“ORTAK DEĞERLERİMİZ MUTLAK SURETTE KORUNMALI”

Muş Gazeteciler Cemiyeti Derneği´nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlediği dayanışma programı önceki akşam Muş Öğretmenevi Konferans Salonu´nda yapıldı. Gerçekleşen dayanışma programına Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yerel gazeteciler ve diğer davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasından sonra bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, basının var olan sorunlarından bahsederek şunları söyledi: “Saygıdeğer katılımcılar ve kıymetli basın mensupları, öncelikle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Dünyada dönen haberlerin aslında birçoğunun sunulmak istendiği gibi sunulduğunu görmekteyiz. Büyük küresel güçler, haberleri nasıl servis etmek istiyorlarsa öyle sunuyorlar. Dolayısıyla basının en büyük sorunlarından bir tanesi tekelleşmedir. Bu durum basın çalışanlarını da etkilemektedir. Burada şunu ifade etmem gerekir ki; özgürlükler hiçbir zaman sınırsız değildir. Önemli olan etik kurallara uygun, demokratik toplum gereklerine bağlı bir yaklaşımın sergilenmesidir. Çünkü bugün artık sosyal medya gerçeğiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla sosyal medyada bir kare fotoğrafınızın yayınlanmasından sonra kendinizi aklamanız mümkün değil. Bu gerçekten basının dördüncü kuvvet olarak yani kamuyu denetleyen güç olduğunun kanıtıdır” dedi.

“Özgürlükler Sınırsız Değildir”

Özgürlüklerin sınırsız olmadığını, kişinin özgürlüğü başkasının hakkının başladığı yerde bittiğini vurgulayan Vali Yavuz: “Bir başka husus da eleştirilerin devletin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olduğuna, toprak bütünlüğümüze, ay yıldızlı al bayrağına elbette ki yönelmemesi gerekmektedir. Çünkü ortak değerlerimizin mutlak surette korunması gerekir. Çünkü özgürlüklerin sınırsız olmadığını, kişinin özgürlüğü başkasının hakkının başladığı yerde biter” ifadelerini kullandı.

“Hep Birlikte Bu Şehre Sahip Çıkmalıyız”

Konuşmasında herkesin Muş şehrine sahip çıkmalıdır diyen Vali Yavuz: “Görev yaptığım yerlerde bizlerin zaman zaman fark edemediğimiz hususları basının tespit ettiğini gördüm. O nedenle sadece basın mensuplarından değil, 412 bin kişiden de bunu bekliyoruz. Hep birlikte bu şehre sahip çıkmalıyız. O nedenle 412 bin kişi bu şehrin kalkınması için el ele vermeli ve birlikte mücadele etmelidir. Bu duygularla tüm çalışan gazeteci arkadaşlarımıza, bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra dayanışma programı kesilen pasta ve ardında çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.