SOLGUN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanlığı´na seçilen Şeyhmus Solgun, bir otelin toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında birliğin kuruluş amacı ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Solgun, birliğin kurulması için kapı kapı gezerek, büyük emekler verdiğini söyledi. Birliğin önemine değinen Solgun:”Yıllardır kurmayı amaçladığımız birliğimizin kişiler arasındaki birlikteliğini sağlamak gerçekten güç oldu. Yıllardır kapı kapı, isim isim dolaşarak birliğin kurulması ile faydalarını sıralayarak kazanımlarını paylaştım. Bu günde nasip oldu. Tabii ki geç kalmış bir hizmet. Bundan sonraki süreç ileriye yönelik daha faydalı hizmet ve yaptırımların üreticimizle buluşturulmasına ilişkindir. Çok zor şartlar altında, yapılan özel görüşmeler sonucunda belli bir mesafe kaydedebildik. İlgili Bakanlıklarımızla aylar süren görüşmelerimiz oldu. Kooperatif yetkililerimizle defalarca bir araya gelerek oluşumun ve sağlayacaklarının istişareleri sonucunda amacımızın üretici menfaati kanısı görüşüyle sonuçlanan bir başlangıca imza attık. Birlik oluşumumuzda yer alan tüm üyelerin amacı ülkede tütün üreticilerinin daha fazla kazanç elde etmesini sağlamaktır. Bizi destekleyen 66 Bin üreticinin sesine kulak veren ve birliğimizin oluşumu ile ülkeye faydalı hizmetlerde bulunulacağı kanısında olan, emektar, varlığımıza ve yapmayı amaçladığımız çalışmalarımıza inanan, destek veren tüm yetkili mercileri gönülden kutluyor, teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

“ Tütün İthalatının Önüne Geçilmeli”

Tütün ithalatının önüne geçmek için Maliye Bakanlığı´nın Türkiye´de üretimi yapılan tütünlerden imal edilen tütün mamullerinde vergi indirimini sağlaması gerekmekte olduğunu söyleyen Solgun, Türkiye´deyılda 80 bin ton tütünün ithal edildiğini ifade etti.  Birlik ve birlik başkanı olarak ithal edilen tütünün en aza indirmeyi planladıklarını belirten Solgun, şunları dile getirdi: “Birliğimiz sayesinde ülkemize ithal edilen yaklaşık 80 bin ton tütünü en aza indirebilmek, ihracatı en üst rakamlara çıkarmak adına ortak çalışmalarda bulunacağız. İthalatın önüne geçmek için Maliye Bakanlığı´nın Türkiye´de üretimi yapılan tütünlerden imal edilen tütün mamullerinde vergi indirimini sağlaması gerekmektedir. Bunun oluşması için gerekli görüşmelerimizi yapıp taleplerimizi ilgili Bakanlığımıza ileteceğiz. Tütün üretimlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca destek kapsamında alınması için çalışmalarımıza başlayacağız. Ve yine bu vesile ile şunu da unutmamak gerek. Tütün ülkemiz hazinesine yıllık 20 Milyar lira gelir sağlayan bir üründür. Ege´den, Karadeniz´e, Güneydoğu´dan, Doğu Anadolu´ya uzanan yeni bir bağ kurmanın vermiş olduğu heyecanı kelimelerle anlatmanın güçlüğü ve heyecanı içerisindeyiz. Emeklerimiz hepimizin kazanabilmesi için ter olup aktıkça hepimiz kazanacağız. Daha fazla üretim yaparak, ithalat rakamlarını azaltarak, üreticilere daha fazla kazanç sağlayacak anlaşmalarla geçimlerine katkıda bulunacağız. Yapmayı amaçladığımız bu çalışmalarımızın benzer performansları geçmiş hizmetlerimizde mevcuttur. Bu kez herkesi umutlandıran yeni ve ilk olan kurumsal bir idarenin birliğimizin üst düzey bazda yer alması ile yeni bir hizmet ağı oluşumudur. Bundan da son derece mutluluk duymaktayız” ifadelerini kullandı.

“Birlikte Yer Alan İsimler”

Solgun, birliğin şu isimlerde oluştuğunu açıkladı: ”Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Başkan Yardımcılıklarına Denizli İli ve Tüm İlçeleri Tütün Kooperatifi Başkanı ve Kale İlçe Belediye Başkanı Erkan Hayla, Karadeniz Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner seçilirken, Batman Tütün Üreticiler Kooperatifi Başkanı Turan Keleş, Adıyaman Tütün Üreticiler Kooperatifi Başkanı Mustafa Bakça, Samsun Tütün Üreticiler Kooperatifi Başkanı Mehmet Gür ve Tokat Erba Tütün Üreticiler Kooperatifi Başkanı Tamer Nişancı da Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildi” dedi.  Solgun yaptığı açıklamalardan sonra toplantısına son verdi.