OTOGARDA TEMEL ATILDI

 

Muş halkının uzun zamandan beri beklediği yeni şehirlerarası otobüs terminalinin yapımına başlandı. Şehir içi ulaşım sorununu ortadan kaldıran Muş Belediyesi,  bu kez de şehirlerarası ulaşımın da sorunsuz bir şekilde yapılması için çalışmalarını başladı. Yeni bir terminal binasını vatandaşların hizmetine sunmak için uzun uğraşlar veren belediye, vaat edilen bir projeyi daha hayata geçirmeye başladı. Yeni otogar binasının çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, ilgililerden bilgi aldı. Şehirlerarası otobüs terminalinin kent görünümü için önemli olduğunu kaydeden Asya, “Mevcut terminalin ihtiyaca cevap vermediğini ve yeni bir terminal binasının kurulması gerektiğini her platformda dile getirdik. Bunu gerçekleştireceğimize dair söz verdik. Uzun uğraşlar sonucu yaş sebze meyve hali ile canlı hayvan pazarı arasındaki boş alanın tahsisinin yapılmasını sağladık. Arsa tahsis işlemlerinin ardından söz konusu projemizin ihalesini yaptık. Muş Bingöl karayolu üzerinde bulunan 22 bin metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız şehirlerarası terminalin kazı çalışması tamamlandı. Muş-Bingöl karayolu üzerinde yapılması planlanan yeni terminal binasının arsa tahsisinin ardından ihale sürecini hızlandırdık. Yüklenici firma da iş teslimi ile çalışmalara start verdi. Belediye, sebze ve meyve hali ile canlı hayvan pazarı arasındaki alanda yapılacak olan yeni terminal binası ile önemli bir tesisi daha halkımızın hizmetine sunacağız. 22 bin metrekare alan üzerine yapılan terminalin yaklaşık 8 bin metrekaresi ana hizmet binası olarak planlanıyor. 16 adet bilet satış acentesi bulunuyor. Yeni terminal projesinde kargo, PTT, internet merkezi, emanet, fast food, kafeterya, büfe, makine ikmal binası bulunuyor” dedi.

“Yaklaşık 2 Yıl Sürecek”

Yeni şehirlerarası terminalinin yapım işinin 2 yıl süreceğinin altını çizen Başkan Asya,

“Yüklenici firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mevsim şartlarından dolayı yapım işi yaklaşık 2 yıl sürecek. İki yılın sonunda Muş´a önemli bir tesis daha kazandırmış olacağız. Yeni binamızda tüm ayrıntıları göz önünde bulundurarak projelendirdik. Bu eserimizin tamamlanması ile mevcut terminal binamızın çevresindeki yoğunlukta ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Başkan Asya, vatandaşların ve işletmecilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı projenin 2018 yılı Ağustos ayında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.