PTT 176. YAŞINDA

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), kuruluşunun 176. yılını kutladı. Kurumlarının 176. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Muş PTT Başmüdürü Abdullah Yüksel, yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

176 yıllık köklü geçmişi olan PTT idaresinin Muş´un Sosyo-ekonomik yapı itibariyle önemli göstergelerine bağlı olarak, 6 PTT Merkez Müdürlüğü, 3 PTT Şubesi ile 3 acentede, 110 personel ve 20 araç ile hizmet verildiğini ifade eden Yüksel, “Kuruluşumuz hizmet anlamında kurumsallaştırma çabasında olduğu 3 ayrı grupta faaliyet göstermektedir. Bunlar sırası ile Posta, Parasal Posta (Banka) ve Kargo -Lojistik olarak sıralanmıştır. Tüm İş yerlerimizde müştereken, Mektup, Faks, Telgraf, e-Telgraf, Kep, Pttcell, Turpex, Tebligat, Havale, APS, Posta Çeki, Otomasyon Gişe Hizmetleri, Western union, Telefon Tahsilatı, Filateli, Efektif İşlemler (Döviz), Elektrik-Su Faturalarının Tahsili, Posta Abone Kutu Hizmetleri ile Türkcell, Telsim, Avea faturalarının tahsilatı ile kontör yüklemeleri ve bütün bankaların kredi kartı tahsilatı, 2022 sayılı kanununa göre (emekli, dul, yetim özürlü vatandaşlarımızın) aylık alanlar ile SSK-Bağkur-Emekli sandığı emekli maaş ödemeleri, Trafik Cezası Tahsilatı, Kasko, Trafik Sigortası, Hayat Sigortası, yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra Hızlı Para Transferi (UPT), Aktifbank A.Ş.,Vakıfbank, Denizbank, arasında imzalanan protokol uyarınca Kuruluşumuzdan emekli maaşını alan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine ayrıca, OEDABANK ve İNG BANK, A.Ş müracaat eden ve durumu uygun olan herkese kredi verilmeye başlanmıştır” dedi.

 

“PTTMATİK´LER 7/24 SAAT HİZMET VERMEKTE”

Halka daha ucuz ve hızlı hizmet vermek amacıyla başlatılan, PTTmatik´ler hakkında bilgi veren Yüksel, “PTTmatik (7 gün 24 saat işlem yapılabilen makine) PTT Kartı ile Posta Çeki hesabından veya nakit para Yatırma–Çekme-Aktarma. Türk Telekom ve GSM telefonları-Elektrik-Su- borçlarını ödeme işlemi yapılabilen ve 7 gün 24 saat hizmet verilen PTT Matikler, tüm merkezlerimizde hizmet vermektedir. KEP Hizmeti Tüm Kamu, özel kurumların ve gerçek kişilerin elektronik ortamda resmi olarak haberleşmesini sağlayan Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetimiz 22.04.2013 tarihinden itibaren yurt genelinde hizmet vermeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Pttcell hizmeti kuruluşu hakkında da bilgi veren Yüksel: “AVEA iletişim Hizmetleri A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında PTTcell markası adı altında, mobil iletişim hizmeti 07.01.2013 tarihinden itibaren verilmeye başlanılmış olup, Faturalı/Faturasız yeni aktivasyon, faturalı/faturasız diğer operatörlerden numara taşınması ile aktivasyon sonrası Pttcell faturası ve TL yükleme işlemleri başlanılmıştır. UPT (Ucuz Para Transferi) Aktif Yatırım Bankası A.Ş. ile kuruluşumuz arasındaki protokol gereğince 04.01.2010 tarihinden itibaren, online nakit yatırma, çekme, referanslı ödeme, USD, EURO cinsinden nakit yatırma, ödeme, Bankalara ve bankalardan PTT ‘ ye ucuz para transferi işlemlerine başlanılmıştır. HGS Hizmeti, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Kuruluşumuz arasında 31.12.2010 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, Otoyollarda ve köprülerde, en kısa sürede geçişi sağlayarak beklemenin önüne geçilebilmesi amacıyla KGS sistemlerine alternatif olarak HGS sistemi kurulmuştur. Türkiye çapında, Otoyol giriş çıkışlarında kurulan ve Teşkilatımızın her işyerinde satışa sunulan HGS etiket satışı ve dolumu yapıldığı gibi, PTT matiklerden para yükleme yapılmaktadır. Söz konusu etiketlerin ekonomik, (Etiket bedeli 5.00 TL´dir.) Uzun ömürlü olması, çalışma enerjisini radyo frekans teknolojisinden alan pilsiz olması ve kopyalanamaz özellikleri, HGS´nin talep nedenleridir” dedi.

“KARGO HİZMETİNDE BÜYÜK GELİŞİM”

PTT´nin kargo hizmetlerinin geldiği aşamaya değinen Yüksel, Kargo Hizmeti 02.06.2008 tarihinden itibaren büyük bir yatırımla Kargo hizmeti başlatılmış, 1 panelvan ve 1 transit araç, 2 kişilik personelle, günü birlik hizmetin verilmesine başlanılmıştır.

Turpex Ülkemiz çıkışlı, yurtdışı varışlı APG ve Koli hizmetlerinin yanı sıra “TURPEX” adı altında, teslim süre taahhütlü yeni bir hızlı kargo hizmeti 03.06.2013 tarihi, itibariyle