik olduğunu söyleyen Demirel: “AKP hükümeti, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırarak parlamento dışına atmayı önüne hedef olarak koydu. Bugün geldiğimiz sonuç bunu kanıtladı. Dokunulmazlıklar kaldırıldı ve savcılıklar tarafından ilk arananlar ise HDP milletvekilleri oldu. Algı operasyonu yapmaya çalışan bir anlayış ve zihniyet olduğunu ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

“Hukuk Dışı Olduğunu Görmek Gerekiyor”

Muş Valiliği´nin yaptığı açıklamaya ilişkin olarak da konuşan Demirel, Yıldırım´ın arabasının 45 dakika orada durdurulmasının hukuk dışı olduğunu görmek gerektiğini vurguladı. Demirel: “15 Haziran 2016´da Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve arabasında bulunan danışmanı, şoförü ile DBP´nin kongresinde seçilen PM üyesi Ergin Balta, milletvekilimizle birlikte hukuksuz bir şekilde durdurulmuştur. Orada bulunanların gözaltına alınması ve milletvekilimizin arabasının 45 dakika orada durdurulmasının hukuk dışı olduğunu görmek gerekiyor. 15 Haziran´da gerçekleşen bu hukuk dışı uygulamayı, 8 gün sonra valilik hedef göstererek, medyaya servis yapmıştır” dedi.

 

“Komplo Teorisi İle Karşı Karşıya Kaldık”

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, Bitlis´te etkisiz hale getirilen teröristin cenazesine katılan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım´ın bulunduğu araçtaki bir kişinin, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına ilişkin Muş Valiliğinin yaptığı açıklamaya değindi. Yıldırım ile ilgili servis edilen bir haberle, komplo teorisi ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Beştaş: “Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile ilgili servis edilen bir haberle, komplo teorisi ile karşı karşıya kaldık. Dün itibariyle yeni bir komplo yürürlüğe konulmuştur. Dün yaşadığımız olay da bu sefer dokunulmazlıkları kalkan milletvekillerinin, nasıl tutuklanacağına, yakalanacağına dair hükümetin ve sarayın yol haritasının ipucunu vermektedir” diye konuştu. Son olarak Beştaş, Muş Valiliği´ne ise açıklamasına ilişkin düzeltme yapma çağrısında bulundu.