ÖZEL MUŞ ŞİFA HASTANESİ´NDEN BAŞARILI AMELİYAT

 

Alt dudakta düzelmeyen yara şikayeti ile Özel Muş Şifa Hastanesi´ne başvuran ve yapılan tetkikler sonucu alt dudak kanseri tanısı konulan Deniz Karakaya isimli vatandaş, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Harun Küçük tarafından ameliyata alınarak, tedavi edildi. Dr. Küçük tarafından hasta Karakaya´ya, dudaktaki kitlenin çıkarılması ve boyundaki lenf bezelerin temizlenmesi ameliyatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ameliyat ve tedaviler sonrasında hasta Karakaya´ya, Özel Muş Şifa Hastanesi´nden sorunsuz bir şekilde taburcu edildi.

Özel Muş Şifa Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Harun Küçük, gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili açıklamalarda bulunarak, hasta Karakaya´ya yapılan ameliyattın başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi. Dudak ve ağız içinde düzelmeyen yaraların bir kanser belirtisi olabileceğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Küçük: “Özel Muş Şifa Hastanesi olarak baş boyun kanseri ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirmekteyiz. Muş Şifa Hastanesinde Muş halkına hizmet vermekten gurur duymaktayım. Alt dudakta düzelmeyen yara şikayeti ile hastanemize başvuran hastamız Deniz Karakaya´ya yapılan muayenede ve biyopsi sonucu ile alt dudak kanseri tanısı konuldu. Hastaya, dudaktaki kitlenin çıkarılması ve boyundaki lenf bezelerin temizlenmesi ameliyatı yaptık. Ameliyat sonrası hastamız sorunsuz bir şekilde taburcu edildi. Dudak kanseri ağız boşluğunda en sık görülen kanser türüdür. Görünen bir bölge olması nedeni ile genelde erken dönemde tanı almaktadırlar. Güneş ışığına maruziyet, tütün kullanımı, ağız ve dişlerin hijyenik bozukluğu ve alkol kullanımı kansere sebep olan nedenlerdendir. Kesin tanısı tümörlü gözlenen dokudan biyopsi alınması ile konmaktadır. Tedavisinde tümörlü bölgenin cerrahi olarak çıkarılması ve boyun diseksiyonu (boyundaki lenf bezlerinin temizlenmesi) ameliyatı uygulanmaktadır. İleri evredeki tümörlerde cerrahiye ek olarak radyoterapi ve kemoterapi gerekebilmektedir. Dudak tümörlerinde tüm tümörlerde olduğu gibi erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Erken evrede tedavi edilen bir tümörde başarı şansı % 80-90´dır. Fakat ileri evrelerde bu oran % 50´ye kadar düşmektedir. Dudak ve ağız içinde düzelmeyen yaralar bir kanser belirtisi olabilir ve bu şikayeti olan hastaların hemen bir hekime başvurması gerekmektedir” diye konuştu.

Başarılı ameliyat sonrası, Özel Muş Şifa Hastanesi´nden sorunsuz bir şekilde taburcu olmanın sevincini yaşayan hasta Karakaya ise, gerçekleştirilen operasyonun başarılı geçtiğini belirterek, Özel Muş Şifa Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Harun Küçük ile personellerine teşekkür etti.