SURİYELİ AİLEYE YARDIMI ELİ UZATILDI

Kızılay´dan bir yardım kampanyası daha. Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları üyeleri, Muş merkez Hürriyet Mahallesi´nde iki katlı metruk evde yaşayan Suriyeli Ali ailesine yardımda bulundu. Kızılay Kadın Kolları üyeleri, Suriyeli Ali ailesini ziyaret ederek, yeni doğan bebeklerine ve annesine ‘sevgi bohçası´ yardım kampanyası kapsamında yardım malzemelerini kendi elleriyle teslim ettiler. Verem hastalığına yakalanan Suriyeli anne Nevide Ali, yakalandığı hastalıktan ötürü bebeğini emziremediği için metruk binada hem yakalandığı hastalıkla hem de yeni doğan bebeğiyle yaşam mücadelesi veriyor. Konuyu duyan Kızılay Kadın Kolları üyeleri, hemen harekete geçerek aileye yardım eli uzattı. Ailenin yaşadığı dramı yerinde gördüklerini ve çok üzüldüklerini ifade eden Kızılay Derneği Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa, aileye ve bebeğe her türlü yardımda bulunacaklarını söyledi. Ağa: “Biz bu aileyi duyduk. Yeni bebek yapmış, yardıma ihtiyaçları varmış. Hep beraber bir gidelim görelim dedik. Gerçekten çok kötü bir durumdalar. Annemiz hasta. Meme veremiyor. Bebeğine verebilecek hiçbir şeyi yok. Elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız.  Başlattığımız ‘sevgi bohçası´ projesi ile ailenin yardımına yetiştik. Aileye erzak yardımında bulunduk. Ne gerekiyorsa koyduk içine. Bebeğe battaniye, şampuan, bez getirdik. Gerçi bunlar tek yetmiyor ama bir nebze de olsa bir parça bir şey verdikse o da bize yeter. Ne mutlu bize” dedi.

“Elimizden Gelen Her Yardımı Yapmaya Hazırız”

Kızılay olarak muhtaç ailelere ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarının altını çizen Ağa, daha önceden ihtiyaç sahibi ailelere sevgi bohçası projesi ile yardımda bulunduklarını söyledi. Ağa:  “Daha önceden yine böyle altı aileye sevgi bohçası götürdük. Hastaneye götürdük. Zaten orada hanımefendinin durumunu öğrendik. Öyle çıktık geldik. Sevgi bohçamızın içinde zıbınımızdan, battaniyemizden, şampuanımızdan, pişik kreminden, pamuğundan her şey var. Anneye pijama takımı. Islak mendilimiz, yani bir bebeğe ne lazımsa hepsi sevgi bohçamızın içinde. Ayrıca birazda gıda yardımı dedik yapalım. Bunların bu kadar kötü olduğunu biz bilmiyorduk. Ama bundan sonra elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Ailesine yapılan yardımdan ötürü Kızılay´a teşekkür eden baba Şerif Ali, yapılan yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Kendisi ve kendisi gibi mağdur ailelere duyarlı vatandaşların ve ilgililerin yardım yapmalarını isteyen baba Ali, savaşın ve savaşın mağduru olmanın zor olduğunu söyledi. Kızılay ekibi ise, aileye yardım desteği verdikten sonra evden ayrıldı.