‘PKK İLE FETÖ KUZEY IRAK´TA GÖRÜŞÜYOR´

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başlayan 19 Ekim Muhtarlar Günü programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. Program daha sonra muhtarların Vali Seddar Yavuz´u makamında ziyaret etmesiyle sürdü.

Vali Yavuz´u makamında ziyaret eden muhtarlar, daha sonra program kapsamında Muş Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda düzenlenen törene katılmak üzere valilikten ayrıldılar. Muş Öğretmenevi´nde düzenlenen törene; Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Ercan Öter, Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ve çok sayıda köy ve mahalle muhtarları katıldı. Tören, Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme´nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. 2. Mahmut tarafından kurulan muhtarlık müessesinin 187 yıl bu topraklarda varlığını sürdürdüğünü ifade eden Süme, şunları aktardı: “Bu yıl 19 Ekim Muhtarlar Gününün ikinci yılını kutluyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Günü´nü ilan eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve aziz meclisimize şükranlarımızı sunuyoruz. 19 Ekim 1829 tarihinden beri 2. Mahmut tarafından kurulan muhtarlık müessesi, 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlar Günü genelgesinde muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin karşılaştığı sorunlar ve sorunlara yönelik çözüm önerileri, müessesenin tarihi geçmişini koruyarak, geleceğe yönelik vizyon çalışmaların yürütülmesi gerekmektedir.”

“Çok Büyük Katkı Sunuyorlar”

Muş Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda düzenlenen törene katılan Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli iradeye sahip çıkma noktasında Muş muhtarları çok güzel bir sınav verdiklerini belirterek muhtarların kültürümüzde çok kadim bir geçmişe sahip olduklarını söyledi. Asya şunları ifade etti: “Milli iradenin en temel taşı olan mahallelerimizde ve köylerimizde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturu ile milli mücadele döneminde büyük destek verdiniz. 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu toplantıda kardeşliğimizin, dirliğimizin, birliğimizin olması noktasında birlikte bir program icra ettik. Özelde muhtarlarımız ve aileleri, genelde ise ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olsun. Tabi muhtarlık müessesi bizim kültürümüzde çok kadim bir geçmişe sahiptir. Muhtarlık bizde çok önemli bir kavramdır. Milli iradeye sahip çıkma noktasında Muş muhtarları çok güzel bir sınav verdiler. Bir kez daha bu ülkenin tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışına sahip çıktılar. 30 Mart seçiminden sonra ilk olarak mahalle muhtarlarımız ile istişare ettik, eksikliklerimizi konuştuk. Biz buna inanıyoruz ki muhtarlarımız bu ilin birliğine, dirliğine çok büyük katkı sunuyorlar.  Bu bağlamda 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum”

“Eğer aile sağlamsa, ülke sağlamdır”

Muş Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda muhtarlara hitap eden Vali Seddar Yavuz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyor, sizinle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Eğer aile sağlamsa, ülke sağlamdır. Eğer muhtarlarımız mutlu ve sağlamsa ülke sağlamdır.  Dolayısıyla sizlerin ne kadar büyük bir görev icra ettiğinizi sanırım söylemem gerekmiyor. Çünkü sizler, neredeyse bir devlet başkanının, bir kaymakamın, bir belediye başkanın, bir valinin görevini küçük ölçekte de olsa hepsini üstleniyorsunuz. Özellikle sizin güvenlik ve asayiş gibi kamu hizmetleri gibi birtakım görevleriniz var. Bu vesile ile zaten devleti temsil noktasında sizleri mülke amiri olarak tanıtıyorlar.”

“Fetret Dönemi Hep Müslümanların Kanı Ve Gözyaşları İle Yoğrulmuştur”

Konuşmasının devamında “150 yıllık fetret dönemi içerisinde yaşayan kan ve gözyaşı ile yoğrulan bir coğrafyada yaşıyoruz” ifadelerini kullanan Yavuz, şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, Türkiye hızla gelişiyor, hızla kalkınıyor. Son 14 yılda Türkiye´nin geldiği gelişmişlik düzeyi, son 14 yıla bakıldığında Türkiye´nin gelmiş olduğu gelişmişlik düzeyi geçmişini geçmişe bakarak ancak kıyaslayabiliriz. Eskiye kıyasla bu refahın tabana yayılma noktasında daha iyi yerdeyiz. Bu asır bizim asrımızdır. Çünkü 150 yıllık fetret dönemi içerisinde yaşayan kan ve gözyaşı ile yoğrulan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu 150 yıllık fetret dönemi hep Müslümanların kanı ve gözyaşları ile yoğrulmuştur. Bu son bulacak.”

“Mezhepçi Bakış Açısına Sahip Değiliz”

“Mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanlara aynı mesafedeyiz. Sadece Müslümanları değil, tüm insanlığı aynı gözle görüyoruz çünkü biz Müslüman´ız” şeklinde konuşan Vali Yavuz,   şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi şuan Irak ve Suriye sorunu yaşıyoruz. Maalesef Türkiye´ye yardım etmesi gereken grupların, Türkiye´ye ihanet ettiği, Türkiye´ye düşmanlık beslediklerini net bir şekilde görebiliyoruz. Ve haçlı zihniyeti ile birlikte hareket etiklerini ve neredeyse İslam toplumunu bir mezhep savaşına sürüklediklerini ve yeni baştan yeni Kerbelalar oluşturmak üzere bir tezgâh kurulduğunu biliyoruz. Biz devlet olarak asla bir mezhepçi bakış açısına sahip değiliz. Biz, bütün Müslümanları kucaklıyoruz. Mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanlara aynı mesafedeyiz. Sadece Müslümanları değil, tüm insanlığı aynı gözle görüyoruz çünkü biz Müslüman´ız”

“PKK´da Aynıdır, DEAŞ de Aynıdır, FETÖ´de Aynıdır”

Terör örgütlerinin kumanda masasında oturanların hepsi aynı kişiler olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Bakın Suriye´ye girdik. Suriye´ye girmek zorundaydık; çünkü her gün füzeler Türkiye´ye atılıyor. İnsanlarımız katlediliyor. 3 milyona yakın insanı Türkiye´de DEAŞ denen terör örgütü kuranlar ve kurdurtanlar bunlar proje terör örgütüdür. PKK´da aynıdır, DEAŞ de aynıdır, FETÖ´de aynıdır. Bunların arkasında küresel güçler oluyor ve kumanda masasında oturanlar aynı güçlerdir. Ve kardeşi kardeşe kırdırtan, öldürten örgütlerdir bunlar. PKK´dan gözaltına altığımız kişi, bakıyorum “Baylock”   kullanıyor. Peki, “Baylock” kimin? FETÖ´nün. şimdi PKK ile FETÖ Kuzey Irak´ta görüşüyor. Arkadaşlar, bütün terör örgütleri aynı kumanda masasından yönetiliyor” ifadelerine yer verdi.

Tören muhtarlara adına özel yapılan çantaların dağıtılmasının ardından sona erdi.