NOTER HUZURUNDA İŞÇİ ALIMI YAPILDI

İlimiz merkez ve ilçe okullarının güvenlik ve temizlik konusundaki sıkıntıları, Muş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokol kapsamında çözüme kavuşuyor. Merkez Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen kura çekimine; İŞKUR Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ve İl Milli Eğitim Personel alımından Sorumlu Şube Müdürü Suat Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl genelinde 450 temizlik ve 95 güvenlik personeli alımına, toplam 12 bin 958 kişi müracaatta bulundu. Merkez ve köylerinde 230 temizlik ve 95 güvenlik görevlisi alımı için noter huzurunda kura çekildi. Öte yandan %10´luk bir kontenjan, şehit ve gazi yakınlarına ayrıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak burada açıklamalarda bulunan Muş Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Emin Taylan: “Muş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ile Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol neticesinde, TYP (Toplum Yararına Programları) kurularımızı çekiyoruz. Kurumumuza toplamda 12 bin 958 tane vatandaşımız müracaat etti. Bunların 41 tanesi birinci liste dediğimiz kuraya dahil olan grup arasından kuraları çekiliyor. İlimiz merkezine 230, ilçelerimize de yaklaşık 220 tane temizlik personeli veriyoruz. Ayrıca, okullarımıza 95 tane güvenlik görevlisi kurasını da bugün, bu salonda çekiliyor” diye konuştu.

Bu yıl sadece İŞKUR aracılığıyla 10 bin kişiye istihdam sağlandığını sözlerinde hatırlatan Müdür Taylan: “Sadece bu yıl İŞKUR aracılığıyla 10 bin kişi istihdam edildi. İçinde bulunduğumuz ortamda okullarımızın acilen temizliğe ve güvenliğe ihtiyacı vardır. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak çocuklarımıza böyle bir hizmeti vermekten gurur duyuyoruz. İnşallah bu hizmetten çocuklarımız faydalanır. Biz bunu yıllardır yapıyoruz bundan sonrada inşallah bu hizmeti yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kimse Bir Şaibeye Mahal Vermiyor”

Muş İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Çetin ise, ilimizdeki okulların daha temiz ve nezih bir ortamda hizmet verebilmesi adına böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Noter huzurunda yapılan kura çekimlerinin daha sağlıklı olduğuna da dikkat çeken Çetin: “İlimizdeki okulların daha temiz ve nezih bir ortamda hizmet verebilmesi adına böyle bir çalışma yapıyoruz. İlimizde, yaklaşık 13 bine yakın bir başvuru oldu. Bu başvuruların adil, şeffaf ve herkesin içi rahat edebilecek şekilde belirlenebilmesi adına, bizde vatandaşın hakkının kimseye geçmemesin diye kura çekimine karar verdik. Kura çekimimizi noter huzurunda yapıyoruz. Noter huzurunda yaptığımız zaman bütün vatandaşlar eşit mesafede oluyor. Böylece vatandaşlarımızın gönlüde rahat oluyor, kimse bir şaibeye mahal vermiyor” dedi.

“Temiz Bir Ortamda Hizmet Verebilmesi İçin Böyle Bir Gereklik Vardı”

İlimizdeki bütün okulların hepsinin daha temiz bir ortamda hizmet verebilmesi için böyle bir gerekliliğin söz konusu olduğuna da vurgu yapan Çetin: “Bugün Muş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ile Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yapmış olduğu protokol çerçevesinde ilimizde 230 tane temizlik görevlisi, okullarımızın güvenliği sağlayabilmesi için 95 tane de güvenlik görevlisi elamanı alıyoruz. Bunların içerisinde %10´luk bir kontenjan şehit ve gazi yakınlarına ayrıldı. Neticede, şunu kabul etmemiz gerekiyor ki, ilimizdeki bütün okulların hepsinin daha temiz bir ortamda hizmet verebilmesi için böyle bir gereklik vardı” sözlerini kullandı. İŞKUR aracılığıyla okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi olarak gelen vatandaşlarda, noter huzurunda adil bir şekilde kuraların çekildiğini ve her zaman adaletin gözletilmesi gerektiğini belirttiler.