SAVUŞKA, ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

 

Varto İlçesi´nde, Savuşka Kadın Dayanışma Merkezi yeni dönem çalışmalarına başladı. Varto Belediyesi bünyesinde Mart 2015 yılında açılan Savuşka Kadın Dayanışma Merkezi, açıldığı günden buyana kadınlara yönelik film gösterimi, sağlık seminerleri, gibi programlar düzenliyor.

Dayanışma merkezi yeni dönem için kadın ekonomisine yönelik çalışmalar başlatıyor. Savuşka Kadın Dayanışma Merkezi çalışanı Ezgi Aktay, Savuşka Kadın Dayanışma Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aktay, kadınların dayanışma merkezine oldukça yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek şunları aktardı: “Buranın kuruluş amacı kadınlar ile dayanışma, kadınların sorunlarına bir nebzede olsa çözüm olabilmektir. Kadınların talepleri ve ihtiyaçları nelerdir temelinde kurulan bir merkezdir. Kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları noktasında onları bilgilendirmeye yönelik açılmıştır.”

“Film Gösterimleri Yaptık”

Asıl amaçlarının kadının kadınla dayanışma içerisinde olmasını ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Aktay, şunları söyledi: “Kadınlar ile bir araya gelmek için bu tür etkinlikler düzenleyerek dayanışma merkezimizi tanıtıyoruz. Kadınların buraya alışmaları için çalışmalar yürüttük. Asıl amacımız kadının kadınla dayanışma içerisinde olmasını ve kaynaşmalarını sağlamaktı. Kadına yönelik şiddeti anlatan ve kadın kurtuluşunun nasıl gerçekleşeceği konusunda film gösterimleri yaptık. Bunun dışında da birçok çalışmamız oldu.”

“Kadının Rengini ve Emeğini Her Alanda Yansıtmaktır”

Aktay, dayanışma merkezine gelen kadınların sayılarında çoğalma olduğunu ifade ederek şunları aktardı: “Kadınların dayanışma merkezi tanıyıp öğrenmeleri için mahalle çalışmalarına başladık. Bizler kadına dokunup güven verdikçe bizleri tanıyıp güvenmeye başlıyor. Buraya gelen kadınların sayısı da çoğalıyor. Kadınların bizden yana ekonomilerini kazanmaları noktasında talepleri oluyor. İleriki zamanlarda bu tür taleplere cevap olabilmek için çalışmalarımız olacak. En büyük amacımız kadının rengini ve emeğini her alanda yansıtmaktır.”