“SÖZ SAHİBİ SİZ OLACAKSINIZ”

 

Kariyer günleri kapsamında öğrenencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz, Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu, Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle tecrübe paylaşımı ve tavsiyelerde bulundu.

Din Öğretimi Genel Müdürü  Nafiz Yılmaz, Muş ilinde yapmış olduğu İmam Hatip Okulları ziyaretine; İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Eke, Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Bayram Güler, ilgili okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul yöneticilerinden okulların eğitim öğretim ve genel durumlarıyla ilgili çeşitli bilgiler alan Yılmaz, İmam Hatip okullarının eğitim ve öğretim içindeki öneminden söz etti.

“İnsan Hayatında Öğretmenin Emeği Çok”

İnsan hayatında öğretmenlerin emekleri çok olduğunu ifade eden yılmaz öğretmenlerin bir binayı inşa eder gibi insan inşa ettiklerini vurguladı. Yılmaz, konuşmasında şunlara dikkat çekti: “Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu TEOG Sınavında Türkiye ortalamasının çok üzerine çıktı. İdareci ve öğretmenlerimiz, çocukları milli ve manevi değerlere sahip çıkacak şekilde yetiştirilmesi gerekir. İnsan hayatında öğretmenin emeği çok. Hayatta kullanılan her cümlede öğretmenlerin çabasıdır. Öğretmenler bir binayı inşa eder gibi şahsiyetleri de inşa ediyor. Bu buluşma gerek öğrencilerimiz açısından gerekse öğretmenlerimiz açısından çok önemli. Amaç; burada öğrencilerimizde bir ufuk açabilmektir. Öğrencilerimizin kendilerine güvenmeleri, bir hedefe ulaşmak için neler yapmak gerekiyorsa bunları, öğrencilerimize anlatmalıyız. Önlerinde rol model olması anlamında da çok önemlidir.”