POLAT: KONFERANS AMACINA FAZLASI İLE ULAŞTI

 

 

Muş Alparslan üniversitesi ev sahipliğinde Üç gün süren konferansta ilimizin ve bölgemizin kalkınmasına yönelik eğitimden turizme kültürden eğitime hayvancılıktan tarıma birçok konu hakkında çözüm önerileri taşıyan bildiriler sunuldu. Konferansın ilk gününde ikisi Muş özel oturumu olmak üzere on iki oturum gerçekleşirken ikinci gününde ise 22 oturum ve iki söyleşi gerçekleştirildi. İkinci günün sonunda tüm katılımcıların ve personelimizin katıldığı, kültürel etkinliklerin ağırlıkta olduğu bir gala gecesi düzenlendi. Konferansın üçüncü gününde ise ilimizi de kapsayan Muş- Tatvan- Ahlât gezisi gerçekleştirildi. Gezide Selçuklu mimarisinin en önemli örneklerinin bulunduğu Ahlat ilçesinde birçok tarihi eser ve mekan gezilirken ilimizde Tarihi Murat Köprüsü, Bitlis´te ise El-Aman Kervansarayı katılımcıların ilgi gösterdiği diğer tarihi eserler arasında yer aldı. Verimli geçen ve konuşmacıların yanı sıra STK´lardan, akademik-idari personelin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansta, katılımcılar duydukları memnuniyeti dile getirirken, Vali Seddar Yavuz,  AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek,  Belediye Başkanı Feyat Asya ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat´ın katıldığı Muş´un sorunlarının tartışıldığı özel oturumda ise ilimizde yapılan yatırımların ele alınması ve çözüm önerilerinin geliştirilerek gündeme alınması ilimizde ve STK´larda takdirle karşılandı. Muş Alparslan Üniversitesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen ve MŞÜ, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sosyal Kalkınma´ temalı “DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği “ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı”  sona erdi.

“Konferansın Amacına Fazlasıyla Ulaştı”

MŞÜ´nün düzenlemiş olduğu “ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı”nın bölge yönetimleri ve bölge üniversiteleri başta olmak üzere Türkiye´nin her yerinde büyük ses getirdiğini ileten Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, konferansın amacına fazlasıyla ulaştığını ve yapılan planlamaların uygulamaya geçmesiyle de istenilen hedeflerin tam olarak gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. Rektör  Prof. Dr. Polat, ayrıca tüm katılımcılara, özellikle de akademik-idari personel ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek diğer etkinlik ve faaliyetlerde de beraber olmayı umduklarını şeklinde konuştu.

“Muş-Tatvan-Ahlat Gezisi ile Son Buldu”

MŞÜ´nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı, üçüncü gününde yapılan Muş-Tatvan-Ahlat Gezisi ile son buldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Necip Yardım´ın yanı sıra misafir ve personellerden oluşan 70 kişilik gezi grubu, ilk olarak ilimizde bulunan Tarihi Murat Köprüsü´nü ziyaret etti. Tatvan üzerinden Bitlis´in Ahlat İlçesine ulaşan gezi grubu, Bitlis´te bulunan El-Aman Hanı Kervansarayı, Ahlat´ta bulunan başta Selçuklu Mezarları olmak üzere Harabe Şehir, kümbetler ve birçok tarihi mekanı gezerek Ahlat´ın tarihi hakkında, ÜNİDAP konferansının birinci gününde “Doğu Anadolu´nun Tarihi Mirasının Bölge Turizmine Katkısı: Ahlat Şehri Örneği” başlıklı sunum yapan Doç. Dr. Fatih Erkoçoğlu´ndan bilgiler aldı. Rektör Prof. Dr. Polat´ın da eşlik ettiği öğle yemeğinin ardından ilçe merkezinde alışveriş yapan gezi grubu, burada Ahlat´a has ‘Ahlat Bastonu´ aldılar.  Konferans ve sonrasında gerçekleştirilen geziden dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini dile getiren misafirler, ilimizden ayrıldılar.