TERÖRE TEPKİ GÖSTERDİLER

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Van, Elazığ ve Bitlis illerinde yaşanan terör saldırılarına ilişkin bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. Belediye Meydanı´nda bir araya gelen STK´lar, burada teröre lanet yağdırdılar. PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, açtıkları dövizlerde “Kahrolsun PKK, Kahrolsun FETÖ” sloganlarıyla terör örgütlerine tepki gösterdiler. Belediye Meydanı´nda toplanan vatandaşlar adına Davut Aydın basın açıklamasının metnini okudu. STK´lar ve vatandaşlar adına konuşan Aydın: “Van, Elazığ ve Bitlis´te, 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

“Hainlere En Anlamlı Cevabı Vatandaşlar Verdi”

Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere, en anlamlı cevabı vatandaşın verdiğini söyleyen Aydın: “15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz´da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis´te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullandı.

“Kardeşi Kardeşe Düşüremeyecekler”

Kardeşi kardeşe asla düşüremeyeceklerini kaydeden Aydın, sözlerine söyle devam etti: “Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. FETÖ´cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye´yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır” dedi.

“Milletin Mayası Esaretten Değil, Cesaretten Geldi”

Milletin mayasının esaretten değil, cesaretten geldiğini belirten Aydın şunları söyledi: “Hiçbir terör örgütü ve çete, asil Milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarında sanki bugünümüzü anlatmıştır: ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez´ 780 bin kilometrekare vatan toprağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır” ifadelerini kullandı.

“Bir Olduk, Birlik Olduk, Birlikte Millet Olduk”

“Bir olduk, birlik olduk, birlikte millet olduk” diyen Aydın: “Kırmızı-beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür. Bir olduk, birlik olduk, birlikte millet olduk.  Devletimizin ismi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni birlikte kurduk. Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını, şehitlerin ölmediğini milletimizi tanıyan herkes bilir ve bilmelidir. Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız. Tanklara, uçaklara, bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz ‘öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.´ Milletimiz müsterih olsun; Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Terör ve teröristle mücadelede, millet adına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasındayız. Millet olarak, Türkiye Cumhuriyetinin eşit birer yurttaşları olarak, Hükümet olarak, terörle mücadelede bir an bile yılmayacağız, kutlu yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz.  Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız ve Türkiye´nin müreffeh ve milletimiz müsterih olsun; terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız ve Türkiye´nin müreffeh ve aydınlık geleceğini omuz omuza inşa edeceğiz. Lanet olsun PKK´ya, FETÖ´ye,DAİŞ´e, PYD´ye, tüm terör örgütlerine.  Lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara.  Lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere. Biz buradayız, hep birlikte Türkiye´yiz” diye konuştu. Aydınlık geleceğini omuz omuza inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından meydanda toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.